Reacties

Hand in hand lopen — 31 reacties

 1. Ik loop met mijn hand bovenop, maar ik ben dan ook iets langer dan mijn man :-)

  Ik denk dat er wel een grond van waarheid in zit, want in Denemarken lopen bijna alle vrouwen met de hand bovenop, en lopen de mannen achter de kinderwagen. Ik zag het ineens, en zag daarna niet anders.

 2. Wat leuk dit blog.Wij lopen al zo'n 48 jaar hand in hand en ja zijn handpalm boven omdat andersom voor mij vervelend voelt .En het onderzoek klopt niet in ons geval want ik heb de meest zachtaardige man die ik me maar wensen kan .Ooit toen ik piepjong was vond ik het zo ''stom '' staan ''oudjes'' die hand in hand liepen ,nu doe ik het dus zelf nog steeds op mijn 64e
  Groetjes Elisabeth

  • Ik vind het mooi 'oudjes' die hand in hand lopen : )
   Het is zo positief vind ik dat de liefde de tand des tijds heeft doorstaan, in een tijd waarin je zo veel over scheiden hoort.

 3. Ja, ook wij lopen hand in hand, op een speciale manier. Al bijna 37 jaar! Mijn pink tussen zijn pink en ringvinger het gaat vanzelf omdat zijn handen veel groter zijn dan de mijne. Zijn hand inderdaad bovenop maar daar heb ik nog nooit bij nagedacht. Ik vind het ook heel mooi om oude mensen hand in hand te zien lopen, heel ontroerend.

 4. In Oekraïne zag ik de jongens en mannen de handtasjes dragen van de meisjes en dames. Vond ik zo schattig. Na de markt, droegen de heren dan weer niet de boodschappentassen van de dames. Het blijven soms horken, die mannen.

 5. Het ligt aan mijn energieniveau hoe wij lopen. Heb ik weinig energie dan heb ik de arm van manlief nodig. In de zomer als ik meer energie heb dan lopen we vaker hand en hand. Los lopen we alleen als het niet anders kan, bv te drukke route of oneffen pad.

 6. Wat een leuke blog!
  Wij lopen altijd los van elkaar eigenlijk, ik vind het zelf prettig om "zelfstandig" te lopen... net als onze kinderen, die lopen ook liever niet hand in hand.

 7. 45 jaar geleden zagen we de grootouders van mijn man regelmatig hand in hand lopen. "Zouden wij dat ook nog doen?"vroegen we ons toen af. Nu ook die leeftijd lopen we soms nog even hand in hand. (moeilijk met artrose).

 8. Ik weet nog dat men in Amerika maar gek keek toen mijn man en ik hand in hand liepen. En we hebben dat daar geen enkel ander koppel zien doen. Raar dat dat blijkbaar niet overal de gewoonte is. Ik vind het nochtans ook heel mooi om te zien.
  AH, dan is mijn man ook dominant;)

 9. Het fijnst loopt het als we onze vingers verstrengelen. Soms houdt hij alleen mijn pink of duim vast. Of ik zijn duim of pink. Ja. Dat is misschien wel wat afwijkend.
  We lopen ook vaak gearmd, mijn arm aan zijn arm. En een heel enkele, verliefde keer nog wel met zijn arm om mij heen, en mijn arm onder zijn arm.
  ... wij zijn zo klef, soms.

 10. Hier hand in hand of de vingers verstrengeld. Ook wel een arm,omdat manlief langer is dan ik. Ook wel mt de armen om elkaar heen.
  Ik zie hier ook wel meer hand in hand hoor,als ik eens in Amerika ben zal ik er eens opletten.

  groet, Wilma

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder