Knorr ovenschotel voor Ovenpasta zalm

Knorr ovenschotel voor Ovenpasta zalmOp de groenteafdeling van de Albert Heijn hadden ze zakjes Knorr ovenschotel voor Ovenpasta zalm uitgestald. Ik blijkt zo'n consument te zijn, voor wie dat goed werkt. Zwaar geïnspireerd besloot ik dat gerecht te gaan maken. Een verspakket heeft hetzelfde effect op mij : )

Hieronder mijn ervaringen met dit zakje Knorr ovenschotel.

N.B. Steiger je bij het zien van pakjes en zakjes? Lees dan mijn post Moet ik me schamen omdat ik soms met pakjes en zakjes kook?

Knorr ovenschotel voor Ovenpasta zalm: wat heb je nodig?

Op het zakje Knorr ovenschotel voor Ovenpasta zalm stond vermeld wat ik er nog los bij moest kopen. Ik heb de prijzen er per ingrediënt achter gezet.

 • Penne rigate 1,02 (zie ook pasta koken)
 • AH roomlight 0,64
 • Cherry tomaat 2,39
 • Zalmfilet 4,62
 • Prei 0,59
 • Komkommer 0,79 omdat ik het anders een beetje weinig groente vond

N.B. Ik had ook een eetlepel Blue Band vloeibaar nodig voor deze Knorr ovenschotel. Maar dat stond niet op het zakje! Gelukkig had ik dat in huis.

Voorbereiding van de Ovenpasta met zalm

Qua voorbereiding voor deze Knorr ovenschotel was er minder werk te doen dan bij de verspakketten die ik wel eens maak. In dit geval moest ik de prei en cherry tomaten snijden en de zalmfilet.

Knorr ovenschotel voor Ovenpasta zalm

Knorr ovenpasta met zalm in woord en beeld

Ik moest twee eetlepels (vloeibare)margarine verhitten en daarin de prei 'enkele minuten' roerbakken. Daarna moest ik de Knorr mix voor Ovenpasta zalm erbij doen in combinatie met 500 ml water. Daarna moest de Blue Band Finesse erbij, maar ik had dus de goedkopere Albert Heijn huismerk versie hiervoor. Dit moest ik roerend aan de kook brengen.

En dan krijg je dit:

Knorr ovengerecht

Ondertussen moest ik de penne over de bodem van een ovenschaal verdelen en de zalm daarboven op verspreiden. Vervolgens moest ik mijn preimengsel eroverheen schenken. Daarna gingen de kerstomaat er bovenop:

Ovengerecht van Knorr

Daarna moest ik de Knorr ovenschotel met de geraspte kaas bestrooien:

Knorr ovenschotel voor Ovenpasta zalm

Nu kwam het leuke deel van dit Knorr ovengerecht. Zet het in de oven gedurende 25 tot 30 minuten en laat het gaat worden. Hieronder het resultaat:

Knorr ovenschotel voor Ovenpasta zalm

En hier het resultaat op een bord:

Pasta schotel met zalm

Mijn conclusie over Knorr ovenschotel voor Ovenpasta zalm

Ik vond het lekker! Mijn oudste dochter ook, maar mijn jongste zoon vond het helaas niet zo smakelijk. Maar qua snijwerk vond ik het erg goed te doen, en ik heb echt gesmuld van het resultaat. Wel merkte ik dat de 25 minuten die ik had aangehouden krap waren: de pasta was op het randje van gaar. Dat had best nog iets langer gemogen. Maar verder echt een prima maaltijd.

Dit gerecht maken zonder pakjes en zakjes?

Houd je niet van koken met pakjes en zakjes? Geen probleem. Geertje geeft op haar blog een recept voor een Knorr ovenschotel, zonder het Knorr zakje. Ik heb het niet geprobeerd, omdat ik het zakje erg handig vind, maar wellicht een goed alternatief.

Praktische informatie over Knorr ovenschotel voor Ovenpasta zalm

Het hele recept voor dit gerecht vind je op de website van Knorr. Het staat uiteraard ook op het zakje voor voor dit gerecht. Ik kocht het zakje Knorr voor 1,18 bij Albert Heijn. Ik denk dat ik ongeveer 10 minuten bezig was met de voorbereiding. Daarna was ik ± 30 minuten kwijt aan oventijd. Qua tijdsinvestering vraagt dit gerecht dus niet zoveel van je.

Totaalkosten

Alles bij elkaar: het zakje en de extra losse ingrediënten kostte me dit gerecht 10,41. (Dan tel ik de komkommer niet mee.) De grootste kostenpost was de zalm.

Zie voor nog een ovengerecht mijn post: Gehaktbal uit de oven!

Leestips

Similar Posts

17 Comments

 1. Het ziet er smakelijk uit en lekker zo met de zalm. ik kook nog maar weinig uit pakjes en zakjes, maar soms vind ik het gerust ook makkelijk en doe ik het wel.

 2. Zalm is altijd goed! Ik zat me ook al af te vragen hoe het zat met de garing van penne in de oven.

  De link naar de site van Geertje mist trouwens?

 3. Wel een fan van ovenschotels maar dan zonder Knorr. Hier kopen we onze kruiden altijd bij een kruiden zaak en maken dan zelf de mix voor de gerechten die we maken.
  Deze hier bij jou ziet er heerlijk uit.

 4. Moet altijd erg om dit soort zakjes lachen. Dwz het is voor mij gewoon smaakpoeder, waar je van alles aan toe moet voegen. Ik gebruik bij mijn roerbaksels ook smaakpoeder, maar dan vaak van andere merken. Het liefst neem ik de pittigste. Daarvan hoef je het minste toe te voegen en er zit ook het minste zout in. Ik weet niet hoeveel zout in deze zakjes zit, maar in het algemeen is Italiaans eten berucht om teveel zout. Zelf heb ik geen oven, omdat het me te lang duurt en die dingen teveel stroom of gas vreten.

 5. Geertje rules! Het is bij ons al zo, dat zoon van vijf jaar bij de kassa roept: hee, een pakje als we dan incidenteel een pakje saus kopen

 6. Oooh ik maakte deze oven pasta schotel vroeger in drie varianten. Op een gegeven moment waren de zakjes verdwenen en laatst zag ik ze weer in de winkel. Helaas weet ik ondertussen dat ik ziek word van gluten dus koken met zo'n zakje dat gaat niet meer maar ik maak ze nog vaak lekker zelf.

  En je hebt gelijk ik deed ze ook altijd wat langer dan dat op de verpakking stond anders vond ik de pasta net te hard

 7. En als ik heeeeel lui ben, koop ik de prei ook gesneden in een zakje. Oei! Dat is pas schande!

  Ik lust geen zalm overigens dus ik laat deze aan me voorbij gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.