Reacties

Een huishouden van Jan Steen: iets om trots op te zijn? — 68 reacties

 1. Die uitdrukking kende ik nog niet: een huishouden van Jan Steen. Misschien een typisch Nederlandse uitdrukking?
  Ik schreef onlangs een blogpost met mijn 'bekentenissen' als slechte huisvrouw. Ik ben daar zeker niet trots op hoor, maar in mijn omgeving zijn er net heel veel zogenaamde 'perfecte huisvrouwen'...
  Met mijn blogpost wou ik gewoon zeggen: hé, het is ok als alles niet altijd op rolletjes loopt in het huishouden, er zijn ergere dingen in de wereld en niemand hoeft perfect te zijn.
  Als ik dat lijstje lees met wat er mis gaat in 'het vrolijke huisgezin'... wel, in vergelijking daarmee ben ik zelfs een hele goede huisvrouw ;-) Onze hond schooit zelfs niet aan tafel om eten hahaha.
  Leuk om die uitdrukking, als Belgische, te leren kennen trouwens.

  • Dat vind ik een sympathieke insteek Miss Milla: om anderen een hart onder de riem te steken.

   Ik vind het best bijzonder dat je zoveel 'perfecte huisvrouwen' om je heen hebt. Dat heb ik veel minder. Maar misschien is de uitdrukking een huishouden van Jan Steen wel niet toevallig typisch Nederlands ; )

   Fijn schilderij is het hè, om jezelf mee te vergelijken? Mij deed het ook goed!

 2. Huisvrouw zijn is mijn beroep en sommige onderdelen kan ik best goed vind ik zelf. Al kan het schoonmaken nog wel wat beter. Dat vind ik best vermoeiend, maar is wel belangrijk en al helemaal met die gevoelige longen hier. Gisteren pakte ik een kunstbloemenstuk op (staat op de overloop en krijgt niet veel aandacht) en daar zat een behoorlijke laag stof op. Misschien is het toch geen gek idee om als een soort Hollandse Marie Kondo door mijn huis te gaan. Niet in de kasten, maar zo weinig mogelijk aan frutsels boven zodat het makkelijker schoon en stofvrij gehouden kan worden.
  Een huishouden van Jan Steen vind ik leuk op een schilderij, maar is niks voor mij :-)

 3. Ik probeer juist om het allemaal wat los te laten. Wanneer ik alles gedaan had zoals het hoorde, mocht ik pas genieten van mezelf.
  Mijn moeder was een uitstekend voorbeeld van een goede huisvrouw en zij was dus ook nooit klaar! 's Avonds aan de tafel kleding naaien of op de bank verstelwerk doen. Ik heb haar als voorbeeld gehad en een tussenjaar Vormingsklas Sociaal Kreatief gedaan met vier uur Huishoudkunde per week van juffrouw Timmermans. Praktijklessen van het meest degelijke soort.
  Het huis is er voor mij en ik ben er niet voor het huis, dat prent ik mij in. Een huishouden van Jan Steen zal het hier niet worden met mij aan het roer. Het geeft mij veel voldoening om bijvoorbeeld de koelkast regelmatig op te ruimen en schoon te maken!

  • Het gevoel nooit klaar te zijn is inderdaad helemaal niet prettig. En dat kun je inderdaad wel krijgen van het huishouden dat natuurlijk voortdurend moet worden bijgehouden. Ik denk dat ik om die reden zo dol ben op ritmes en routines. Je doet wat je die dag moet doen, en dan is het ook gewoon goed. Je bent klaar!

 4. het is voor ieder voor zich wat je belangrijker vind.
  Zelf wordt ik gek in een rommelig huis, maar opruimen en schoonmaken zijn ook nog 2 losse dingen.
  Ik ken iemand met een huishouden van Jan Steen, maar met een hart van goud voor haar medemensen, je komt nooit voor een dichte deur en het komt altijd uit als je aanschuift.. En ondanks mijn opgeruimde huis bewonder ik dat enorm in haar, want ik ben meer van orde en regelmaat en kan dat niet zo makkelijk loslaten. Bovendien maakt het mijn kinderen niks uit of ik vandaag gesopt heb of niet, zij willen gewoon spelen, dus strakke glimmende vloeren en overal met je stofzuiger achteraan maakt je kind niet gelukkiger denk ik.

 5. Nee, ik ben geen perfecte huisvrouw, maar ik vind het toch wel erg fijn als het netjes en opgeruimd is in huis. Dat geeft me net wat meer rust. Alleen, tot mijn grote frustratie, ben ik erg rommelig. Zo ook manlief en de kinderen.
  Daarom wil ik steeds minder spullen in huis, zodat er ook minder rommel kan ontstaan. :)

 6. Ik ben ook geen perfecte huisvrouw ,maar ik kan genieten van een opgeruimd en proper huis ;toen ik nog jonger was poetste ik veel meer nu ik neem regelmatig stof af en stofzuig alle dagen vooral de keuken wil ook proper houden ,ik heb de laatste 10 jaar in een keuken van een rusthuis gewerkt en daar is het van belang om alles heel proper te houden en dat werkt dan na in je eigen keuken.

  • Ik vind het ook prettig als het huis schoon en netjes is. Dat voelt toch prettiger dan als het een zootje om me heen is.

   Bijzonder dat je werk in het rusthuis doorwerkt in je eigen huis. Het heeft dus misschien ook wel te maken met vaardigheden en gewoontes.

 7. Ik ben het helemaal met je eens. Na 30 jaar een carrière te hebben gehad in de it, had ik toen al besloten dat ik geen kinderen wilde. Ik vind dat een carrière en kinderen hebben totaal verschillende werelden zijn. Het hebben van een huishouden is een vak waar je 24x7 manager van bent uiteraard met social skills. Daar past geen drukke baan bij. Je kinderen hebben je nodig, en jij moet zorgen dat het evenwichtige zelfstandige mensen worden die later weer hun eigen keuzes kunnen maken. Ik heb er geen spijt van voor mijn carrière te hebben gekozen. Het heeft me ontzettend veel gebracht. Nu ik met pensioen ben geniet ik des temeer van allerlei huishoudelijke zaken. Ik ben nu veel meer huisvrouw met aandacht en overgave. Ik doe het er niet zomaar even bij. Ik heb een enorme vriendenkring en een goed social vehikel om mij gecreëerd. Ik heb tijdens mijn werkzame periode wel heel veel vrouwen zien omvallen, omdat ze het niet meer trokken. Ik heb dan ook veel gesprekken gevoerd over hoe een betere balans aan te brengen in die levens van de vrouwen. Het gaat altijd weer over keuzes maken. Mijn moeder zat thuis altijd met de thee klaar en dat herinner ik mij als geweldig. Ik kon mijn verhalen altijd bij haar kwijt.

  • Ik mis de vader in dit verhaal. Kinderen (proberen te) krijgen is doorgaans een beslissing die twee mensen samen nemen. M.i. hebben beide partners een gelijke verantwoordelijkheid in het huishouden en de opvoeding van de kinderen. Óok vaders kunnen ervoor kiezen 1 of 2 dagen minder te gaan werken om voor huis, haard en kinderen te zorgen en met de thee klaar te zitten als de kinderen van school komen. Ik vind het jammer dat het huishouden en de kinderen blijkbaar nog steeds worden gezien als een typische vrouwenzaak. We hebben op het gebied van emancipatie m.i. nog steeds een lange weg te gaan.

   (Ik schrijf over de nog steeds meest voorkomende gezinssituatie:man-vrouw-kinderen. Ik laat de andere gezinssituaties, zoals eenoudergezinnen en gezinnen met twee vaders of twee moeders, even buiten beschouwing.)

  • Misverstandje... Ik reageerde op de reactie van Lisa, niet op jouw blog, Nicole. Lisa stelt in feite dat je beter geen kinderen kunt 'nemen' als je als vrouw carrière wilt maken. De vader kwam in haar verhaal helemaal niet voor en daar reageerde ik op.

  • Mijn jongste zus heeft ook bewust gekozen voor haar werk en daarom niet voor kinderen. Mooi om te lezen hoe je beide met overgave hebt gedaan en doet.

   En ik vind het mooi dat je zo'n fijne herinnering hebt aan je moeder die altijd thuis voor je klaar stond.

 8. Voor mij is een goede huisvrouw zijn, je prioriteiten in het huishouden stellen en daar ook naar handelen.
  Hier ligt de focus op gezond eten, en basis hygiene en orde. En gezien de leeftijd van de kids ook op het langzamerhand delen van verantwoordelijkheden in huis ipv moeders alles laten doen. Omdat grootouders meer zorg en aandacht nodig hebben, is dat ook een noodzaak geworden.
  Ik heb zeker ook vaardigheden op het gebied van tuinieren en handwerken, maar omdat ik ook een betaalde baan buitenshuis heb, gaan activiteiten op dat gebied meer in de richting van hobby: leuk als het kan, maar bij tijdgebrek gewoon overslaan.

  • Dat lijkt me een goed uitgangspunt Anoniem. En mooi dat je ook voor grootouders zorgt. En je kinderen opvoeden tot zelfstandigheid is goed voor hén en voor de ouders : )

 9. Mijn huishouden loopt niet altijd op rolletjes maar dat hoeft ook niet. Het huis is schoon. Ik ben vooral heel precies in het schoonhouden van toilet, badkamer,deuren en deurklinken, was, aanrecht en koelkasten. Verder heb ik wel veel 'rommel' in huis. We zijn nu een paar maand met 6 personen en dan heb je van 6 personen 'rommel'. Met rommel bedoel ik; tijdschriften, sokken, een broek die nog gestreken moet worden, leeg potje op het aanrecht, schoolboeken, schooltas, jas, post die opengemaakt moet worden, was in een wasmand wat naar boven moet, oud glas in de bijkeuken, leeg kopje op tafel etc. Gewoon even (!?) opruimen en het huis is spik en span.

 10. Oh wat moest ik lachen om het lijstje en dan vervolgens "Vergeleken met de mensen in het schilderij doe ik het fantastisch!"

  Nee ik ben het geheel met je eens. Ik houd van een opgeruimd en schoon huis, maar er mag wel geleefd worden. Een paar jaar terug ging ik nog iedere dag met de stofzuiger door het huis. Nu wellicht zo'n 2 keer per week. Van kruimels gaat niemand dood en met mijn studie en de vent die fulltime stage heeft vind ik het wel best. ;)

  Maar een slechte huisvrouw zijn of worden zit niet in mij. Ik vind het fijn als alles op orde is, geeft rust!

  Ik word dan ook gek als ik bij mensen over de vloer ben die een grote bende er van maken. Krijg spontaan jeuk om op te gaan ruimen haha!

  • Kruimels moeten wij juist weer heel precies mee zijn. Een van mijn zoons en ik worden ziek van gluten, en broodkruimels worden altijd meteen opgeruimd en borden waar boterhammen op hebben gelegen worden meteen afgespoeld.
   Dat vond ik destijds een van de lastigste dingen om aan te wennen. Continu opruimen en handen wassen nadat ik iets met gluten vast gepakt had.

  • Goh dan klopt mijn uitspraak niet natuurlijk (al bedoelde ik hem niet letterlijk). Nooit geweten dat dat zo'n heftig iets was. Kan me voorstellen dat je daar flink aan moest wennen. Nouja hier in huis heeft in elk geval niemand last van de kruimels zo af en toe.

 11. Ik ben geen geweldige huisvrouw maar ik doe mijn best. Ja het kan vast netter, opgeruimder, etc. Maar dat ben ik niet en dat zal ik ook nooit worden denk ik. Het is geen zooitje hier hoor en het is ook niet smerig maar er is wel ruimte voor verbetering.
  Maar er zijn regels en daar houden wij ons aan. Er is regelmaat, op tijd rust en een bepaalde mate van reinheid. Ik denk dus niet dat wij in aanmerking komen voor het huishouden van Jan Steen.

 12. Ik heb er nog nooit zo over nagedacht of ik een goede of slechte huisvrouw was in ruim 40 jaar werkzame leven. Het was een noodzakelijk kwaad dat zo af en toe gedaan moest worden. Toen ik werken en huis onderhoud slechter te coordineren was had ik ook 1x per 2 weken 3 uur hulp, dat was heerlijk. Voor die kwam opruimen en het kon er weer 2 weken tegen.

  Nu ik tussen 2 goede huisvrouwen woon voel ik me wel eens een slechte. Zij dragen ook schortjes als ze ergens mee bezig zijn.
  De ramen worden elke 2 weken gelapt en er hangt vrijwel altijd een (hand)wasje buiten. Soms vraag ik me wel eens af waar ze het vandaan halen, zoveel was heb ik niet.
  Maar ik verschoon bed ook niet elke week.

  Ik hou wel van opgeruimd huis, dan is alles ook beter terug te vinden. Helaas alleen de verkeerde vriend wat dat betreft uitgezocht. Die heeft bij voorkeur alles opgestapeld naast zijn stoel zodat alles bij de hand is. Dat blijft een strijd.

  • Mijn oude buurvrouw droeg vroeger ook altijd een soort jasschort als ze aan het werk was in huis. Nu trouwens niet meer.

   Grappig dat je vriend graag alles bij de hand heeft, en daardoor niet opruimt....

 13. Ik zorg dat mijn huis netjes is en schoon, en toch zie ik vaak dingen die dan nog schoner kunnen. Een huishouden is echt heel veel werk. En als je denkt dat je klaar bent begint het weer opnieuw. Ik ben netjes maar het kan altijd netter denk ik..

 14. Met 5 kinderen en 4 honden in huis heb ik ook nooit gedaan zo lijkt het. Ik ruim dagelijks op, doe dagelijks het stof af en stofzuig ook dagelijks. Waarom? Omdat ik het graag netjes heb en ook wel om vooroordelen in de kiem te smoren. Mensen gaan er maar al te vaak van uit dat het hier net het huis van jan steen zal zijn! Het klinkt een beetje stom maar ik wil niet dat er zo over ons gedacht wordt.

  • Dat is misschien ook wel een goede motivator Pascale. Als je geen zin hebt om dan toch het huishoudelijk werk te doen. Een soort stok achter de deur.

   Als mijn tante Marietje komt ruim ik bijvoorbeeld net wat meer op dan anders. En voor schoonmaken geldt hetzelfde.

 15. Ik doe het huishouden naar kunnen van die dag en met mijn fibromyalgie kan dat de ene dag niks zijn en de volgende wat meer.Gelukkig heb ik wel een basis gelegd waardoor de vaat, aanrecht, stofzuigen, was in een ritme zit. Daarnaast ben ik nu ruim 1½ jaar bezig met opruimen/wegdoen/weggeven. Ik begin nu eindelijk te merken dat er ruimte komt in mijn huis, waardoor het makkelijker schoon te houden is.

  En ja, soms door een hele slechte periode dan dwarrelt een een pluk haren van de hond onder de bank uit en zijn de ramen al in een half jaar niet gewassen. Jammer dan, want bij mij draait het niet om het huishouden maar hoe ik lekker in mijn vel zit.

  • Het gaat steeds in kleine stukjes. Ik kan hooguit 15-20 minuten bezig zijn. Enmoet dan weer minstens een rustig doen.
   maar ook kwam het voor dat ik niet verd er kon omdat er dozen voor de kringloop in de weg stonden en ik geen vervoer kon regelen om het weg te brengen.

   Maar ja ik had een hoop spullen. Sinds de geboorte van de oudste 17 jaar geleden nauwelijks iets weggedaan. Ik ben groot gebracht met je kan het ooit nog nodig hebben, bewaar het maar. Of je hebt er veel voor betaald zonde om weg te doen. Gelukkig ben ik die belemmerende gedachten ontgroeid.

 16. Die uitdrukking kende ik nog niet. En wat ontzettend heerlijk om het eigen huishouden even let dat schilderij te vergelijken! Er hangt iemand door het raam die op een instrument speelt... Haha, komt hier ook zelden tot nooit voor. Bedankt om me te doen lachen!

 17. Helaas lijkt het hier wel een huishouden van Jan Steen, Met een chaotische man die niets uit zichzelf opruimt , veel beesten en een groot huis + tuin lukt het me maar niet om de boel opgeruimd en schoon te houden. Ik blijf mijn best doen, het lijkt me heerlijk als alles schoon is en veel van de (in mijn ogen dan) overbodige troep de deur uit is.
  Ik vind de schilderijen van Jan Steen erg leuk , er bestaat ook een schilderij waarop hij heel veel spreekwoorden heeft afgebeeld, daar kun je uren naar kijken .

 18. Volgens mij ontbreekt het huishoudgen bij mij. ;-) Ik laat de rommel nogal eens wat te lang oplopen omdat ik zo'n hekel aan het huishouden heb. Stom, natuurlijk, want rationeel weet ik heus wel dat het veel minder moeite kost om iedere dag een halfuurtje iets te doen dan eens per maand een heel weekend te moeten opruimen en poetsen.

  • Blijkbaar is er iets waardoor je jezelf niet zo ver krijgt Polly. De truc is 'het haakje' te vinden in jezelf. Iets waar aan je de motivatie om elke dag een half uurtje te doen kunt ophangen.

   Begin anders eens met 5 minuten! Sinds ik zo heb leren hardlopen gebruik ik dat overal voor.

 19. Die uitdrukking zegt me helemaal niets... En als ik zie wat er fout gaat moet ik zeggen: "Zo erg is het gelukkig niet!"

  Ik ben zelf een enorme chaoot, altijd geweest en zal ik ook altijd blijven. Welke systemen ik ook gebruik of lijstjes ik maak er zullen dagen zijn dat mijn huis ontploft is.

  Ik ben geen super huisvrouw en ik klop mezelf daar zeker niet voor op de borst. Ik zou het graag allemaal wel gedraaid krijgen.
  Maar eerlijk, als ik moet kiezen om een mand was te gaan plooien of met mijn kinderen te spelen, dan komen de kinderen voor.
  Dat is een bewuste keuze. Dan blijft de boel de boel maar even...

  Toch moet ik zeggen dat ik bijleer. Ik zoek systemen die hier wel werken, betrek de kinderen met het opruimen.
  Er is meer orde in de chaos dan vroeger, het betert.
  Tegen dat de kinderen het huis uit zijn heb ik het vast wel in orde ... ;)

  En dan te bedenken dat mijn moeder de superhuisvrouw is. Echt - ongelofelijk hoe haar huis, tuin eruit ziet! Maar zij is altijd huisvrouw geweest. Dat was haar werk, haar levenswerk eigenlijk.
  Hier is daar nog een job bij - toen ik een jaar thuisblijfmama was, ging het nog wat beter, maar zeker ook niet perfect!

  • Leuk om te lezen dat je bijleert. Zo is het bij mij ook gegaan. Het huishouden onder de knie en onder controle krijgen is denk ik ook wel een proces. En gaandeweg word je er vanzelf beter in.

 20. Ik ben echt geen perfecte huisvrouw. Ik vind het wel belangrijk, maar blijkbaar niet belangrijk genoeg, want het is hier echt niet spik en span. Soms vind ik andere dingen misschien dan toch net iets belangrijker. De ene dag kan ik me ook meer storen aan vieze glazen op het aanrecht dan op andere dagen. 't is dus een beetje wisselend.

  • Dat kan inderdaad ook nog Margriet! Ik moet zeggen dat vieze glazen op het aanrecht mij altijd wel storen. Ik zet ze toch graag in de afwasmachine. Een opgeruimd aanrecht vind ik zo prettig.

 21. Wat jammer dat je zo negatief schrijft over het feit dat wij gewoon toegeven dat we geen perfecte huisvrouwen zijn .Over elkaar heen buitelen om te laten weten dat we geen goede huisvrouwen zijn en daarmee koketteren vind ik beslist geen aardige uitspraken .Maar het is jouw blog en je kan en mag dat natuurlijk schrijven .Maar wat is dan precies een goede huisvrouw vraag ik me af ,waar ligt de grens ?Nog altijd heb ik dames in mijn omgeving die alleen maar praten over dat ze elke week de ramen lappen en elke dag met het stofdoekje wapperen en een kopje of een gebruikt glas op het aanrecht ,neehee dat hoort niet en joh ik liep om 9 uur al op de markt maar ik had al wel mijn bed opgemaakt ,goh fijn voor jou denk ik dan .Dit is wat ik bedoel ,zo leef ik dus niet .Hier ligt er best wel eens wat rommel en nee ik of eigenlijk mijn man wast de ramen als we dat nodig vinden en ach er zijn dingen die beter kunnen ,is dat zo erg om toe te geven ?
  Groetjes Elisabeth

  • Jammer dat je de post negatief ervaart Elisabeth. Ik vind buitelen juist zo'n leuke speelse term : )

   En zeker is het niet erg om toe te geven dat je niet perfect bent. Dat is tenslotte niemand.

 22. Het huishouden! Het blijft toch wel een vrouwending denk ik zelf. Ik wil er het liefst niet al te veel aan doen maar mijn huis wel schoon en opgeruimd hebben. Niet altijd even makkelijk. Het is zeker een vak dat heel erg ondergewaardeerd wordt!

 23. Wat leuk zeg, ik heb er nooit bij stilgestaan waar de uitdrukking vandaan kwam. En wat een goed schilderij :)
  Bij mij is het zo dat ik enorm moeilijk aan het huishouden toekom maar ik merk dat ik in dit huis met minder tijd tot een beter resultaat kom - terwijl het in onze oude woning, wat ik ook deed en hoeveel tijd ik er ook aan besteedde, nooit opgeruimd leek - daardoor zie ik nu veel beter in hoeveel de indeling en organisatie van een huis uit kan maken. Lukt nu gewoon sneller en efficiënter (gelukkig maar!)

 24. Hier geen perfecte huisvrouw!
  Wij delen het huishouden, de man in huis moet ik regelmatig aan het werk zetten om zijn klusjes te doen. Mijn eigen klusjes gaan redelijk goed, al is het zo nu en dan best lastig te combineren en zou ik eigenlijk wat vaker moeten stoffen en strijken.

  Dus geen huishouden van Jan Steen, maar beter zou het wel kunnen zeg maar!

 25. Ik ben een pragmatische huisvrouw geloof ik. Ik vind het huishouden wel belangrijk, maar niet leuk en dus probeer ik een maximum aan resultaat te behalen met een minimum aan inzet. Dingen die geen nut hebben doe ik niet of weinig (strijken, respectievelijk ramen zemen).

  Was / afwas is altijd bij, er is altijd eten en het is altijd opgeruimd en schoon genoeg voor ad hoc bezoek.

  Verder voelt het soms wel als een huishouden van Jan Steen (als ik weer een stuk muis binnen vind, terwijl zoon jubbelend de strijkralen in de rondte strooit en ik er tegelijkertijd achterkom dat het brood op is). Maar goed.... volgens mij heeft iedereen met kinderen en dieren dergelijke momenten (toch?)

 26. Ik vind het ook altijd fijn als het huis aan kant is en schoon. Dat geeft rust in mijn hoofd. Maar ik ben ook zo goed in rotzooi maken... Er blijft hier altijd zo'n hoek in huis, waar dan alles maar neergegooid wordt. En als de rest van het huis maar opgeruimd is. Dan ben ik al gelukkig.

  • Zo'n rommelhoek staat ook bekend als Hot Spot bij Flylady. En in het Nederlands worden ze ook wel Rommelmagneet genoemd. Volgens mij heeft iedereen ze wel.

   En als het dan verder maar netjes is.

 27. Ik was vroeger een vreselijke slordervos. Ik hield niet van opruimen en schoonmaken. Hoe langer ik ben getrouwd hoe beter het met me goed kwam. Nu vind ik het fijn dat het netjes is in huis maar ik ben niet superschoon. Er wordt nu eenmaal geleefd in dit huis met 6 personen en een hond. En ik ben graag aan het knutselen. Dat geeft ook rommel! Ik las ooit eens: creatieve mensen hebben geen rommel. Ze hebben overal ideeën liggen. Die uitspraak vind ik best wel bij mij passen!!

  • Wat een prachtige uitdrukking: 'Ze hebben overal ideeën liggen!' Die kende ik nog niet. Ik vind het echt een hele mooie.

   En als je knutselt kan ik me voorstellen dat er inderdaad wel eens wat dingen liggen.

 28. Het onderwerp maakt heel veel los zie ik :-)
  Toen ik op de middelbare school zat (begin jaren 90) was het uit de tijd om huisvrouw te worden. De algemeen gedragen mening was dat dat 'zoveel werk niet was'. Je kon best naast je 'carriere' op zaterdag nog wel even de boel poetsen. En anders nam je toch een huishoudster?! Waarom zou jij je 'slimme koppie' gebruiken voor dat eenvoudige poetswerk. Daar voelde ik altijd innerlijk verzet tegen, tegen die opvatting, maar kon nooit goed verwoorden waarom. Nu wel. Het huishouden is meer dan poetsen. Het is regelwerk, plannen, organiseren, vaardigheden onder de knie krijgen, flexibel zijn. Nou, zijn dan niet allemaal competenties die in een vacature voor een of andere manager staan?

  Ik voel dat er een hernieuwde waardering aan zit te komen voor het nut van een huishouden voeren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>