Reacties

Je huis opruimen waar beginnen: 3 stappen! — 15 reacties

 1. Mijn beste advies is voordat je begint. Stuur vrouw en kinderen een week op vakantie, dan kun je in alle rust opruimen zonder dat ze er tussen komen omdat ze vinden dat er toch nog wat bewaard moet blijven. Wil je wat langer van een opgeruimd huis genieten, stuur ze dan twee weken weg.

  Love As Always
  dimario

 2. Mijn tip is: een vaste plek voor dingen, bijv. de schaar, of het plakband. Of andere dingen. Want ga je ze ineens ergens anders leggen, geheid dat je ze niet meer kunt vinden.

  • De foto's zijn leuk. Het opruimen zou met dit boek permanent moeten werken, omdat het idee van de auteur is dat je de boel zo organiseert dat het netjes blijft....

 3. Hier heeft het meeste een vaste plaats want hoe ouder ik word hoe minder ik tegen rommel kan ,af en toe sorteer ik mijn kleding en doe weg wat ik lang niet gedragen heb.

 4. Mijn tip ? Koop er geen boek voor, dat is dan alvast een ding minder die je hoeft op te ruimen. Verder ben ik begonnen met opruimen door alles per ruimte te bekijken . Toen kon er al behoorlijk wat weg. Ik ben begonnen in de keuken met te kijken wat multifunctioneel gebruikt kan worden. Ik pakte mijn soepkommen en bedacht waar kan ik die nog meer voor gebruiken? Ik kan ze ook gebruiken als dessertschaaltjes, dus die kunnen weg. Ik kan de soepkommen ook gebruiken als snackschaaltjes, die kunnen dus ook weg. Ik had dus in een keer al 12 dingen te pakken die weg konden. Niemand gevonden die ze hebben wil dus in de tas voor de kringloop. Toen was mijn mengkom aan de beurt, hm ook geschikt als saladeschaal, die kon dus ook weg. Mijn dikke limonade glazen zijn ook geschikt om thee en koffie uit te drinken. Dus ging er een aantal mokken weg. Mijn glazen ovenschalen zijn ook geschikt als serveerschalen als ik eens een keer geen pannen op tafel wil zetten, dus gingen er 3 serveerschalen weg. Mijn grote platte schaal die ik gebruik als ik een verjaardag heb om hapjes op te serveren kan ook als fruitschaal gebruikt worden dus ging de fruitschaal weg. Zo kon er al in een keer 24 dingen de deur uit. Nu ken ik mezelf dus werd de tas met die spullen gelijk naar de kringloop gebracht. En dit was alleen nog maar in de keuken. De volgende stap was mijn boekenkast. Ik stond op het punt om een 2e boekenkast aan te schaffen, toen ik bedacht om eerst nog maar eens kritisch naar de inhoud van mijn huidige boekenkast te kijken en bedacht dat ik daar ook een groot deel van eigenlijk niet meer ga herlezen, dus daar ging ook veel weg, dat bracht ik naar een minibieb vlakbij mijn huis. Het leuke daarvan is dat ik in de weken daarna zag dat veel van wat ik er neer gezet had ook al weer weg was. Dus geen 2e boekenkast meer nodig en de boeken werden weer gelezen in plaats van stof te verzamelen in mijn boekenkast. En alhoewel ik in het verleden moeite had om dingen weg te doen, begin ik er steeds meer plezier in te krijgen om op te ruimen, ruimte in mijn huis betekend ook ruimte in mijn hoofd. Schoonmaken en de boel netjes houden word een stuk eenvoudiger als je niet eerst van alles op moet ruimen om schoon te kunnen maken. En door elke keer een klein gedeelte aan te pakken blijft het overzichtelijk en houd ik het vol. Net als de nieuwe regel die ik hanteer, komt er iets nieuws binnen dan moet er iets ouds de deur uit. Zo houd ik overzicht en kan ik de dingen die ik echt wil houden mooier uitstallen en heb ik alleen spullen die ik echt gebruik en of draag.

  • Dat zou je denken hè Nicky? Maar er zijn eindeloos veel boeken over opruimen. Dat is eigenlijk wel interessant. Wat maakt dat zoveel mensen het blijkbaar wel moeilijk vinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder