De kat heeft op de Chesterfield geplast. Lang leve de Chesterfield.

Screen Shot 2019 06 06 at 16.14.54

Het was op een kwade zondagochtend. Mijn man zat vergenoegd in de woonkamer virtuele ballonnen kapot te schieten op zijn laptop, maar ik rook het meteen. De doordringende geur van kattenpis. ‘Ruik je dan niets?!’ vroeg ik verontwaardigd.

Kattenpis tot in de voering van de bank : (

Ik volgde luid snuivend mijn neus, en ontdekte de bron van de stank: onze mooie Chesterfield bank. De bank die ik zo’n twintig jaar geleden ooit via marktplaats voor zo’n 20,- op de kop tikte. In eerste instantie dacht ik dat ik het probleem kon oplossen door de kussenhoezen eraf te ritsen, en te wassen. Maar de kat had geen half werk gericht. De kattenpis was compleet door de kussens in de voering van de bank gedropen. ‘Daar is geen redden meer aan,’ besloot ik.

Via internet heb ik toen een nieuwe Chesterfield bank gekocht.

Lang leve de nieuwe Chesterfield.

Leestip: Kattenluik

Similar Posts

19 Comments

  1. ik herken het,mijn krolse kat piest regelmatig de banken onder,dus ik begin niet aan een nieuwe bank,ik heb gewoon hoezen gekocht die in de was kunnen….en daaronder nog doeken gelegd,maar ook je nieuwe bank word waarschijnlijk weer het doelwit….!!

  2. Mijn kat piest ook op de banken en dat deed ze ook op de leren bank van mijn dochter toen de kat nog bij mijn dochter woonde. De eerste, stinkende leren bank ging weg en er kwam een nieuwe tweedehandse leren bank. Helaas is die ook ondergepiest.
    Deze kat is sinds 2011 bij mij, toen mijn dochter weer thuis kwam wonen en haar relatie beëindigde. Ik heb normaal gesproken een flinke laag kranten op mijn banken en helaas piest ze daar regelmatig op, die gaan er af als er bezoek komt. De kat is verder heel lief, maar dat plassen is niet fijn!

    Houd jouw kat buiten de woonkamer als je er zelf niet bent, anders piest jouw kat waarschijnlijk net zo hard op deze mooie nieuwe aanwinst!

  3. Al eens zo’n Feliway ding voor ongewenst kattengedrag geprobeerd? Heeft bij onze kat goed geholpen.

  4. Oh wat ben ik blij met mijn katten, allebei nog nooit iets naast de bak gedaan. Ik zou verschrikkelijk balen als ik er een nieuwe bank door moest kopen. Ik hoop dat je kat het nog leert.

  5. KattenL zijn territoriaal. Ik heb eens een lieve kater gehad en die pieste altijd op de tassen en koffers van bezoekers. Een soort poezen grafiti zou je kunnen zeggen. En toen liet mijn man zijn aktentas eens half open in de hall staan en hij spoot daar ook in. De volgenda dag ging ging hij naar een vergadering en haalde stinkende natte papieren tevoorsc hijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.