Google is watching me! Weet Google ook waar jij bent?

google

‘Nicole, your June update.’

Dat stond er in de titel van het mailtje.

Ik had het al bijna ongelezen weggegooid omdat ik spam vermoedde, maar was toch nieuwsgierig.

Blijkt het van Google te zijn met een samenvatting van de plekken waar ik in juni ben geweest!

Google volgt mij

Blijkbaar heb ik per ongeluk ergens een knopje aangevinkt, waardoor Google mij kan volgen…

‘You’re receiving this monthly email because you turned on Location History, a Google Account-level setting that saves where you go in your private Timeline. Location History data also helps give you personalized information on Google, including better restaurant recommendations, and suggestions for a faster commute. You can view, edit, and delete this data anytime in Timeline.’

En waar was ik dan zoal?!

Hoewel ik gemengde gevoelens heb dat Google mij  zo makkelijk kan volgen, was ik tegelijkertijd nieuwsgierig waar ik zoal geweest was dit jaar.

Zoals je hieronder ziet, is mijn actieradius niet al te groot, maar dat zal vaste bezoekers van Huisvlijt niet verbazen ; )

Linksonder zie je Nijmegen. Dat was de dag dat mijn man en ik mijn vader uit het Radboud ziekenhuis ophaalden… Rechtsboven staat Borculo: daar kwam ik voor mijn vaccinatie, waarna we een kop koffie dronken in Ruurlo.

In ‘s Heerenberg kom ik voor de mondhygiëniste, en zoals je helemaal rechtsonder in de hoek kunt zien, zijn we inmiddels ook naar Oberhausen geweest met de kinderen : )

Wat reizen betreft is mijn ecologische footprint aangenaam klein.

Weet Google waar jij bent?

Vind je het een eng idee dat Google je kan volgen? Ga dan naar myactivity.google.com en schuif het blauwe knopje naar links.

 

Similar Posts

18 Comments

 1. Yep daar ben ik een paar maanden geleden ook achter gekomen.
  Ik was mijn gsm verloren. Omdat ik op mijn gsm surf via mijn google-account kon ik op mijn pc zien waar mijn gsm overal geweest was. En je weet wat ze zeggen, eens het op internet staat, staat het er voor altijd. In mijn geval kwam het nu wel goed uit.

 2. Jij bent duidelijk populairder bij Google dan ik, want ik krijg nooit mail van ze.

  Love As always
  dimario

 3. Ik vond het beslist irritant worden. Dus heb ik het uitgezet, net als de locatie. Kan ik dus niet meer precies traceren waar een foto gemaakt is, maar daar valt mee te leven.

 4. Goed om dat te delen. De meeste mensen stellen helemaal niks in en laten alle standaard instellingen voor wat ze zijn. Het valt me op dat na elke windows update ook allerlei instelling zijn aangepast. Die moet ik dan weer terugzetten zoals ik dat wil.

  Ik internet op mijn thuiscomputer, dus google kan aan mijn IP nummer zien waar ik ben. De telefoon die meegaat onderweg heeft niks met google, maar wel met de zendmasten die telefoonsignalen doorgeven. Zelf kan ik niet terugzien waar ik ben geweest, maar er zijn ongetwijfeld instanties die dat wel kunnen.

 5. Overal zijn camera ‘s bij de buren en het winkelcentrum enz. Als je niks te verbergen hebt is het niet zo erg denk ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.