Abonnementen op gebruiksartikelen?

abonnementBij een abonnement denk je al gauw aan tijdschriften. Of de sportschool!

En als er bezuinigd moet worden, dan is abonnementen opzeggen vaak één van de eerste maatregelen. Ik ga zelf inmiddels al zo’n 10 jaar abonnementloos door het leven. En dat bevalt me eigenlijk prima. Want ik ervaar een abonnement toch al gauw als een soort geldlek.

Maar nu is er iets nieuws op het gebied van abonnementen!

Niet langer zijn er alleen abonnementen op bijvoorbeeld tijdschriften. Nee, je kunt nu ook een abonnement nemen op een maandelijke portie condooms. Of toiletpapier! Dit verschijnsel heet ‘subscription commerce’.

Waar kun je zoal een abonnement opnemen?

Waarom nemen mensen een abonnement op een huishoudelijk product?

Gemak

Als je een abonnement hebt op een product weet je zeker dat je nooit misgrijpt. Elke week of maand ploft er immers een nieuwe voorraad op de mat. En in het geval van een product als toiletpapier bespaart het een boel sjouwwerk. Daarnaast kan het ook makkelijk zijn dat je er niet meer aan hoeft te denken. Met een abonnement vink je iets als ‘toiletpapier kopen’ definitief af. En als je een druk leven leidt, is het prettig om sommige dingen automatisch te laten verlopen.

Om verrast te worden

Diensten als HelloFresh verrassen abonnementhouders met de inhoud van hun doos. (HelloFresh heeft nu ook een recepten generator!) Hetzelfde geldt voor Random Records: klanten hopen nieuwe smaken te ontdekken via deze dienst die muziek aanbiedt.

Minder keuzestress

Als iemand anders een product voor je uitzoekt, hoef je zelf niet meer na te denken over welke je eens zult kiezen. En er is ontzettend veel te kiezen anno 2016. Daarnaast is er misschien de gedachte dat de service die het product aanbiedt meer verstand van zaken heeft dan jij. Dus laat die maar kiezen.

Prijsoverwegingen

Bij tijdschriften is een abonnement vaak iets voordeliger. Of dat bij producten ook het geval is vraag ik me af.

Boldking opzeggen

Een abonnement op Boldking heet BoldkingRepeat.  Boldking opzeggen kan heel eenvoudig op de website.

‘Je kunt je BoldkingRepeat service stopzetten wanneer je maar wilt. Ga naar je account, ga naar ‘BoldkingRepeat‘ en klik op ‘Abonnement beheren.’

Mocht het hiermee niet lukken, dan kun je ook met ze chatten, mailen en/of een bericht versturen via hun contact formulier.

Conclusie over abonnementen

Abonnement zijn niet langer voorbehouden aan tijdschriften! Er is een keur aan huishoudelijke producten waarop je een abonnement kunt nemen, waarna ze wekelijks of maandelijks bij je worden thuisbezorgd. Zelf zou ik er niet zo gauw voor kiezen. Hoogstens eventueel voor biologisch vlees. Maar het feit dat ik ergens aan vast zou zitten weerhoudt me.

Je kunt ook groot inkopen bij bijvoorbeeld de Duitse DM drogist, en dan ben je nog voordelig uit ook.

Zou jij een abonnement nemen op een huishoudelijk product?

Similar Posts

31 Comments

 1. Ik verbaas me erover dat er zó veel abonnementen zijn tegenwoordig! Toen ooit al die beautyboxen een hype waren was ik al verbaasd.. uit nieuwsgierigheid toen toch wel geprobeerd, maar al na enkele maanden weer opgezegd; het is niks voor mij om niet zelf mijn producten uit te zoeken haha

 2. Ik wist niet dat je op zoveel dingen een abonnement kan nemen. Ik vind een tijdschrift abonnement wel leuk. En is zeker voordeliger dan los kopen.

 3. Is een tijdschrift inderdaad voordeliger in abonnement-vorm, dat is bij deze abonnementen volgens mij niet altijd van toepassing. Als ik tenminste kijk naar HelloFresh. We hebben dat een aantal keer geprobeerd en het zijn best lekkere recepten, maar ik vond het behoorlijk prijzig.

 4. Hello Fresh, maar ook De Krat, vond ik geen succes. Niet alleen wordt je een keuze opgedrongen, maar je moet ook maar afwachten in welke staat de producten je bereiken. En hoewel ze er veel moeite voor deden om alles vers te leveren, had ik in de doos toch bij de proefkrat nota bene een spitskool die bruin was van binnen. Ze leveren dan bij de volgende krat wel extra producten, maar wat moet ik met extra selderij of prei, bovenop wat al in de krat zit?
  Zelfs met een baan en een redelijk druk leven is het echt niet zo veel extra werk om bij de boodschappen je scheermesjes, toiletpapier en vlees mee te nemen.
  De enige ‘doos’ waar ik echt tevreden over was, was dan ook geen abonnementsdoos, maar gewoon een doos met vers vlees die je kunt afnemen als je weer door het vlees heen bent. Op eigen initiatief.
  Ik vind abonnementsdozen zeker geen gemak, want ik kies liever zelf.

  1. Brr, een kool die van binnen bruin is, is geen leuke ontdekking. Dat dit de volgende keer gecompenseerd wordt is netjes van het bedrijf, maar het blijft vervelend vind ik.

   Die doos met vers vlees klinkt handig. Is dat biologisch vlees Daenelia?

 5. Om diezelfde reden die jij noemt, zou ik ook niet zo snel aan zo’n abonnement beginnen. Ik zit er ook liever niet aan vast. Zelfs voor mijn mobiele telefoon heb ik een abonnement dat ik maandelijks kan opzeggen…

 6. Gelukkig heb ik nooit last van keuze stress en ik blijf trouw aan het merk dat mij goed bevalt. Ik heb nooit geweten dat je op zoveel een abonnement kunt nemen zoals maandverband…aach..

 7. Die dingen zijn toch zo gekocht als je toch boodschappen gaat doen? Als iets op is zet ik het op mijn lijstje voor fe volgende boodschappenronde. Ik hou ook geen grote voorraden meer aan met zoveel winkel in de buurt. En als ik eens een keer iets niet heb dan pak iets anders of slag het gewoon over. Dit soort abonnementen spelen in op mensen met zat geld en te weinig tijd. Dan moet je voor die hogere abonnementsprijs nog langer werken waardoor je nog minder tijd overhoudt. ;) Ik werk liever minder en heb dan ook meer vrije tijd. Ga ik in die ectra vrije uren gewoon zelf even mijn condooms halen. Lol :)

  1. Nee heel onhandig met mijn ipad tussen opgetrokken benen en borst geklemd (zittend op de bank) normaal lees ik het altijd nog even door maar had nu helaas al op verzenden gedrukt.

  2. Het lijkt me handig om supermarkten op loopafstand te hebben Ineke. Je hebt wel gelijk dat het jammer is om nog harder te werken om dingen uit te besteden, in plaats van er voor te kiezen dan liever wat meer vrije tijd te hebben.

 8. Het enige abonnement dat ik nog heb is die van mijn telefoon. Op gebruiksvoorwerpen zou ik zeker geen abonnement nemen omdat je dan altijd dezelfde prijs betaalt, dus nooit minder als er een aanbieding is.

  1. Ook een goed punt Marion! Je betaalt dan inderdaad een standaard prijs. Daar had ik nog niet eens aan gedacht. Nu koop ik maandverband bijvoorbeeld alleen in de aanbieding.

 9. Haha, je wc papier… Dat wist ik niet. Kende wel de lenzen die je thuis kan laten bezorgen..

  Eigenlijk heb ik alleen een bibliotheek abonnement… En de Vpro gids. Maar dat is meer uit sentimentel overwegingen dan dat ik er echt iets mee doe.

 10. Alleen al het feit dat je thuis moet blijven om de artikelen in ontvangst te nemen (ik zie een groentepakket niet door de brievenbus gaan ;-)) weerhoudt mij ervan om een dergelijk abo te nemen. Daarbij wil ik graag zelf kiezen en vind ik de kosten van verschillende abo’s al snel te hoog.

  1. Dat je er voor thuis moet blijven is nog een extra nadeel inderdaad. Hoewel ik ook wel eens heb gehoord dat ze pakketten wel voor je voordeur willen zetten. Maar ja, dan moet je natuurlijk wel ergens wonen waar dit veilig kan.

 11. Dat soort abonnementen daar zou ik nooit aan beginnen! Ik kies liever zelf wat ik wel of niet wil hebben.
  Het enige abonnement dat ik heb is van de bibliotheek en daar ben ik nog steeds heel tevreden mee :)

  1. Mijn abonnement op de bibliotheek zou ik ook nooit weg saneren inderdaad. Dat levert uiteindelijk enorme besparingen op, omdat ik niet in de verleiding kom om boeken te kopen. Dankzij mijn abonnement kan ik mijn leeshonger goedkoop stillen.

 12. Zelf ben ik al heel lang aan het dubben of ik een keer HelloFresh zal proberen. Al heb ik hier de wel bekende boer in huis, dus ben bang dat de helft in de vuilnisbak verdwijnt. Je merkt wel sterk dat we meer en meer naar een gemaksmaatschappij gaan.

 13. Dergelijke abonnementen zou ik niet aan beginnen, hebben alleen abonnementen voor telefoon, internet en dergelijke verder niet. Maandverband/tampons nee, onzin wat mij betreft… ik koop dergelijke producten ook vaak in de aanbieding. Brood, we halen bij één bakker het brood zodat het ook goed is voor onze dochter, groenten kratten… nee dan “moet” je eten wat je krijgt kortom, nee dus ;)

 14. Ik wist niet eens dat dit mogelijk was. Zelf zou ik dit niet snel doen denk ik. Het voelt toch weer als ‘vastzitten’aan iets waar je ook maar weer vanaf moet zien te komen. En nu bepaal je zelf of je iets wel of niet koopt. Dan is het een verplichte gelduitgave-post.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.