Reacties

Bibliotheken: het gaat weer beter — 41 reacties

 1. Vroeger ging ik altijd naar de bibliotheek, maar nadat ik van de lage school af ging ben ik er niet meer geweest. Volgens mij hebben ze hier in Duitsland wel een bibliotheek, maar ben er nog nooit geweest. Volgens mij is dat een hele ouderwetse haha

  • Ik houd ook van ouderwetse bibliotheken. Sterker nog, soms heb ik wel eens het gevoel dat bibliotheken in hun hang naar populariteit vergeten waar het omdraait: boeken!

 2. Ik kom iedere week bij de Bieb en mijn kinderen nooit, die vinden het al vervelend dat ze soms even moeten wachten als ik een boek moet inleveren en we samen de stad in willen gaan. Ze lezen helemaal niet.

 3. Ja ik vind de bieb geweldig! Ik ga mijn zoontje ook inschrijven. Over twee maanden wordt hij 1, dus mogen we nog een boekstart koffertje halen. Ik vind het zo leuk. Volgens mij heeft hij meer boeken dan mij. En gelukkig vindt hij boeken (tot nu toe) ook heel leuk!

 4. Goed nieuws!

  Ik ben heel blij en ook trots op de nieuwe bibliotheek in Arnhem. Het is een prachtig gebouw en ook heel kindvriendelijk. Mijn kinderen vinden het elke keer weer heel leuk.

 5. Ik probeer elke twee weken met de kinderen te gaan.
  De kinderen kiezen dan zelf 2 boekjes uit.
  De oudste van zes vindt lezen erg leuk.

  Wij hadden echt een hele mooie bibliotheek.
  Deze is heeft helaas ook de deuren moeten sluiten.
  nu is er een biebhoekje in het wijkcentrum gecreëerd maar dat valt toch wel tegen.
  Is nog maar een fractie van wat het was.
  In het centrum zit wel een hele grote maar daar kom ik nauwelijks.

 6. Lezen is mindfulness . Mijn oren ruisen nog wel eens. Tinnitus is leeftijd. Als ik geconcentreerd gelezen heb is het weg! Ik lees liever papier dan digitaal. Papier leest sneller.

  Fijn dat mijn gegevens op jouw blog nu blijven staan en dat ik die nooit meer hoef in te tikken.

 7. Zelf heb ik mijn lidmaatschap opgezegd omdat ik te weinig tijd had om te lezen. Nu koop ik wel eens een boek of leen er 1 van een vriendin.
  Beide kinderen zijn lid van de bieb. We gaan elke 3 weken. Ze vinden de bieb erg leuk.

 8. Ik kom er enkel om te printen. Terwijl ik eigenlijk heel graag lees. Ik maak er geen tijd voor en vind mijn leven te vol om ook nog eens te lezen. Mijn jongste houdt totaal niet van lezen en komt er alleen voor school. En de oudste heeft een biep op school.

 9. Toevallig was ik er gisteren met drie dochtertjes.
  In het kader van de Nationale Voorleesdagen was er een voorlees- en knutselactiviteit.
  En de oudste had haar boeken uit en heeft de 13e haar boekbespreking.

 10. Ik kom er niet zo vaak.
  Vooral door de boekenhuisjes bij ons in het dorp is dat niet echt nodig.

  Ik weet wel dat de bibliotheken die ik ken erg hard werken aan leuke initiatieven voor kinderen en volwassenen om meer volk te trekken.

 11. Ik kom graag bij de bibliotheek. Voor boeken, maar ook voor dvd's met series die (nog) niet op Netflix te zien zijn.
  Mijn zoon vond de bibliotheek heel leuk toen hij klein was, las daarna jaren vrijwel niet, maar nu hij de dertig nadert, is hij weer lid van de bibliotheek en leest hij veel. Het kan dus nog goed komen met je zoons ;-)

 12. Ons bezoek aan de bibliotheek was altijd een uitje (met een Jamin in de buurt).
  Inmiddels leest oudste van 18 op zijn iPhone, middelste van 13 neemt regelmatig een boek mee uit de mediatheek van zijn middelbare school en jongste is erg kieskeurig en gaat ook niet meer mee naar de bibliotheek.
  Ik lees voordat ik ga slapen om mijn gedachten te verzetten en 's zomers buiten in de zon.

  • Mijn oudste dochter leest ook graag via een schermpje. Nou ja, als ze maar lezen!

   Lezen in de zon doe ik ook graag. Ik krijg er meteen helemaal zin in : )

 13. Ook nu ik in Frankrijk woon heb in nog steeds een abonnement op de bieb, ik kom gemiddeld eens in de 6 weken in Nederland en dan breng ik mijn boeken terug en neem weer een stapel nieuwe mee. Altijd betaalde ik 65 euro per jaar wat ik al belachelijk weinig vond voor al het plezier wat je van boeken, films en tijdschriften hebt maar tot mijn verbazing is het abonnement nu slechts 42 euro, eigenlijk zou iedereen lid moeten worden. Ik zit bijna elke avond te lezen, dat vind ik veel fijner dan tv kijken.

  • Bij ons is het abonnement nu geloof ik rond de 50 euro. Maar dat is het geld meer dan waard inderdaad. En ik bespaar er echt bakken met geld mee uit, want ik kan mijn hele leesbehoefte bevredigen met de bieb.

 14. Ik ben altijd al een bieb fan geweest. Vroeger als kind al. Ik ging naar huis met zo'n 24 boeken. Mijn moeder en zusje lazen niet, dus ik nam ook hun pasjes mee. Voor nu scheelt het ook in mijn portemonnee. Boeken kopen is zo prijzig. In Arnhem zit een hele mooie, vernieuwde bieb. Het heeft zelfs een glijbaan en een leuke speelhoek voor kinderen. Met natuurlijk een geweldig bod aan boeken. Mijn zoontje is sinds 3 maanden lid van de bieb.

  • Het lijkt me altijd sowieso al goed als een kind met boeken in aanraking komt. Dat ze boeken zien. Je weet maar nooit of er toch iets blijft hangen : )

 15. Ik ben ook een grote fan van de bieb, hier hebben ze heel veel keuze. Ik reserveer eigenlijk altijd via de app, hoef je de boeken alleen nog op te halen. Ik kan zelfs reserveren van buiten mijn eigen gebied, dat kost dan een kleine bijdrage. Altijd nog goedkoper dan kopen en geen geld voor zo'n goede service. In principe kun je dan alles krijgen want een boek is altijd wel ergens op voorraad. Wellicht iets voor je dochters ook?

  • Ik heb dat wel eens tegen mijn dochters gezegd, maar ze zeggen dat ze een boek dan nog makkelijker uit hun schoolbieb kunnen halen.

   Reserveren doe ik ook graag, maar een app hebben we daar hier nog niet voor!

 16. Ik ben ook dol op de bibliotheek en kom er graag! En gelukkig is mijn zoon tot nu toe net zo'n leesbeest als ik. Dat het slechter ging met de bibliotheken wist ik, maar het nieuws dat het weer de goede kant op gaat had ik gemist, dus fijn hier te lezen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder