Vandaag eten we... biologische zuurkool!

biologische zuurkool
Biologische zuurkool van het huismerk van de Albert Heijn ad 0,79

Vandaag eten we stamppot zuurkool! Daar had ik nou eens echt zin in. Bovendien is het een van mijn favoriete eenpansgerechten.

Zuurkool koop ik graag biologisch, omdat het zelfs biologisch nog goedkoop is : )

Verder koop ik biologsch winterpenen, en laatst biologische bleekselderij omdat dat in de aanbieding was. En omdat ik heb geleerd dat Biologische zuurkool kan bevatten.

Lees mijn stappenplan voor boerenkool koken en mijn post over de 14 soorten kool die er zijn!

Een andere heerlijke stamppot is hete bliksem!

Wat koop jij graag biologisch?

Similar Posts

35 Comments

 1. Ik koop eigenlijk veel te weinig biologisch, vooral omdat het vaak een pak duurder en ze het niet altijd hebben in de supermarkt waar ik meestal winkel. Tegenwoordig merk ik wel dat het aanbod ruimer wordt en ook wat minder prijzig. Dat is een goede evolutie, vind ik.

  1. Bij de Albert Heijn hebben ze best veel in een biologische variant, maar meestal vind ik het dan te duur. Maar als de prijs goed is, zoals bij de zuurkool en de winterpenen dan neem ik toch wel biologisch.

 2. Oh ik ben heel jaloers nu! Zuurkool is echt een van mn favoriete nl gerechten. Kan daar echt zo van genieten heerlijk. Helaas moet ik wachten totdat we weer in nl zijn want hier in Lanzarote kan je het helaas niet kopen.. eet smakelijk????

 3. Rozijnen, omdat druiven nogal zwaar bespoten worden. Ik heb met vlagen veel biologisch gekocht en soms koop ik het nog wel. Ik vind het te duur. Ik let op dat ik zoveel mogelijk uit Nederland en Europa koop. Scheelt in de hoeveelheid gif.

 4. vandaag eten wij hamburgers op verzoek van onze 4jarige kleinochter. Zuurkool doen wij altij zelf fermeteren en dan portie.s van 750 gr in de vriezer. Zo eten wij hier altijd "hollandse"zuurkoolstamp met spek en rookworst en iedereen smult er altijd van. Blijft precies nog 1 portie over voor als we iets eten wat iemand niet lust

 5. Bio melk, heb ik mijn adresje voor.50 cent de liter.
  Verder veel uit onze streek. Aardappelen van de boer, soms eieren, biet,wortel, zoete aardappelen, knoflook.
  Die borden hadden wij vroeger ook thuis. Grappig.

 6. Zuurkool mjammie,
  Helaas lust de rest hier in huis het niet dus maak ik het nog maar zelden.

  Ik probeer er wel op te letten op bio maar eigenlijk nog te weinig.
  mede door de prijs.

  bij de zuurkool valt het inderdaad mee.

 7. Ik vind zuurkool echt zo lekker!! Maar ik koop eigenlijk geen biologische producten. Ik vind het duur. En bovendien vraag ik me altijd weer af, hoe ik zeker weet, dat wat ik koop ook daadwerkelijk biologisch is?

  1. Daar heb je zeker een goed punt Cynthia. Wat dat betreft bent ik een goedgelovige consument. Als er op staat dat het biologisch is, dan geloof ik dat eigenlijk klakkeloos....

 8. Ik eet vanavond ook zuurkool, maar dan uit de vriezer en zelf klaargemaakt.
  Mijn zuurkool koop ik ook bij AH, maar dan met wijn en spek in een kleine verpakking.
  Hiermee maak ik een wat grotere hoeveelheid stamppot, wat ik dan in porties invries.
  Biologisch, ik weet het niet zo, het is op het moment helemaal "in", waar dan op ingespeeld wordt.
  Iedereen, die een beetje aan moestuinieren doet, weet hoe lastig het is om ongedierte en schimmels weg te houden, slakken, luizen, meeldauw en zo bestaan er nog veel en veel meer bedreigingen voor de oogst.
  Op kleine schaal in je moestuintje is het soms niet meer dan jammer of intensief alles weghalen, maar te overzien.
  Voor deze consumptie-maatschappij moet er op veel grotere schaal geteeld en gekweekt worden en het zou veel te arbeidsintensief zijn om dat allemaal handmatig te onderhouden, dus er moet hoe dan ook iets gebruikt worden om die grote velden insect- en onkruidvrij houden.
  En ga je groenten maar eens bij een echte natuurwinkel kopen, na een dag, 2 dagen is alles behoorlijk verlept, dus er wordt ook nog iets anders aan gedaan om de groenten zo fris in de supers te houden. Mensen willen immers frisse en knapperige groenten en geen bos slappe worteltjes of verlept kropje sla.

  Ik wil wel weer in de nieuwe tuin zelf groenten kweken, omdat ik het leuk vind om mee bezig te zijn en wat is er mooier dan even je eten uit de tuin te halen.
  Biologischer kun je het dan niet hebben ;)

  Groetjes Lily

  1. Ik wist niet dat je zuurkool ook kon kopen met spekjes er in Lily!

   Ik hoop toch maar wel dat als er biologisch op staat, het ook zo is. Daar zullen toch wel criteria voor zijn neem ik aan.

 9. Ik koop mijn fruit het liefst bij de groentenboer. Het is veel lekkerder. Duurder ook. Vandaag kocht ik voor het gemak mandarijnen bij pick up Jumbo. Met tegenzin zal ik het eten.

 10. Ik koop mijn groenten en fruit zoveel mogelijk bij de boer en de biologisch dynamische boer(mondvol he) ook de zuurkool. Vlees eieren kaas en boter en als ik het drink melk komen ook van de boer. Deels omdat ik denk dat het beter is, en deels omdat ik liever de portemonnee van de boeren spek, dan de supermarkten. Ik bedoel, fair trade maar dan naar onze eigen boeren toe.
  En ik vind het heerlijk om "de boer op" te gaan, rondje boeren voor de boodschappen is meteen mijn sportuurtje, dus ik bespaar me de sportschool ook nog eens.

  1. Wij waren vroeger (nog steeds trouwens) met 3 kinderen en allemaal lusten geen zuurkool. Als mijn ouders zuurkool aten dan kookte mijn moeder apart voor ons, bijv gebakken aardappeltjes met appelmoes. Heerlijk! ik kom zojuist van mijn moeder en zij vertelde dat mijn zwager zuurkool voor hemzelf en haar had gemaakt. Alle andere stamppotten lust ik wel. Verder lust ij eigenlijk alles.

 11. Wat eten we vandaag?
  Zuurkool
  echt niet
  Morgen dan maar met krentjes .
  Echt wel .
  Ik liever met ananas
  Of appel er door .
  Echt wel .
  En lekker ook

 12. Aah, lekker zo'n stamppot. Het allerlekkerst van stamppot is wel de rookworst....die koop ik tegenwoordig ook biologisch en verantwoord. Meestal rechtstreeks van de boer.
  Ik denk dat wij voor 75% biologisch kopen. Er is zo'n bekend lijstje van producten die je liever biologisch wilt kopen omdat op de reguliere variant ontzettend veel bestrijdingsmiddelen zitten. Daar horen in ieder geval druiven en komkommers bij.

  1. Ik ken dat lijstje inderdaad, en ik heb er zelfs ooit een post over geschreven op Huisvlijt. Vandaar ook dat ik de bleekselderij biologisch kocht toen het in de aanbieding was : )

   75% biologisch kopen vind ik mooi. Zelf kom ik daar zeker niet aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.