Nieuwe snelkoker met cadeaukaart Bijenkorf

snelkoker

Afgelopen jaar kreeg mijn man van zijn werk als kerstpakket een cadeaukaart t.w.v. 50,- van de Bijenkorf. Omdat hij er niks mee kon, gaf hij hem aan mij. Opgetogen surfte ik naar de Bijenkorf. Ik was zwaar gemotiveerd om die 50,- eens even te verbrassen. Maar dat bleek nog helemaal niet zo eenvoudig. Sterker nog, het lukte me twee weken geleden pas om de cadeaukaart te verzilveren. Sinds december heb ik diverse pogingen gedaan om die bon te besteden, maar het lukte gewoon steeds niet.

Waarom ik moeite had de cadeaukaart van de Bijenkorf te gebruiken

Dat had de volgende oorzaken:

 • Bij heel veel spullen hoorde ik de woorden van wijlen mijn tante Dina: ‘Het is mooi spul voor wie het nodig heeft.’ En ik had het dus niet nodig…
 • Ik zag niks leuks.
 • Ik zag wel leuke dingen maar die waren dan zo prijzig, dat ik ze zelfs met 50,- korting nog te duur vond. Zoals Pip dekbedovertrekken. Bovendien heb ik een trauma wat betreft de maatvoering van dekbedhoezen, en was ik bang dat ik dan weer zo’n hoes zou hebben die te klein was.
 • Bij heel veel dingen dacht ik: ‘Die kan ik net zo goed bij de kringloop kopen.’

Uiteindelijk kocht ik voor het belachelijke bedrag van 80,- een KitchenAid waterkoker. Dat was nog steeds meer dan de cadeaukaart waard was, maar ik had nog Bijcard punten t.w.v. 24,15.

Maar het maffe is dus dat ik uiteindelijk geld heb uitgegeven, doordat ik een cadeaukaart had.

Lidl waterkoker voor maar 24,99

Mooi is die KitchenAid waterkoker wel. Dat is zeker. Maar ik vind hem nog steeds absurd duur. En als ik heel eerlijk ben kookte mijn duffe gewone snelkoker, die maar een tientje kostte, het water sneller. En alsof de duvel er mee speelt was er deze week een soortgelijke snelkoker in de aanbieding bij de Lidl voor maar 24,99. En die heeft zelfs hele leuke kleurtjes:

lidl snelkoker

De roze variant:

snelkoker

En in de Lidl variant kan nog meer water ook: 1,7 liter versus 1,5 liter in de dure variant die ik nu heb dankzij de Bijenkorf cadeaukaart.

Conclusie over de Bijenkorf cadeaukaart

Een Bijenkorf cadeaukaart is heel leuk. Maar voor mij bleek hij nog verrassend lastig om uit te geven.

Lees ook mijn posts VVV cadeaukaart besteden saldo controleren en over de bioscoopbon en natuurlijk over je waterkoker ontkalken!

Wil je nooit meer een cadeaukaart van bol.com vergeten? Klik dan op de link en ontdek hoe!

Hoe ervaar jij cadeaukaarten?

Similar Posts

57 Comments

 1. Ja, ik snap je. Ik heb ook altijd moeite met cadeaukaarten omdat ze vaak voor winkels zijn waar ik eigenlijk niks van nodig heb. Het liefst heb ik een Hema cadeaukaart, omdat ze daar gewoon veel dingen hebben die ik wel gebruik. Als je anders meer geld uit gaat geven dan er op de kaart staat, dan mist het zijn doel ook een beetje.

 2. Cadeaukaarten zijn soms wel, soms niet nuttig….
  Koop je regelmatig bij de fysieke Bijenkorf kan zo’n kaart leuk zijn, je ziet dan altijd wel wat in de winkel.
  Koop of kom je daar maar zelden iets, dan heb je er niet zoveel aan, wat dan voor zoveel cadeaukaarten geldt.
  Mij kun je blij maken met een cadeaukaart van een tuincentrum, terwijl een ander zal denken, wat moet ik ermee…?

  Mijn conclusie is, dat cadeaukaarten heel individueel zijn en moeten aansluiten op interesses van de ontvanger, anders is het bijna weggegooid geld.

  Groetjes Lily

 3. Onze ervaring is, dat we gelukkig meestal cadeaukaarten van Intratuin krijgen.
  Die blijven geldig en kun je voor 1001 dingen verzilveren.
  Heb je saldo over na bepaalde aankopen, dan wordt dat keurig via je cadeaukaart verrekend om bij een volgende aankoop te verzilveren.

 4. Ik vind het ook lastig om ze uit te geven. Aan de ene kant kan je lekker shoppen, maar het kiezen voor wat vind ik ook lastig. Ik moet ook nog een nieuwe waterkoker, dus zal eens gaan kijken bij de Lidl

 5. Ik begrijp je zeker een vast zeker dat van zo’n winkel het zeer moeilijk is om iets te kopen via een cadeaukaart! Uiteindelijk vind ik je keuze zeer goed! Maar als je dan ziet de de lidl ook een leuke variant heeft uitgebracht is dit wel zonde… Maar je hebt er wel een mooie snelkoker bij!

 6. Ik heb ook niet zoveel met cadeaukaarten, er is vaak gedoe mee en daar hou ik niet zo van. Die van de Intratuin of Douglas zijn hier wel welkom, de rest liever niet haha

 7. Geef mij ook maar liever een envelopje, een cadeaubon is zo’n gedoe en kost dus vaak ook nog een paar centen extra. Wat een toeval zeg de waterkoker van de Lidl, hartstikke leuk is die, en al helemaal voor die prijs!

 8. Hahaha, ik snap je volkomen! Je zult mij echt nooit bij de Bijenkorf aantreffen! Toch wel fijn dat je uiteindelijk iets hebt kunnen vinden. En volgens mij zijn de goedkopere dingen in kwaliteit niet veel slechter dan die duurdere dingen bij de bijenkorf.

 9. Met cadeaukaarten ben ik over het algemeen wel blij, mits het voor een winkel is waar ik niks mee heb, dan had ik liever een envelopje met geld gehad ;). Liefs.x

 10. Met enquetes en clicken 2x 25 VVV kaart gesprokkeld en er 2 jaar over gedaan om ze te verzilveren. Uiteindelijk Airfryer bij een plaatselijke winkel gekocht ook in het kader de localen te ondersteunen en die was in aanbieding 70 euro. Wilde geen dure kopen en dit was een test.
  Ben er achteraf heel blij mee en gebruimhem regelmatig.

 11. Ik snap je wel, ik vind cadeaukaarten ook eigenlijk nooit echt leuk om te geven, alleen als iemand er specifiek om vraagt. Ik heb zelf wel een aantal keer een cadeaukaart gekregeb van de ici Paris/Douglas, maar dat was omdat ik bepaalde make-up daar wilde kopen die ik normaal te duur zou vinden om zelf te betalen.

 12. Ik vind het leuk om ze te krijgen omdat ik dan zelf ik kan kopen wat ik wil of nodig heb. Als ik geld krijg gaat het toch wel weer op aan rekeningen of boodschappen en een cadeaukaart niet. Wel is het fijn om ze te krijgen voor een winkel waar je wat aan hebt of een VVV bon is ook altijd goed.

 13. Oh heel lastig, vooral als het van een dure winkel koopt waar zelfs een groot bedrag nog niet genoeg is om iets passends uit te zoeken. En wat ergerlijk dat je dan achteraf waterkokers tegenkomt die veel goedkoper en leuker zijn…

 14. Winkel gerelateerde cadeaubonnen zal ik zelf nooit geven, mijn collega haar man kreeg een paar maanden voor V&D failliet ging van zijn werkgever een V&D bon , maar collega was die bon vergeten en tja toen ging V&D kapot en daar zit je dan met je cadeaubon, toch zonde van het geld. Zelf heb ik nog een aantal VVVbonnen liggen , die spaarde ik op en toen ik afgelopen zaterdag mezelf een mooie portemonnee cadeau deed , dacht ik in te kunnen wisselen, maar toen kwam ik erachter dat die ook niet meer overal geaccepteerd worden omdat het voor winkeliers teveel kost om die te accepteren. Dus deze week maar even bedenken waar ik die dan kan inleveren voordat die ook niets meer waard zijn. Cadeaubonnen zijn dus ook niet echt handig meer om te geven. Misschien de volgende keer maar weer contant geld geven en dat een beetje opleuken door er een leuke kaart bij te geven , een leuke envelop eromheen of er een leuk kleinigheidje bij te geven. Alhoewel dat in de toekomst misschien ook geen optie meer is als ik de geluiden hoor dat men ook van contant geld af wil.

 15. Ik hou ook niet zo van cadeaubonnen. Of ze moeten van de douglas ofzo zijn die krijg ik altijd wel op maar andere bonnen is gewoon lastig omdat veel dingen die de bijenkorf verkoopt zoals je al zei eigenlijk gewoon niet nodig hebt. Moet wel zeggen dat je een hele mooie waterkoker hebt gekocht ook al is er nu bij de lidl een die er heel erg op lijkt ♥

 16. Het is vaak zo dat je meer uitgeeft door een cadeaukaart. Ik ben fan van de HEMA cadeaukaartjes. Daar vind je altijd wel iets, ze zijn niet duur én je hoeft het bedrag niet in een keer uit te geven! Ik gebruik zelf al een tijdje weer een ouderwetse fluitketel. Het is goedkoper in het gebruik en die roept me tenminste als ie klaar is. De waterkoker vergat ik heel vaak en dan moest ik het water weer opnieuw koken. (De keuken is niet dichtbij genoeg in huis om dat klikje te horen)

 17. Ik herken dit…..
  keuze stress of in eens heb je het niet (meer) nodig, daar heb ik ook last van….
  Prachtige waterkoker overigens…. soortgelijke produkten koop ik of na sparen, dan weet ik zeker dat het geen miskoop is of inderdaad, na lang aarzelen, van bonnen.
  Wat betreft je trauma van dekbedhoezen, zou het je helpen om wanneer je bij een plaatselijke zaak bv een leuke hoes koopt, deze past en wanneer deze niet goed is je hem kunt ruilen?
  Mij helpt nl alles waar ik veel moeite mee heb er dwars doorheen te gaan ipv het te vermijden.
  Vanzelf word je beloond door een positieve ervaringen!

 18. Met een bijenkorf cadeau kaart weet ik wel raad, lekker shoppen, nieuwe kleren zijn altijd welkom in mijn kast evenals schoenen. Hebben ze genoeg van bij de bijenkorf.

 19. Die van de Lidl is wel heel erg leuk zeg! Die kleurtjes ook. Ik ben ook nooit zo van die kaarten, je gaat eigenlijk iets aanschaffen wat je helemaal niet nodig hebt.

 20. Kadokaarten vind ik alleen erg handig als ik weet dat ik graag iets wil hebben en op die manier door bv kadootjes het bij elkaar kan sparen. Als je ‘m verplicht moet verzilveren, dan kost het vaak geld en is het soms lastig om niet met onnodige (dure) spullen thuis te komen. Ik ben ook fan van de kringloop en ben niet zo van de prullaria

 21. Ik herken de struggle; dan koop je iets en is het vervolgens een week later in de aanbieding voor een goedkoper prijsje. En met cadeaukaarten herken ik je gevoelens ook; ik koop vaak iets door de cadeaukaart. (Ook al heb ik het dus helemaal niet nodig…) X A

 22. Over het algemeen vind ik de Bij ook gewoon veel te duur. Koop er echt nooit. De waterkokers vind ik trouwens nostalgisch leuk. Ikn heb er een van Tomado.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.