Wat zie jij?

De bedreigde zwaan

Pff, wat een opluchting: mijn halfjaarlijkse controle bij de tandarts zit er weer op. Ik kan daar echt wekenlang tegenop zien. Sinds mijn vorige controle is mijn tandarts naar een ander pand verhuisd. Het is groter en mooier, maar wat me vooral opviel was een schilderij van een angstig uitziende zwaan.

Eerlijk gezegd vond ik dat die zwaan knap uitstraalde hoe ik me voelde.

Verdedigt de zwaan zich, of valt ze aan?

Mijn man moest ook, dus ik wees hem op de zielige zwaan. En toen bleek dat onze interpretaties van het schilderij verschilden. Ik vond dat de zwaan eruit zag alsof ze bang was en zich verdedigde. Maar mijn man zag een aanvallende zwaan!

N.B. Dit schilderij blijkt overigens De bedreigde zwaan te heten.

Dus nou ben ik benieuwd: wat zien jullie? Valt de zwaan aan? Of verdedigt ze zichzelf?

 

Similar Posts

12 Comments

  1. Ja absoluut. Mijn man vergeet ook rustig dat hij naar de tandarts moet, terwijl ik dat helaas echt niet kan vergeten. Het hangt als een donkere wolk boven mijn hoofd.

 1. Een heel mooi schilderij vind ik dit. Hing in Amsterdam in het museum – dus dit zal wel een kopie zijn.

  En verder: aanvallen of verdedigen is in mijn optiek dezelfde reactie vanuit een andere hoek bezien.

 2. Ik zie een aanvallende zwaan.
  Geen mooi schilderij voor in een tandartspraktijk. Een abstract kleurrijk schilderij zou daar beter op z´n plaats zijn.

 3. Ik zie een zwaan die z’n liefje vreemd ziet gaan. Hij valt niet aan, hij verdedigt zich niet, maar hij laat luidkeels z’n ongenoegen blijken ;-) Altijd leuk om het praatje bij het plaatje te bedenken!

 4. Ik zie een aanvallende zwaan en ja ik snap je wel wat de tandarts betreft ik moet volgende maand een,
  wortelkanaal behandeling hebben en zie er echt tegen op ben bang voor de tandarts.
  Normaal gesproken ben ik niet z’n helt op sokken maar als het om de tandarts gaat helaas wel.

 5. Ik vind het meer een aanvallende houding, haha. Maar verdedigen kan ook. Als ik eerlijk ben, heb ik het trouwens ook niet zo met de tandarts. Ik ben blij dat ik van een half jaarlijkse naar een jaarlijkse controle mocht gaan.

 6. Oei, ik denk dat het een beetje afhangt van je gemoed hoe je deze zwaan ziet. Als je zelf angstig bent, zie je jezelf er misschien in, en heb je wellicht de indruk dat ‘ie zelf angstig is. Wel niet bepaald een vrolijk tafereel om bij de tandarts te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.