Veldbloemen pracht

veldbloemen

Vorig jaar had een buurman prachtige veldbloemen gezaaid bij hem in de berm. Dit jaar verheugde ik me al op zijn prachtige wegkant. Maar eind mei somberde ik tegen mijn man: 'Volgens mij heeft hij dit jaar geen veldbloemen gezaaid,' want bij mij is het glas momenteel vaker half leeg dan vol. 'Flauwekul!' verklaarde mijn man kernachtig. 'Je bent gewoon te ongeduldig.'

Geduld is een schone zaak

En warempel. Hij had gelijk.

Kijk maar wat een pracht: veldbloemen

Similar Posts

30 Comments

 1. HoiNicole,

  Eigenlijk zou iedereen elk voorjaar een zakje zaadjes moeten krijgen en rondstrooien. Wat zou het er dan allemaal mooi uitzien! En goed voor de bijen ook nog...

  Nee, ik zit niet in het huisje in de bergen. In oktober pas weer.
  Nu ben ik in de Ardennen. Vandaag zelfs een stadswandeling gedaan in Luik...
  Museum bezoek en aan de Maaskant een biertje gedronken...

  Groetjes!

 2. Het is dat dat zaad niet goedkoop is, maar ik heb ook wel eens zin hier en daar eens een plekje te bestrooien. Vooral van die perfecte voortuintjes;)

 3. Schitterend zeg! Deze bloemen zie je bij ons niet, want we hebben een hele andere grondsoort. Onze bermen zijn vooral geel met wit (koolzaad, kamille, margrieten, hier en daar wat blauw van chichorei).

  We hebben dit jaar een stukje gazon laten verwilderen en worden beloond met veel bijen die in de hondsdraf en hoefblad rondzoemen. Maar nu moeten we wel op zoek naar een zeis, want geen maaimachine die er meer door komt!:-)

 4. Ik heb op mijn balkon lavendel en violen gezet,ook speciaal voor de bijen en vlinders,en de bijtjes komen elke dag op bezoek en zijn vaak heel druk bezig,heel leuk om te zien. vlinders heb ik nog niet gezien,maar ik hoop ze nog te gaan zien misschien in de zomer. we zitten in de stad dus hier zie je ze heel weinig. bij Albert Heyn heb je speciale zakjes voor een tuin om bloemen te zaaien voor bijen en vlinders ook handig,maar ik heb alleen een balkon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.