Wat staat er op jouw aanrecht? Bij mij 4 dingen.

Wat staat er op jouw aanrecht?

Ik heb het aanrecht in mijn keuken het liefst zo leeg mogelijk. Er staan 4  dingen op.

4 dingen op mijn aanrecht

 1. Mijn mooie roze koffiezetapparaat
 2. Nostalgische snelkoker
 3. Een flesje handzeep van de Action dat ik kocht vanwege het mooie uiterlijk.
 4. Een tosti ijzer. Als het aan mij lag stond die laatste er niet, maar de kinderen gebruiken hem graag.

N.B. En jaa, ik weet dat ik wel heel veel heb hángen bóven mijn aanrecht. Maar daar gaat het hier niet over ; )

Uienpot Xenos

Een uienpot is een speciale pot om uien in te bewaren. Ze zijn zo gemaakt dat uien er optimaal in bewaard kunnen worden. Je kunt uienpotten herkennen aan het feit dat er gaatjes in de zijkant zitten. Bij Xenos verkopen ze helaas geen uienpotten op dit moment. Een uienpot bij de Action vind je op het moment helaas ook niet.

Maar hieronder twee voorbeelden van een uienpot die te koop is bij bol.com:

uienpot

Of voor een wat rustiger look:

uienpot

 

Hoeveel dingen staan er op jouw aanrecht?

Similar Posts

48 Comments

 1. Wil ook zo weinig mogelijk op mijn aanrecht. Alleen een koffiezet apparaat. Een zeeppompje in de vensterbank.
  (Heb een raam boven het aanrecht) . En op de kookplaat een mooie fluitketel. Lekker makkelijk schoon te houden.

 2. De keukenmachine, hakmolentje en een melkopschuimer in de ene hoek. Daarnaast een klein dienblad met de espressomachines, de espresso en een potje koekjes en potje snoepjes. En bij de gootsteen een pompje met zeep en afwasmiddel (dat zetten we meestal niet terug onder de gootsteen). En een broodtrommel in de hoek bij de apparaten. Dit alles is dagelijks in gebruik. Het meeste staat in de hoek waar je toch verder slecht bij kunt dus ik hou genoeg werkruimte over op deze manier. We hebben een quooker dus waterkoude oid hebben we niet. Klinkt best veel maar is zeer overzichtelijk wat er staat. Vuile vaat gaat direct in de vaatwasser.

  1. Het klinkt inderdaad best veel, maar als je het elke dag gebruikt is het natuurlijk wel handig dat het binnen handbereik staat. Zeker als het toch een verloren hoekje is.

 3. Van alles!
  Blender/toaster/elektrische tandenborstel in 1 hoek.
  In een andere hoek een emaillen brooddoos, de kitchenaid, een ouderwetse weegschaal en een blik. Op het gasfornuis een fluitketel en een gietijzeren pan. En dan nog flessen olie ed naast het gasfornuis.
  We koken graag en wegens allergieën en hang naar gezond leven wordt alles hier from scratch gemaakt.
  Je koffiezetapparaat blijft geweldig!

 4. Eeeeh, heb je even? Voorraadbussen voor beschuiten, bloem, suiker en zelfrijzend bakmeel, een zeeppompje bij de wasbak, waterkoker, broodrooster, olijfolie naast de kookplaat, een leuk potje voor de hondensnoepjes... Ik heb dan wel weer niks ophangen, ook geen rekje. En op mijn afzuigkap kun je ook niks zetten. Dat heeft mijn moeder dan weer.

 5. Oehhh… Uien, snoepjes, waterkoker, koffiemachine, en een kistje met prullaria die ik graag dicht bij de hand heb... 'k Heb geen 'hang'plekjes...
  Lie(f)s.

 6. Hahaha, ziet er lekker opgeruimd hoor, bij jou. Bij mij vind je op mijn aanrecht: Waterkoker, koffiezetapparaat, handzeep, pillendoos voor de hele week, handcrème. Valt dus ook mee. Oja, wacht, en een nanodoekje ook altijd, voor snelle schoonmaakbeurten na gebruik van mijn aanrecht.

 7. Heel veel,ook het afdruiprek met de steeds weer te gebruiken dingen. Dat scheelt bukken of rekken om alles uit de kastjes te halen.

 8. Wat een mooi keukentje heb je. Bij ons is de keuken erg klein met weinig kastjes dus de kleine aanrecht is altijd propvol!

 9. Moeilijk in ons geval. Het aanrecht is eigenlijk niet echt alleen aanrecht door de manier waarop onze open keuken in ons huis is geïntegreerd: Houten snijplank, schaal met verse kruidenpotjes, vijzel, olijfolieflesje, vaas met bloemen, kaarsjes, nostalgische kitchenaid keukenmachine. Veel als je het zo leest maar er blijft nog genoeg ruimte over om te kokkerellen hoor. :-)

 10. Meestal heb ik alleen de uienpot op de aanrecht, koffiespullen en fruit staan op schappen ernaast.
  Maar als ik kook is iedere centimeter in gebruik.☺

 11. Bij mij is het zo leeg mogelijk. Er staat een flesje afwaszeep, flesje handzeep en er ligt een (schuur-)sponsje. De stop die met een kettinkje vast zit, ligt naast de kraan (dat is nog net op het aanrecht) maar dat is niet echt een keuze...

 12. Ik moet nodig opruimen zie ik!
  Er staat:blender, keukenrol, weegschaal, koffiezetapparaat, bussen voor koffie en thee, keukenmaschien, blad met div olies en azijnen, fruitschaal, espressoapparaat. Pfffft

 13. Welk aanrecht?
  In de woonkeuken: fles olijfolie en fles rijstolie
  In de kleine keuken, grenzend aan de woonkeuken: fruitschaal, waterkoker, broodrooster, koffiezetapparaat en kleine blender.

 14. Wat een gezellige keuken heb je! Bij ons staat er een waterkoker, koffiezetter, vaatdoekje, schaaltje met stuk zeep, botervloot en een Keulse pot met mijn pollepels etc. En een platte keukenweegschaal omdat ik nogal vaak wat moet afwegen. Voor de rest is ie heerlijk leeg!

 15. Komt ie:
  - een houten bakje met uien, tomaten, noten, komkommer, knoflook en dat soort eten
  - een houten snijplank in de vorm van een koe
  - een houten pot met houten spatels
  - handzeep
  - een waterkoker
  - de koffiemachine
  - de agenda
  - een kaars

 16. Ik heb ook een lekker opgeruimd aanrecht, heel erg fijn! Nu ook inclusief rekje waar het fruit en de thee op kan staan. En uiteraard staat mijn waterkoker er,plantjes en op de vensterbank potjes van Riverdale. Ben nog steeds erg blij met onze keuken :-)

 17. Mijn dochter vond mijn aanrecht te vol, dus nu staat er nog maar de helft van wat er eerst stond. Is wel fijn, want het oogt veel rustiger en opgeruimder

 18. Wat een heerlijk mooie keuken heb jij!

  Ik heb gezorgd voor een rode koffiezet, een rode waterkoker en een rode thermos. Die geven kleur aan het geheel.

  1. Dankjewel voor het fijne compliment. Ik vind mijn keuken ook gezellig, maar je moet niet van dichtbij kijken want alles hangt scheef, is kapot en is gezwollen door waterschade.

 19. Ehm…..van links naar rechts naar rechts; oftewel geen recht aanrechtblad.
  Mooie keuken heb je trouwens.
  Een langwerpig blaadje van de Ikea waar een fles olie, en handenscrup op staat.
  Dan een mandje, met handzeep, een afwasborstel en een schuursponsje.
  Spaghettifles en messenblok. Een blender, voor alle gezonde smoothies.
  En een houder voor een keukenrol, met keukenrol.

  1. Mijn keuken oogt gezellig vind ik ook, maar hij is superslecht van kwaliteit. We wonen hier nu 9 jaar en zo oud is de keuken dus ook. Maar ik heb overal waterschade, en de deurtjes zien er niet uit helaas.

 20. Oh. Euh. Best veel eigenlijk. Een houder met pollepels enzo. Een keukenrolhouder, een pompje met afwasmiddel, een pompje met handzeep (beiden navulbaar), een vaatdoekje, een voorraadbus muesli (die niet zo lekker is en dus maar niet op wil), een voorraadbus koffiecupjee (zelfde soort bus als de muesli), een waterkoker en mijn nespresso machine. Jeetje....

 21. Wat een leuke aanrecht! Wij hebben ook de koffiezetter en de waterkoker in een hoekje staan en verder niks eigenlijk!

 22. Ik heb een hele kleine keuken met weinig kastjes, maar nog veel minder aanrechtblad (1 kastje). Dat houd ik dus altijd leeg (afwas daargelaten). Ik heb wel een tafelmodel koelkast en een wasmachine staan die ik als extra opruim ruimte gebruik.
  Op de koelkast: waterkoker, koffiezetapparaat, fles olijfolie (past niet in de kast), geluidsbox en een grote plant.
  op de wasmachine: oventje, afwasrek en gft emmertje.
  Bij de gootsteen: afwasmiddel, handzeep, schuursponsje/pannenspons
  in de hoek van mijn kookplaat; blender

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.