Nieuwe snelkoker met cadeaukaart Bijenkorf

snelkoker

Afgelopen jaar kreeg mijn man van zijn werk als kerstpakket een cadeaukaart t.w.v. 50,- van de Bijenkorf. Omdat hij er niks mee kon, gaf hij hem aan mij. Opgetogen surfte ik naar de Bijenkorf. Ik was zwaar gemotiveerd om die 50,- eens even te verbrassen. Maar dat bleek nog helemaal niet zo eenvoudig. Sterker nog, het lukte me twee weken geleden pas om de cadeaukaart te verzilveren. Sinds december heb ik diverse pogingen gedaan om die bon te besteden, maar het lukte gewoon steeds niet.

Waarom ik moeite had de cadeaukaart van de Bijenkorf te gebruiken

Dat had de volgende oorzaken:

 • Bij heel veel spullen hoorde ik de woorden van wijlen mijn tante Dina: ‘Het is mooi spul voor wie het nodig heeft.’ En ik had het dus niet nodig…
 • Ik zag niks leuks.
 • Ik zag wel leuke dingen maar die waren dan zo prijzig, dat ik ze zelfs met 50,- korting nog te duur vond. Zoals Pip dekbedovertrekken. Bovendien heb ik een trauma wat betreft de maatvoering van dekbedhoezen, en was ik bang dat ik dan weer zo’n hoes zou hebben die te klein was.
 • Bij heel veel dingen dacht ik: ‘Die kan ik net zo goed bij de kringloop kopen.’

Uiteindelijk kocht ik voor het belachelijke bedrag van 80,- een KitchenAid waterkoker. Dat was nog steeds meer dan de cadeaukaart waard was, maar ik had nog Bijcard punten t.w.v. 24,15.

Maar het maffe is dus dat ik uiteindelijk geld heb uitgegeven, doordat ik een cadeaukaart had.

Lidl waterkoker voor maar 24,99

Mooi is die KitchenAid waterkoker wel. Dat is zeker. Maar ik vind hem nog steeds absurd duur. En als ik heel eerlijk ben kookte mijn duffe gewone snelkoker, die maar een tientje kostte, het water sneller. En alsof de duvel er mee speelt was er deze week een soortgelijke snelkoker in de aanbieding bij de Lidl voor maar 24,99. En die heeft zelfs hele leuke kleurtjes:

lidl snelkoker

De roze variant:

snelkoker

En in de Lidl variant kan nog meer water ook: 1,7 liter versus 1,5 liter in de dure variant die ik nu heb dankzij de Bijenkorf cadeaukaart.

Conclusie over de Bijenkorf cadeaukaart

Een Bijenkorf cadeaukaart is heel leuk. Maar voor mij bleek hij nog verrassend lastig om uit te geven.

Lees ook mijn posts VVV cadeaukaart besteden saldo controleren en over de bioscoopbon en natuurlijk over je waterkoker ontkalken!

Wil je nooit meer een cadeaukaart van bol.com vergeten? Klik dan op de link en ontdek hoe!

Hoe ervaar jij cadeaukaarten?

57 Comments

 1. Ineke
 2. Lily
 3. Lies de Keuning
 4. Vitamientje
 5. Frieda
 6. Lot
 7. johmar
 8. Marrian

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh