Reacties

Cadeautje voor de gastvrouw? — 24 reacties

 1. Ik ging meteen nadenken na het lezen van je stukje.Mijn schoonzus neemt vaak bloemen uit de berm mee of iets zelfgebakken. Ik ben daar altijd blij mee.
  De wilde bloemen doe ik in een vaas buiten op een tafel en dat staat zo leuk.
  Zelf neem ik altijd iets mee voor de gastvrouw.
  Ik bedenk iets wat bij haar past, biologisch sapje, iets voor het huisdier, een mooi magazine.
  Ik heb ook heerlijke zeepjes in huis.
  De schoonzus van een vriendin maakt die met kruiden van eigen tuin.
  Ze zijn prachtig om te zien en te ruiken.
  Zo is er bijv. koffiezeep met een koffieboon erin of een edelsteen erin en zelfs goudpoeder.
  Oh en schoonzus neemt ook regelmatig een stek of zo uit eigen tuin mee.

  • Wat leuk die schoonzus die zelf zeepjes maakt met kruiden uit eigen tuin. Een prachtige bos veldbloemen krijgen vind ik ook een mooi gebaar.

 2. Ik laat het afhangen v d situatie. Bv bij verhuizing laatst zo'n mooie watekaraf voor water met fruit ( kruidvat 9,95). Voor de kinderen potloden en een boekje.
  Ik jeb een bak met kleine kadootjes voor kinderen die koop ik van oudsher op voorraad bv potloden, lidl, 1 euro, verf, stiften. Oude behangrol ook altijd leuk erbij.
  Ik geef nooit eten of drinken je weet het nooit met die allergieën. In het voorjaar vindt iedereen tulpen leuk.
  Ik zorg altijd voor een voorraadje voor de kinderen en voor de volwassenen kijk ik vooraf al bij Action, Lidl of Hema.

  Fijne dag verder!

 3. Dit vind ik dus altijd heel lastig. Ik ben zelf iemand die totaal niet denkt aan cadeautjes. Ik ga zelfs soms naar een verjaardag en bedenk dan in de auto dat ik geen cadeau heb. Zelf verwacht ik dus ook niets en in mijn familie was iets meenemen niet gebruikelijk. Nu probeer ik er wel op te letten, maar het gaat niet 'vanzelf'. En ja, ik geef ook wel graag iets met chocola, maar met al dat gedoe over eten tegenwoordig durf ik dat dus niet echt meer.

  • Dat herken ik wel. Er zijn tegenwoordig zoveel allergieën en ook eetgewoontes zoals veganisme dat iets om te eten al snel niet geschikt is.

 4. Bermbloemen of bloemen uit de pluktuin(met een aantal buren een stuk grond ingezaaid met bloemen) iets uit de moestuin, zelfgemaakte jam,rabarbermoes of appelmoes, een soepje of salade. Bij iemand die het financieel lastig heeft neem ik ook wel een kilo kaas mee,van de boer of een weckpot gevuld met noten.

 5. Ik neem alleen iets mee als we te eten zijn gevraagd of bij ziekenbezoek.
  Bij normale vriendschappelijke bezoekjes over en weer hebben we die plichtpleging afgeschaft.

 6. Ik vind dit echt een leuk bericht. Dank je wel. Ooit nam iemand versgeplukte bloemen mee uit haar eigen tuin. Dat vond ik ontzettend leuk.

  Maar het hoeft niet.Mijn moeders liefdestaal was cadeautjes krijgen. Daar hield ik op het laatste rekening mee. Hoe blij kun je iemand maken met een klein gebaar.

  • Wat leuk dat je rekening houdt met iemands liefdestaal Aritha. Op die manier kun je heel goed aansluiten bij iemand en hem of haar blij maken : )

 7. Mijn broer neemt altijd iets voor me mee (ze logeren ook met enige regelmaat bij ons) en hoe lief ook: van mijn hoeft het niet. Het is een kado voor me om ze bij ons te hebben. Bij familie onderling zou ik het liever achterwege laten. Ik zou het liefst willen dat we gewoon bij elkaar kunnen aanschuiven.

 8. Ik laat mijn cadeautjes altijd afhangen van degene voor wie het is en van de gelegenheid, dus mijn 'repertoire' aan cadeautjes is nogal divers: bloemen, wijn, tijdschriftenbon, een bierpakketje, een levensmiddelenpakket wanneer ik weet dat de ontvanger op de centen moet letten, bloemen voor de buitenbakken, een pot met drop, chocolade, een bijzonder zeepje... En wat altijd ook een succes is, is een pak koffiebonen van een bijzondere soort (moet je natuurlijk wel zeker weten dat de ontvanger een bonenapparaat heeft). Dat laat ik dan bij de koffiewinkel mooi verpakken met nog wat snoeperij erbij.

 9. Ik geef heel graag. Krijgen moet ik soms nog wat leren....

  Ik probeer iets origineels mee te brengen voor mensen die ik goed ken en graag zie, eigen aan de persoon. Het vraagt vaak denkwerk en rondkijk-werk.

  Bloemen vind ik zelf altijd prachtig, maar in mijn ogen soms net iets te weinig origineel.

  In de zomer geef ik graag een terrasplant.

 10. Ik neem zelden iets mee, en baal eigenlijk flink van alle onmogelijke meuk die ik in de loop der jaren van diverse bezoekers heb gehad. Je bezoek is meer dan genoeg cadeautje, zeg ik altijd.

 11. Ha! Eindelijk nog iemand die niet van bloemen houdt! Voor mij hoeft dat ook niet. Inderdaad; zonde! Geef dan maar een plant. Ik breng alleen iets mee als ik iemand lang niet gezien heb. Gewoon een kleinigheidje waarvan ik weet dat iemand dat leuk vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder