11 responses to “Als je iemand je belt in plaats van terug te mailen

 1. Hahahaha, ik heb precies hetzelfde. Ik heb echt een hekel aan bellen als het niet perse hoeft. Geen belangst, maar vind het gewoon niet leuk om te doen. Mooi hoe je dat zegt: een rustigere manier van communiceren!

 2. Hahahah hilarisch. Die uitdrukking is idd herkenbaar. Ik vind bellen soms juist wel fijn omdat je gelijk 1op1 kunt communiceren ipv dat je op n antwoord moet wachten van iemand. Sowieso vind i dat je wat beter kunt communiceren. Komt anders niet altijd goed over..

  • Ja, daar heb je zeker ook een punt Lizzie. Soms ontstaat er tijdens een mailwisseling ‘ruis’ en komen dingen verkeerd over. In zo’n geval kan de telefoon soms opheldering bieden.

 3. Wietske

  Ik ben ook geen fan van de telefoon, alleen indien nodig!
  Mail ook liever maar daar houdt ook niet iedereen van.

 4. Dieke

  Ik ben geen fan van e-mail voor persoonlijk contacten. Geef mij maar de telefoon, je hebt gelijk reactie, hoort de intonatie etc. e-mail vind ik vooral handig voor zakelijke communicatie, maar ook daar bel ik liever of loop ik even langs mijn collega’s.
  Met vrienden of familie zal ik niet e-mailen te onpersoonlijk

  • Ja, dat is inderdaad het nadeel van mail: je mist de intonatie, gezichtsuitdrukking etc. Dat kun je enigszins ondervangen met emoticons gelukkig. Op nummer 1 staat bij mij mailen, maar soms is het inderdaad wel eens beter om toch maar te bellen.

 5. Ow, bellen is ook echt niet mijn hobby. Per mail of zelf per Whatsapp geeft vaak wat meer tijd om een goed antwoord te formuleren.
  Bellen doe ik eigenlijk alleen nog met mijn oma die heeft ook geen mail of een mobiel, met de rest mail, app of heb ik real-life contact.

 6. Ik ben ook geen beller, maar je hebt net wat meer mogelijkheid te nuanceren dan in een mail. Mail is ééndimensionaal, bellen tweedimensionaal. Face to face communiceren, alleen dat is driedimensionaal.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.