Eenvoudig Lekker van Teunie Luijk van Eenvoudig Leven!

eenvoudig lekker teunie

Teunie Luijk, bekend van haar blog Eenvoudig Leven heeft een kookboek geschreven. Het heet Eenvoudig lekker!

De ondertitel van haar kookboek is ‘Koken met de seizoenen’.

Ik leende het in de bibliotheek!

Hieronder mijn review van Eenvoudig Lekker!

Teunie Luijk recepten in Eenvoudig Lekker

Net als vele anderen ken ik Teunie Luijk van haar blog Eenvoudig Leven. En haar boek Dat doen we zelf wel heb ik ook met veel plezier gelezen. Haar kookboek Eenvoudig Lekker stelt ook niet teleur! Ik vond het zowel een gezellig als praktisch kookboek.

Eenvoudig lekker: 3 basisprincipes

Teunie kookt op basis van 3 basisprincipes

 • Ze kookt met de seizoenen. Koken met de seizoenen is duurzamer en het is vaak ook nog eens goedkoper.
 • Ze gebruikt zoveel mogelijk basisingrediënten, oftewel ze gebruikt geen pakjes en zakjes.
 • Ze doet zoveel mogelijk zelf. Bijvoorbeeld kerriesaus maken en brood bakken.

Deze drie principes vind je terug in haar kookboek. De recepten in dit kookboek zijn bijvoorbeeld  ingedeeld in seizoenen. Je hebt dus 4 secties met recepten voor de lente, zomer, herfst en winter. Verder schrijft Teunie dat alle ingrediënten in haar recepten dingen zijn die vrijwel iedereen standaard al in huis heeft. Als uitzondering noemt Teunie ‘custard’.

Wat maakt Eenvoudig Lekker de moeite waard?

Wat voegt Teunie’s kookboek toe aan de vele andere kookboeken? Aan bijvoorbeeld Koken zonder pakjes en zakjes van Karin? Wat mij betreft zijn dat Teuntjes verhalen aan het begin van elk recept. Ze beschrijft bijvoorbeeld de komst van nieuwe seizoenen, hoe het in haar gezin gaat, de herinneringen die bij sommige recepten horen en haar persoonlijke beslommeringen. Ik vond dit heel gezellig om te lezen. Wat dat betreft vind ik dit kookboek echt ‘comfort reading’.

Is Teunie’s kookboek ook echt eenvoudig?

Er zijn mensen die vinden dat Teunie’s leefstijl helemaal niet zo eenvoudig is! Hoe zit dat met haar kookboek? Is dat inderdaad eenvoudig? In ieder geval vind ik dat er rust uitgaat van dit kookboek. Het is aangenaam leesvoer en ik vind de meeste recepten inderdaad heel goed te doen. Er zijn er een paar waar je relatief wat meer ingrediënten voor nodig hebt, maar over het geheel genomen vind ik de titel van dit kookboek verdiend.

Wat voor soort recepten vind je Eenvoudig Lekker?

Zoals ik al schreef zijn de recepten in dit kookboek geordend per jaargetijde. Binnen die jaargetijden vind je recepten voor ontbijt, lunch, warme maaltijd en snacks. Kortom, eigenlijk alles! Zo kun je met Teunie’s recept appeltaart en ontbijtkoek bakken, maar ook een plaat pizza of Indiase linzensoep.

Teunie Luijk kookboek

Kenmerkend is steeds dat de gebruikte ingrediënten van het seizoen zijn, en dat Teunie zoveel mogelijk zelf doet, dus zonder kant en klare kruidenmixen en dergelijke.

Eenvoudig lekker kopen

Eenvoudig lekker van Teunie Luijk is te koop bij bol.com en in haar eigen webshop: Eenvoudig Leven Shop. Als je het boek in de Eenvoudig leven webshop koopt kun je kiezen voor een gesigneerd exemplaar. Het nadeel van kopen in Teunie’s webshop is dat je dan nog 5,95 aan verzendkosten kwijt bent.

Hieronder zie je de achterkant van het boek. Met een leuke foto van Teunie die kookt.

Eenvoudig lekker boek

Bij bol.com wordt het boek gratis verstuurd…. Je bent bij bol.com dus 5,95 goedkoper uit.

Mijn favoriete recept in Eenvoudig lekker

Mijn favoriete recept in Eenvoudig lekker is het recept voor Lazy wife cake. Ik heb het nog niet gemaakt, maar ik vond het een aansprekend recept. En de naam van de cake vind ik echt geweldig. Bovendien is deze cake veganistisch! Ik heb het recept ook doorgestuurd naar mijn veganistische oudste dochter die in Engeland woont.

Een ander leuk recept vind ik Jan in de zak, maar dat is puur vanwege de naam.

En tot slot wil ik Teunie’s ‘groene speklapjes’ een keer proberen te maken. Dat zijn namelijk ‘speklapjes’ die eigenlijk courgette zijn. Je snijdt lange repen courgette, en doet daar speklapkruiden op. Ik vind het erg lekker klinken!

Teunie Luijk brood bakken

Teunie bakt al jaren haar eigen brood. En niet eens met een broodbakmachine! In Eenvoudig Lekker vertelt Teunie dat ze ooit zes broden per keer bakte. Op zaterdag bakte Teunie brood voor het hele weekend tot en met het maandagochtendontbijt. En voor zondag bakte ze speciaal brood, zoals krentenbrood of kadetjes.

In dit kookboek geeft Teunie een recept voor hartige broodjes bakken.

Ik vond het wel een recept waarvoor je veel geduld moet hebben, want het deeg moet een aantal keren rijzen.

Teunie’s recept voor gewoon brood bakken vind je hier.

Similar Posts

12 Comments

 1. Het klinkt leuk, maar het lijkt me geen boek om dagelijks mee te koken, daarvoor staan er volgens mij wat weinig recepten in. Ik ga het boek niet aanschaffen om te kijken of ik gelijk heb.

 2. Volgens mij is ze familie van een vriend van me. Nog eens even vragen. Die groene speklapjes lijken me ook het proberen waard.

 3. Sjoerd, misschien straks lenen in de bibliotheek om uit te proberen?
  Zo doe ik het meesral, is het dan nog de moeite waard, dan koop ik het.

 4. Ik heb het kookboek en ik vind het inderdaad ook een gezellig boek!.
  Je kunt het natuurlijk ook bij je plaatselijke boekhandel kopen ipv bij bol; als het niet op voorraad is kunnen ze het vast wel bestellen. Zo heb je geen verzendkosten en steun je de plaatselijke middenstand.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.