Reacties

Vegetarische hamburger van de Vegetarische Slager getest — 12 reacties

  1. IK ben geen vegetarier, wel flexetarier en eet 3 keer per week geen vlees. Ik blijf het vreemd vinden dat als je geen vlees wilt eten dat het er dan wel als vlees uit moet zien blijkbaar. Ik eet dan ook geen vleesvervangers die er wel als vlees uit zien of zo genoemd worden. Ook woorden als vegetarisch vlees en vegetarische slager vind ik apart. Smaakt een vleesvervanger minder lekker als je het niet meer als vlees bestempeld? Geen kritiek op vegetariërs hoor, vraag me gewoon af wat de gedachte erachter is.

    • Ik denk dat het ook is om de overgang makkelijker te maken. Als je gewend bent aan groente, aardappels en vlees dan kan zo'n vleesvervanger dat principe in stand houden maar dan zonder het vlees.

  2. Ik ga zometeen je review lezen. Ik ken een aantal verwante producten van de kantine van mijn werk en hoewel die lekker smaackten, sluit ik me aan bij de twee reacties hierboven: ik eet thuis liever andere eiwithoudende producten die niet op vlees hoeven te lijken. Je hebt dan ingredienten die minder bewerkt zijn, dat heeft beslist mijn voorkeur.

  3. Ik zou wel even het aantal calorieën controleren, als het je tenminste om afvallen te doen is. Vegerarisch vlees heeft niet per definitie minder calorieën, soms zelf nog meer, nog afgezien van alle kunstmatige smaakmakers en structuurverbeteraars. Ben het eens met bovenstaande reacties, ik vervang ook vlees door andere eiwithoudende producten. Zoals peulvruchten, ei, tempeh of paneer, noten etc.

  4. Super goed van je!!! Ik ben al 20 jaar vegetarisch en bevalt heel goed!! Er zijn heerlijke gerechten vegetarisch!! Goed voor je gezondheid/lijf/dier/en helpt klimaat en milieu! Alleen maar plus punten!! :-)

  5. Laatst kocht ik een vegetarische burger van AH, gewoon om eens een vleesvervanger te proberen. Die smaakte niet naar vlees, maar dat hoeft ook niet. De smaak was goed, maar wat me erg tegenviel was dat de burger enorm droog was. Ook met een klodder mayonaise en curry bleef het een behoorlijk droge hap. Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder