Reacties

Sluimerverbruik van energie — 33 reacties

 1. Dit is een theorie waar ik het helemaal mee eens ben. Voor mij werkt het ook echt zo en ik ben hypergevoelig voor sluimerverbruik. Ik houd van opgeruimd en stil. Soms ben ik zelfs blij (ja, het is een klein beetje gênant) als mijn bloemen zijn uitgebloeid en weg kunnen. Opgeruimd staat netjes. Ik geniet van de bloemen, maar als ze weg zijn, geniet ik van het opgeruimde gevoel.

  • Eerlijk gezegd herken ik dat wel. Het is één van de redenen dat ik stiekem toch ook best dol ben op mijn nepbloemen. Die zijn altijd fris en fruitig.

 2. Ik kan heel slecht tegen rommel in huis en dat is best lastig met jonge kinderen, die hun speelgoed en donald duckjes overal neerleggen. Ik krijg ook zeker meer energie als het rustig en opgeruimd is.En wat Naomi schrijft herken ik wel, over de bloemen.

 3. Heel herkenbaar! Ik ben geen poets, maar houd wel van een opgeruimd huis. Al mag het zeker rommelen af en toe. Aan het einde van de dag, alles weer op zijn plek. Heerlijk. Dan slaap ik ook beter.

  • Ja, zo doe ik dat ook. Voordat ik naar bed ga, zorg ik dat ik alles keurig netjes achterlaat. Dat komt de volgende ochtend zoveel prettiger beneden vind ik.

 4. Ik kan er erg goed tegen en laat ook als uit m'n handen vallen waar ik het niet meer nodig heb. Stop dus erg weinig tijd in opruimen. Kan ook alles moeiteloos vinden. Op het werk was dat niet anders. Er waren collega's die veel tijd staken in opruimen en bij mij kwamen omdat ze iets niet konden vinden. Binnen 1 seconde trok ik het gewenste document uit een van de vele stapels.

  Zelf heb ik veel meer last van mensen die energievreten. Die mijd ik. Gelukkig zijn het er niet veel.

  • Dat klinkt leuk Klaproos. Stof je dat dan ook regelmatig allemaal af? Ik werkte ooit als alpha hulp, en sindsdien zit ik altijd overal in te schatten hoeveel werk het zou zijn om het te moeten afstoffen.

 5. Tja, het ligt aan het gezin. Eén persoon zal gewend raken aan een opgeruimd huis.
  Maar met drie, vier of meer personen is een opgeruimd huis haast niet doenlijk. Al helemaal niet wanneer er ook vriend(-innen) over de vloer komen. Daar wen je ook aan.
  En dan is gezelligheid belangrijker.

 6. die tikkende klok vind ik heel herkenbaar. en ik hou van een strak opgeruimd huis. maar met een druk leven, eigen bedrijf en twee kids is dat niet altijd haalbaar. er moet ook geleefd worden en plezier gemaakt worden. dan ruimen we later maar op

 7. Rommelig en chaotisch kost mij juist geen energie denk ik, opgeruimd en alles voor elkaar! Dat gaat me pas energie kosten denk ik haha

 8. Herkenbaar! Ik hou van opgeruimd en netjes huis maar het lukt niet altijd om elke dag netjes eruitzien. En mijn zoon speelt graag in de woonkamer. Zijn speelgoed ligt overal. Soms vind ik grr maar als niet mis ik het dat toch en ik laat hem lekker spelen.

 9. Helemaal mee eens. Je merkt het soms pas op als het wegvalt. Net als een raam dat je dicht doet en de auto's niet meer hoort. En je voorbeeld van de rommel om je heen is hier net zo. Daarom probeer ik het een beetje voor te zijn. De heren hier thuis zien het nl ook niet altijd haha.

 10. Rommelig in huis en hoofd dat is heel herkenbaar. Hier nog geen een uurtje netjes, weer rommelig overal. Hoe doen de mensen hun huis de hele dag netjes blijven met meer kinderen en nog huisdier(en). Knap/Respect

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>