Reacties

De ondraaglijke zinloosheid van het huishouden — 45 reacties

 1. Leuk filmpje, herkenbaar ook!
  Als ik gestofzuigd heb en mijn man komt 's avonds thuis, zeg ik wel eens: "het is niet meer te zien, maar ik heb vandaag gestofzuigd!"
  Tja, a woman's work is never done!

 2. Ja, according to Jim, geweldige serie! James Belushi...

  Maar goed, de keuken, aan kant, dat doe ik elke ochtend? Maar dat zal mijn reinheid zijn, sowieso tijdens het koken ruim ik al zoveel mogelijk op, na het eten verzamel ik alles, spoel ik alvast de rotzooi af en zet het eventueel in de vaatwasser, maar de volgende ochtend, maak ik weer ontbijt, en meestal, na het ontbijt, blijft het aanrecht het langste schoon en alles eromheen... Daarnaast is het aanrecht niet zo groot, kortom als ik boodschappen ga doen, moet het leeg zijn, zodat ik mijn tassen direct erop kan zetten als ik thuis kom. Dit heeft alles met mijn fibromyalgie te maken, zodat ik zo min mogelijk hoe te bukken en zo.

  En zo heeft een ieder weer zijn eigen systeem of niet... dat kan ook natuurlijk.

  X

 3. Ik mis een heel belangrijk advies. Verdeel de werkzaamheden over de bewoners. Zo doen we het hier. Dat maakt het huishouden een stuk eenvoudiger. Als je daar heel duidelijke afspraken over maakt, kan dat heel goed. Dat wil niet zeggen dat de werkzaamheden voor iedereen even zwaar verdeeld zijn.

  • Ontzettend handige tips..ik ben nirt zo een goede huisvrouw..het is altijd schoon maar zo een chaos....

 4. een van de - vele - bonus punten van werkende moeder zijn, is dat ik mij een poetsvrouw kan veroorloven. Mijn huis schoon en iemand verdient bij, win -win. En natuurlijk heeft iedereen zijn/haar taken, hoewel nu de kinderen de deur uit zijn, zijn er veel minder taken

 5. Het huishouden is onbegonnen werk, maar het moet gedaan. Het is net met de was, de mand is leeg en...hij is weer vol. Ik schik me er in, ik doe het, geniet van een opgeruimd en schoonhuis en begin weer opnieuw :)

 6. Bijhouden is een stuk minder werk dan elke keer opnieuw moeten beginnen. Met wat kleine routines lukt het wel om het enigszins op orde te houden. Ik probeer ook om zoon te leren om zijn rommel zelf op te ruimen. En als hij er niet aan denkt dan mag hij het alsnog doen zodra ik het zie.

  Hij heeft bijvoorbeeld de gewoonte om snoeppapiertjes te laten liggen. Nu hebben we de afspraak: als hij snoeppapiertjes laat liggen, koop ik geen nieuw snoep met papier eromheen meer. En hij is toch echt dol op lolly's, dus hij denkt er nu wel beter aan daardoor ;)

 7. Oeps er zaten wat vliegen in de p;afonniere, zag ik met bezoek. Zo heerlijk dat ik kan zeggen dat ik géén huisvrouw ben.
  Maar de huisvrouw die dit hoorde zei terecht, dat niemand een huisvrouw is. De vliegen zitten er nog. Tot ik de huishoudtrap er bij haal en ook dat boven keukenkastje schoon ga maken. Binnenkort. Echt.

 8. Zelfs ik, met een eenpersoonshuishouden, vind het vaak al zinloos voelen als ik mijn huis schoon heb. En trouwens, je laat echt alleen dingen op de grond vallen als je net gedweild hebt he? Ik wel in ieder geval. Zucht.

 9. Het filmpje is niet alleen leuk, maar ook een goed voorbeeld.
  Want samen wonen is ook samenwerken.
  moet je eens kijken hoe snel ze leren geen rommel te maken. Hans

 10. Goede tips! Op dit moment ligt het huishouden even 'stil' bij ons. We zitten midden in de verbouwing van de keuken, en overal ligt wat.. Ik probeer de kleine dingen die ik wel kan dan maar zo goed mogelijk te doen. Maar een huishoudschema zodra de keuken klaar is lijkt mij een prima doel om in te stellen voor manlief en ik!

 11. En laat vooral je perfectionisme los. Ik vind (geheel terecht overigens) dat ik beter poets dan mijn verkering. Dus doe ik het liever zelf dan dat hij het half doet. Gelukkig doe ik het graag.

 12. Ik heb meer problemen met opruimen eigenlijk. Ik moet bekennen dat we een huishoudelijke hulp hebben voor het 'grove' werk (stofzuigen, dweilen en de badkamers). Ik doe zelf regelmatig de keuken en ruim veel op (in tegenstelling tot man en kind). Toiletten een paar keer per week. En heel veel wassen, drogen en opvouwen (aan strijken doe ik niet, sorry not sorry).

 13. Heel herkenbaar! Ik probeer het dagelijks bij te houden, elke keer kleine beetjes. Ik zou nog wel graag een robotstofzuiger in huis willen.

 14. Door anders naar een taak te kijken die niet leuk is komt het al heel anders over. Een hele goede tip die ik geregeld toepas. En verder? ach het hoort er bij, geeft ook wel voldoening als je huis weer aan kant is toch?

 15. Als werkende moeder heb ik een huishoudster maar ik ben nog steeds aan het opruimen iedere dag. Daarnaast vind ik met het thuiswerken op dit moment hey extra belangrijk dar alles hygiënisch schoon is. Dus de wc’s ‘deurkrukken en trapleuningen krijgen iedere dag een doekje. De keuken en vaatwasser is ook zo’ dagelijks tafereel. Ik heb het gevoel dat ik nooit meer vrij ben op mijn vrije dag. Ik zie het nu maar als extra bewegen! Andere mindset.

 16. Zoals de meeste mensen ben ik geen fan van schoonmaken, maar ach, het moet gebeuren. Als ik even flink ga poetsen ben ik daarna wel heel blij dat alles weer schoon en opgeruimd is.

 17. Omdat ik een aandoening heb hebben wij veel hulp in huis gehad.
  Een rondje om de tafel poetsen, noemde ik dat.
  We hebben verschillende gehad maar het was altijd ‘voor het oog’ netjes.
  Voelde mij daardoor niet fijn meer in mijn eigen huis.
  Daardoor zijn we het weer zelf gaan doen.
  Mijn man doet eens per week boven en ik met een schema elke dag wat beneden.
  Op maandag en dinsdag doek niks want wanneer ik heb schoongemaakt kan ik verder de hele dag niks meer.
  Er zullen vast hele goede huishoudelijke hulpen zijn, helaas hebben wij die niet getroffen.
  Die van ons vonden de koffie lekker maar hadden niet in de gaten hoe belangrijk ze voor ons waren.
  Maar dat geeft niet,het is ook fijn om na te genieten van je werk.
  Alleen denk ik soms wel eens bij oudere mensen met hulp die naar een tehuis moeten omdat ze versmeren...

 18. Ik durf wel te zeggen dat ik echt een hekel heb aan schoonmaken, ik haal er op geen enkele manier plezier uit en stel het dan ook zo lang mogelijk uit. Mijn huis is dus ook niet echt netjes haha.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder