Reacties

Hoe maak je je huis groter: van simpel tot wat ingewikkelder — 42 reacties

 1. Ik ben er heel tevreden mee en is eigenlijk te groot voor twee mensen zeker als er moet ge kuist worden
  wij wonen ook in een oude verbouwde boerderij die heeft een groot en een klein woongedeelte en wij wonen in het groot met woonkamer grote keuken garage wasplaats en boven badkamer en drie slaapkamers en een hobbykamer ,,,dus eer ik rond ben ....

 2. Wij hebben heel slim en ruimtebesparend gebouwd, dus an sich ben ik zeker blij met de ruimte in huis! Alleen gaan we nu nog het een en ander verbouwen om alles af te werken. Wel goeie tips, heb er weer wat van opgestoken!

 3. Wij, partner en ik, wonen ook in een oud boerderijtje. Alles gelijkvloers: zitkamer, woonkeuken, 2 slaapkamers, badkamer, toilet, aparte wasruimte (met behalve ruimte voor wasmachineen droger, ook veel bergruimte en 2 grote spoelbakken) , een atelier van 8 bij 5 meter en een hele grote, begaanbare zolder! En verschillende bijgebouwen.
  Veel te groot voor ons, zeker nu we gestopt zijn met werken en het atelier praktisch niet meer gebruiken. We gaan opruimen, verkopen en verhuizen.

 4. Hele goede blog! Ik ben zeker tevreden over de grootte van ons huis. We hebben een twee onder 1 kap woning en redelijk veel ruimte. Gezellig huisje vindt ik zelf.

 5. Op zich ben ik wel tevreden, al zou het wel iets groter mogen zijn, maar dat komt ook door de hoeveelheid spullen wat we hebben, ben ik bij de buren, die toch echt hetzelfde huis hebben, dan lijkt het al veel ruimer.

 6. Bij teveel spullen kijk ik kritisch welke dingen ik al 5 jaar nier gebruik ht, en als dat nog niet voldoende is, een steeds kortere periode. En als je tevreden bent met je huis, maar net wat ruimte tekort komt, dan kun je ook een opslagbox buren. Spullen die je zelden gebruikt kun je daar dan kwijt, en als je ze een keer per jaar ofzo nodig hebt, rij je even naar die opslag en haal je ze op.

 7. Wij hebben onze zolger vergroot door een dakkapel te plaatsen. Verder is het huis nu goed voor ons 2. Maar als we kinderen zouden krijgen moeten we wel dingen aanpassen.

 8. Mijn huis zou wel ietsje ruimer mogen, maar over het algemeen ben ik meer dan tevreden. Ik heb wel een grote zolder, maar daar loopt nog geen vaste trap naartoe, dus dat zou dan wel nog een ingrijpende verbouwing worden. Het zou bouwtechnisch wel moeten kunnen.

 9. Wij wonen hier op Curaçao in een studio van 20 m2. Dat is eigenlijk best te doen, al zouden we graag een afgescheiden slaapkamer hebben (meer privacy en gemakkelijker om muggen weg te houden). We zijn wel op zoek naar iets anders en dat zal waarschijniljk ook groter zijn, maar de belangrijkste reden daarvoor is dat we iets willen kopen ipv huren. Als dit van ons was, zouden we van alles willen veranderen en dat kan nu niet ;-)

 10. Ik ben bijna tevreden: 4 slaapkamers, linnenkamer, 2 badkamers+ wc beneden, grote bijkeuken , normale keuken...maar vrij kleine woonkamer. Met mijn eettafel en grote hoekbank staat die echt vol. Nu gaat het nog maar als er straks kleinkinderen komen heb ik een grotere tafel nodig en die past er niet in. Ik zou zo graag een wat ruimere woonkamer hebben maar dat kan alleen door een veranda te plaatsen en die zijn best prijzig.

  • Een veranda klinkt wel superleuk Karin. Balen inderdaad dat die zo duur zijn. En kun je niet iets combineren van de woonkamer en keuken of zo? Hoewel dat natuurlijk ook veel geld kost.

 11. Zeker tevreden over de grootte vanons huis, we wonen behoorlijk ruim. Alleen zouden we inderdaad wat overbodige spullen op moeten ruimen. Hoe groter je huis, hoe meer zet je er toch in, bewaar je meer... voor je het weet staat het toch weer te vol.

  • Ja, dat is een wonderlijk principe inderdaad.... Zo gaat het ook met tijdbesparende apparatuur. Uiteindelijk heb je nog weer het gevoel dat je tijd tekort hebt.

 12. Hahaha. Een tint hiuse lijkt me ideaal als je weinig spullen hebt of wilt hebben. Dingen in uit klappen wordt op een gegeven moment irritant. Al hangt het er natuurlijk wel vanaf wat je doel is. Weinig geld kwijt zijn aan je huis of juist comfortabel leven in een huis.

 13. Ik heb een huis met 3 volledige verdiepingen, 5 slaapkamers en twee badkamers en toch heb ik ruimte tekort ???? ik heb namelijk geen berging. Wat mij betreft heb ik dus een vierde verdieping nodig!

 14. Nou, qua woonkamer, badkamer en slaapkamer zeker wel, maar dan houdt het ook direct op. We hebben namelijk maar 1 slaapkamer en dat is wel erg weinig, ook als je maar met zijn tweetjes bent.

 15. We waren wel tevreden, maar nu met 3 kinderen die steeds groter worden wordt het toch wat krap :-) Die kinderen willen graag wat grotere kamers vooral. Ik zelf zou wel zo'n serre willen aan de achterkant, vind ik prachtig!

 16. Dit huis zou in mijn eentje veel te groot zijn. Met een gezin helemaal goed, maar zover is het nog lang niet. Daarom de komende jaren maar eens zoeken naar een leuk appartement of studio.

 17. Ansich ben ik best tevreden met de inhoud van ons huis. Maar zou best een grotere tuin willen, maar denk dat onze buren niet staan te springen om stuk van hun tuin af te staan;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder