Huishoudelijke hulp: alles wat je weten wilt!

huishoudelijke hulp

In Nederland hebben ruim 1 miljoen huishoudens een huishoudelijke hulp.

Ik kan me er best wat bij voorstellen. Zeker als je allebei buitenshuis werkt, is een huishoudelijke hulp die een aantal huishoudelijke taken overneemt denk ik erg prettig. Het bespaart tijd, en het geeft je ruimte om je (schaarse) vrije tijd in te vullen zoals je wilt, in plaats van dat je verplicht bent om je huishouden te doen.

Bovendien kun je redeneren: ik verdien meer dan 12,50 per uur dus het is financieel voordeliger als ik míjn betaalde arbeid doe terwijl iemand anders mijn huishouden doet.

Huishoudelijke hulp.

Er zijn drie soorten:

 • Apparaten die dienen als huishoudelijke hulp.
 • Mensen die je als particulier kunt inhuren als huishoudelijke hulp.
 • De thuishulp. De thuishulp is meer dan ‘een werkster,’ en wordt vergoed door de gemeente. Een thuishulp werkt bij ouderen, mensen die revalideren of hulp nodig hebben. Dit is dus anders dan als gezonde particulier iemand inhuren om je huis voor je schoon te maken.

Deze post gaat over de eerste twee hulpjes!

1. Huishoudelijke hulp in de vorm van handige apparaten

Mijn favoriete huishoudelijke hulpen in het huishouden zijn mijn was- en afwasmachine. Ik help ze op weg door ze vol te pakken, voorzie ze van schoonmaakmiddel en zet ze aan. Daarna gaat deze huishoudelijke hulp vriendelijk zoemend aan het werk.

Met het prettige gevoel van gedane arbeid, kan ík mij dan wijden aan leukere dingen, zoals bloggen.

Hoe anders is de relatie met mijn huishoudelijke hulp de stofzuiger. Dat is een relatie vol spanning en wederzijdse verwijten. We lopen elkaar voortdurend voor de voeten.

Mijn stofzuiger is even werkschuw als onwillig. Wil ik naar rechts dan wikkelt de stofzuiger zich snel in zijn snoer om een stoelpoot en loeit triomfantelijk als de stoel vervolgens omvalt. Om de haverklap verslikt de stofzuiger zich in het werk, brengt onheilspellende, aanstellerige geluiden uit, om vervolgens koppig dienst te weigeren.

Ik vind onderstaand stripje uit Jan, Jans en de kinderen zéér herkenbaar!

Screen Shot 2020 04 06 at 08.59.56
Bron: Jan, Jans en de kinderen, strip 424. Copyright Jan Kruis

Als een huishoudelijke hulp in de vorm van een apparaat niet bevalt, kun je dit gelukkig eenvoudig oplossen: gewoon een andere kopen. In mijn geval een robotstofzuiger. Daarmee kan ik wel prima door één deur.

2. Huishoudelijke hulp in de vorm van mensenhanden

Daarnaast heb je natuurlijk de huishoudelijke hulp in de vorm van iemand die je inhuurt om bij jou te komen schoonmaken. Zeker voor drukbezette gezinnen, waarbij beide ouders buitenshuis werken, kan zo iemand een uitkomst zijn. Als je dan moe thuiskomt ‘s avonds, is het huis aangenaam schoon en opgeruimd.

Tenminste, dat hoop je dan.

Want niet elke huishoudelijke hulp bevalt goed.

Veelgenoemde problemen met huishoudelijke hulpen

 • De huishoudelijke hulp maakt niet goed genoeg schoon.
 • Ze heeft schade veroorzaakt. Bijvoorbeeld dure vaas laten vallen.
 • De hulp komt regelmatig niet opdagen.
 • Ze loopt meer te bellen dan dat ze schoonmaakt.
 • De huishoudelijke hulp is te duur.
 • Ze komt regelmatig te laat.
 • De hulp is wel erg vaak ziek.

De werkster van Koefnoen

In onderstaand filmpje van Koefnoen zie je zo’n werkster waar je niet blij van wordt ; )

Hoe zit dat juridisch gezien?

Stel je zoekt een huishoudelijke hulp. Waar moet je dan rekening mee houden? Volgens De Consumentenbond valt je hulp als ze minder dan 4 dagen per week bij jou thuis komt schoonmaken onder de Regeling dienstverlening aan huis. Op de site van de Rijksoverheid staat wat dan je plichten zijn:

U zorgt voor een veilige en gezonde werkplek.
U betaalt uw hulp minimaal wettelijk minimumloon en 8% vakantiegeld.
U betaalt uw hulp door bij vakantie (dit is 4 keer het aantal werkuren per week).
U betaalt uw hulp door bij ziekte, voor maximaal 6 weken.

Je valt dus al onder die regeling als je een hulp inhuurt voor 3 uur per week… En in dat geval worden de volgende eisen aan jou gesteld:

Lekker dan. Het is natuurlijk fijn dat de schoonmaakhulp zo goed beschermd wordt, maar het zal je maar gebeuren dat ze ziek wordt! Het voordeel van de bemiddelingsbureau’s Helpling, Homeworks en Huiscleaning.nl is dat zij dit risico van je overnemen.

Huishoudelijke hulp gezocht

Je kunt een huishoudelijke hulp zoeken op allerlei manieren. Mijn favoriete methode is via-via. Dus via een buurvrouw of vriendin, die iemand kent die een nieuw schoonmaakadres zoekt. Daarnaast is er natuurlijk het bekende briefje bij de supermarkt. Je ziet daar zowel mensen die zich aanbieden als hulp, als mensen die iemand zoeken.

De huis, tuin en keuken methodes om een werkster te vinden

De bekendste methode is in je omgeving eens rondvragen of iemand een huishoudelijke hulp weet die nog huizen zoekt om schoon te maken. Je kunt ook eens kijken op prikborden in supermarkten e.d. Daar bieden zich soms ook schoonmaaksters aan. Lukt het niet in eigen omgeving? Dan kun je kijken op bijvoorbeeld marktplaats. Ook daar vind je huishoudelijke hulpen. Je kunt er ook een oproepje plaatsen.

De professionele aanpak om een werkster te vinden

Het nadeel van een huishoudelijke hulp via een prikbord of marktplaats is dat het vaak maar afwachten is of zo iemand het goed doet. Dat vind ik tenminste. Om die reden zou je ook kunnen kiezen voor een professioneel bemiddelingsbureau. Er zijn er namelijk een aantal die een training hebben gegeven aan hun hulpen.

Bureau’s die hun hulpen hebben getraind:

Bureau’s die hun hulpen alleen hebben gescreend:

Als je gebruikt maak van een bemiddelingsbureau als Regeltante heeft dat als voordeel dat je bij ziekte een vervangende hulp krijgt.

Verder kun je natuurlijk ook online op zoek naar een hulp. Marktplaats is een algemene zoekplek. Maar er zijn ook diverse gespecialiseerde websites zoals:

Gespecialiseerde websites waar je kunt zoeken naar huishoudelijke hulp

Hieronder een aantal website waar je kunt zoeken naar een huishoudelijke hulp op een rijtje.

 • Ik zoek een witte werkster
 • Homeworks
 • Helpling
 • Regeltante
 • Sopje.nl

Wat kost huishoudelijke hulp

Het minimumloon voor een huishoudelijk hulp is ± 9,50. Maar volgens De Consumentenbond betaalden in 2016 de meeste mensen gemiddeld 12,50 per uur. Bij sopje.nl noemen ze een bedrag van 13,50. Op ikzoekeenwittewerkster.nl staat 12,50 en bij Helpling beginnen de prijzen vanaf 14,60. Er zijn ook uitschieters naar uurprijzen van 20 euro. Het is dus de moeite waard om de verschillende bemiddelingsbureau’s te vergelijken.

helpling
Uurprijs huishoudelijke hulp via Helpling

Gemiddeld zou je kunnen zeggen dat je goed zit als je tussen de 12,00 en 16,00 per uur betaald aan je hulp.

Ik heb geen huishoudelijke hulp

Zelf heb ik geen huishoudelijke hulp. Maar soms zijn er best momenten dat het me fijn lijkt. Zoals de laatste weken, waarin het hier thuis erg hectisch is. Dan voel ik me wel eens een beetje overweldigd door alles wat ik moet doen. Ik vind het belangrijk om mijn blogs bij te houden, maar het huishouden moet ook gebeuren. En dan zijn er natuurlijk nog de kinderen! Soms wordt het dan een beetje veel. En dan lijkt het me best prettig als er iemand langskomt die dat deel van mijn takenpakket even van me overneemt.

Overigens komt wel mijn tante Marietje 1 keer in de maand op maandagochtend helpen.

Lees ook mijn post over De Huishoudcoach.

Waarom ik geen huishoudelijke hulp heb

Maar ik onderneem geen actie. En daar heb ik een aantal redenen voor.

 1. De kosten. Een huishoudelijke hulp is een extra kostenpost.
 2. Ik vind het niet fijn als er iemand in huis aan het werk is, als ik er zelf ook ben. Dus ik zou dan weg moeten gaan, waardoor ik dus nog niet kan bloggen. Tegelijkertijd vind ik het ook weer lastig om een wildvreemde alleen achter te laten in mijn huis. Dus dat schiet lekker op. Not.
 3. Waarom een huishoudelijke hulp inschakelen als ik kinderen heb die best een handje kunnen helpen? Dat is zelfs goed voor ze. Zo leren ze schoonmaakvaardigheden, en dragen verantwoordelijkheid. Eventueel zou ik een rooster kunnen maken met vaste taken, en dat iedereen die elke week even moet doen.
 4. Nog een reden om het liever zelf te doen, is dat ik heb gemerkt dat het huis opruimen en schoonmaken je vertrouwd maakt met je eigen huis. Ik weet niet waarom dat is. Maar doordat je met een doek over je spullen en muren gaat, is het net alsof je even contact maakt met huis en haard.
 5. Huishoudelijk werk geeft een fijn gevoel van voldoening als het klaar is. Ik zit dan echt extra lekker. Zie ook Huishouden, de zorgen voor het leven.
 6. Huishoudelijk werk kan soms ook een prettige afleiding zijn van muizenissen. Heb ik mijn kinderen niet onder controle? Dan toch in ieder geval wel het huishouden!
 7. Ik heb mijn eigen huishoudschema, dat me goed bevalt.

Conclusie over huishoudelijke hulp

Een huishoudelijke hulp kan een uitkomst zijn. Het haalt de druk van de ketel in drukke tijden. Maar het is ook een kostenpost, en hoe vind je een goede en betrouwbare hulp? In dit artikel zette ik de voor- en de nadelen van een huishoudelijke hulp op een rijtje.

Lees hier de aandachtspunten waar je op moet letten als je een huishoudelijk hulp inhuurt.

Tot slot: De dag van de schoonmaker

Op 15 juni is het De dag van de schoonmaker. Dit jaar alweer voor de 5de keer.

Wat zijn jouw ervaringen met huishoudelijk hulp? (Hoe gevonden? Uurprijs? Hoeveel uur per week?)

Gebruikte bronnen voor dit artikel: Consumentengids, Geldgids, RTL4Nieuws, NRC, Sopje, CPB, Regeltante, Hulp in huis, PlusOnline, Radar, RTV Oost, Rijksoverheid, Ik zoek een witte werkster.

Similar Posts

79 Comments

 1. Ik heb 1 keer in de maand een hulp, zij is een enorme kei in het organiseren en zij doet het “grove” werk. Ik ben heel blij met haar en vind het jammer dat ik haar niet had toen ik nog werkte.

 2. Ik plaatste eens een advertentue op Facebook voor een huishoudelijke hulp. De reacties stroomden binnen. Ik nam een hulp aan, maar dat bleek geen succes. Ik maakte beter schoon dan zij en ze kostte mij 10 euro per uur, dus ik besloot het schoonmaken toch maar weer zelf te doen. Ondanks dat ik er eigenlijk geen tijd voor heb.

  1. Balen zeg dat de hulp niet goed schoonmaakte. Dat schiet inderdaad niet op. Dan zou ik ook afhaken. Ik neem aan dat een hulp via zo’n organisatie dus wel goed haar werk doet. Maar ja, dan ben je weer duurder uit.

 3. Ik kan het zelf wel al zal hulp soms wel fijn zijn. Vind het niet prettig als ik niet thuis zou zijn en een vreemde in mijn huis aan het schoonmaken is.

  1. Ik snap wat je bedoelt Batboy. Bij mij is het probleem dat als ik thuis ben, ik me ongemakkelijk voel als iemand anders aan het schoonmaken is….

 4. Mijn vader heeft sinds kort een huishoudelijke hulp, via wet WMO. Maar moet daar zelfs nog € 12,50 per uur aan bijbetalen. Ik vind dat behoorlijk aan de prijs voor iemand met een pensioentje.

  1. Wat gaat er dan veel geld gemoeid met zo’n huishoudelijke hulp zeg! Want 12,50 is zo’n beetje de gemiddelde uurprijs. En die betaalt je vader dus al helemaal zelf. Terwijl het deels vergoed wordt via de WMO neem ik aan?

 5. Kinderen inschakelen is een slimme zet en ook goed voor hun. Ik had ooit een hulp in huis, maar dat was jong iemand van rond de 20 en ik kon merken dat ze echt werkt voor het geld. Ik ben niet echt tevreden dus geen hulp meer.

  1. Ja hè? Ik vind het ook goed voor kinderen om verantwoordelijkheid te leren en te helpen in het huishouden. Helaas is het in de praktijk niet altijd makkelijk om ze ook echt zo ver te krijgen moet ik bekennen.

   Jammer dat ook jouw hulp niet voldeed. Volgens mij komt dit heel veel voor.

 6. Ik moet altijd zo lachen om de foto’s/illustraties bij jouw posts :) Wat de hulp betreft – in het verleden wel gehad – zowel goede als slechte ervaringen ermee. Je moet zo iemand toch kunnen vertrouwen in je huis.

 7. Ik had een aantal weken een hulp. Via de buurvrouw. Aardig meisje, we betaalden 12,50 per uur. Al snel merkte ik dat ik dingen niet deed omdat zij anders niks te doen had. Ook wilde ik het alleen als ik thuis was, maar dat vind ik toch lastig. Voelde me een beetje gast in eigen huis. Maar het zijn vooral de kosten waarom ik het al snel stopgezet heb.

 8. Ik heb zelf schoongemaakt tegen betaling als student. Dat was wel licht schoonmaakwerk en eerlijk is eerlijk: … het was bij mijn tante. :P
  Maar mijn tante is wel heel erg precies en netjes! Dus ik deed echt wel mijn best. Ik heb daar ook veel van geleerd.
  Toch gaan we zodra het huis redelijk op orde is (er moeten nog zoveel dingen verbouwd worden, en vervangen, dat ik het nu gewoon niet nodig vind om hulp in te schakelen), dat we dan een hulp voor eens in de week aannemen. En toevallig is Helpling waar ik al naar gekeken heb. Als je allebei werkt, en ook nog samen leuke dingen wilt doen als je vrij bent, dan is een hulp die de schoonmaak doet gewoon fijn.
  Ik heb er niet zo veel moeite mee om dat uit handen te geven. Als ik niet tevreden ben, dan geef ik dat aan. En is er geen verbetering, dan houdt het op. Je moet je wel als werkgever en opdrachtgever instellen. Het is niet voor de lol.
  Ooit had mijn moeder een schoonmaakster die op een moment alleen maar binnenkwam om het geld op te halen. Daar kwamen we achter doordat ik eens eerder van school kwam en de schoonmaakster toch echt nog 2 uur werk voor de boeg had, maar er niet was.
  Dat was toen onmiddellijk afgelopen en daarna hadden we een gouden hulp, die ook echt meedacht. Nooit doorgaan als er een vertrouwensbreuk is geweest.

  1. Ik kan me heel goed voorstellen dat je als drukbezette tweeverdieners kiest voor een huishoudelijke hulp. Zo creëer je feitelijk ook weer werk voor mensen die het goed kunnen gebruiken.

   Wat heerlijk dat je moeder uiteindelijk zo’n ‘gouden hulp’ had. Dat lijkt me echt geweldig.

 9. Toen ik nog werkte had ik zes uur per week een hulp. De leukste was Gre, die had ik van Marktplaats. Ze zong hele opera’s tijdens het poetsen en als ik thuiswerkte kwam ze me af en toe achter de computer vandaan halen: kijk es hoe mooi de afzuigkap blinkt! Na een aantal jaren stopte ze, want haar man was ziek en ze wilden graag samen reizen. We hebben nog steeds contact, ze is een vriendin geworden. De minst fijne was MT, via een bemisselingsbureau. Die liep heel duidelijk rond met een uitstraling: waarom kun je eigenlijk niet zelf poetsen of je kinderen? Wat was ik blij toen ze weg was….We hadden allemaal hoofdpijn als zij binnen was, terwijl ze behalve boos en stug doen, eigenlijk niets verkeerd deed. Het feit dat ik stopte met werken was een goede reden om afscheid van haar te nemen.
  Ik betaalde 15 euro per uur, extra geld voor de vakantie en iets moois bij de verjaardag en de kerst.
  Nu ik zelf alles schoonmaak, heb ik ook meer voeling met het huis. Bijvoorbeeld je ziet waar wel weer eens een kitrandje of verfje nodig is. Ik heb er ook echt geen hekel aan om te doen.

  1. Dat meer voeling krijgen met je huis als je zelf schoonmaakt herken ik! Het is net alsof je beter contact maakt…

   Je schoonmaakhulp Gre klinkt superaardig. Leuk dat ze je de mooie resultaten van haar werk wilde laten zien.

 10. Ik heb vorig jaar hulp in huis gehad. Omdat het toch niet ging zoals ik wilde liet ik haar alleen strijken. De overhemden van mijn man zagen er heel strak uit. Uiteindelijk heb ik toch besloten om het zelf te doen.

  Ik heb geen bureau ingeschakeld het was de hulp van mijn buurvrouw ;-) handig.

 11. Afgelopen zaterdag kreeg ik hulp aangeboden. Ik heb het even overwogen, maar besloten het zelf te doen.
  Ik laat sinds kort mijn lakens van goede kwaliteit te laten mangelen bij een groot bedrijf. Zes euro voor drie dekbedovertrekken, ik heb ze zelf gewassen. Vanmorgen kreeg ik de vraag of ik de lakens nog vochtig wilde houden voor het mangelen. Wat een mooi gezicht is dat, die lakens, zo mooi opgevouwen, hoes er om heen. Ik hoop nu tienen te blijven scoren met mijn bedrijf…

  Neem ik neem even hulp. Opruimen moet je toch zelf doen, dus dat schoonmaken kan ik zelf ook wel. Bovendien kost het ook tijd in het begeleiden van de hulp.

 12. Ik vond het al helemaal niets toen er hier een kraamhulp in huis rond liep, dus een hulp in de huishouding wil ik al helemaal niet. Ik weet nooit goed hoe ik me moet gedragen als er iemand in mijn huis aan het werk is en wil het dan graag weer zelf doen. Hoewel het werk me soms naar het hoofd stijt hoor vooral in de zomer als de tuin er ook nog bij komt kies ik er toch voor om het zelf bij te houden.

 13. Ik heb 10 jaar hulp gehad toen ik nog werkte via WMO en eigenlijk voornamelijk positieve ervaringen. De meeste bleven ook 1-2 jaar. Hij of zij kwam om de 2 weken en vooraf ruimte ik lekker op en aangezien ik alleen woonde bleef het ook langer netjes en schoon.

  In een financieel moeilijke periode ben ik ook zelf gaan schoonmaken. Bij een stel dat werkte en ik was dus lekker alleen in huis en deed wat ik ook thuis zou doen, ze waren erg tevreden.
  Later bij een vrouw met zieke man en daar hoefde ik niet veel te doen, was ook veel praten dat vonden ze fijn.

  Als ik over een paar jaar niet alles meer zelf zou kunnen doen zal ik zwker weer hulp inschakelen.

  1. Fijn zulke positieve ervaringen Lot! Toen ik nog een hulp had, ruimde ik ook altijd alles goed op. Zodat ze alleen hoefde schoonmaken. Maar dan had ik vaak het gevoel: ‘Eigenlijk kan ik nu het schoonmaken ook nog wel even zelf doen.’

 14. Geen ervaringen en ik vind het ook niet nodig.
  Net zoals de punten zoals jij noemt. Oke, geen 5 kinderen in huis, maar wel 2 jonge kinderen die ook al zelf hier en daar wat kunnen helpen op hun eigen niveau.

  Als je nu fulltime werkt en echt geen tijd hebt kan ik me het voorstellen, maar anders vind ik het zelf onnodig. Bedoel, gewoon bijhouden het huishouden en dan is het zo gepiept!

 15. Wow huishoudhulp kost nogal wat centen bij onze buurtjes zeg! Hier in belgië betaal je met dienstencheques. Een 10€ per cheque. 1 cheque per gewerkt uur. Maarrrr je kan dit inbrengen in de belastingen waardoor op het einde van de rit de huishoudhulp maar een 6,5€ per uur heeft gekost!

 16. Hier toen de kinderen klein waren gewerkt als huishoudelijke hulp.
  Dit zodat ik veel thuis was voor de kinderen en vele afspraken die ik had voor en met mijn zoon (verstandelijk beperkt) Altijd bij mensen die zelf beiden fulltime werkten. Meestal was ik er 3 uurtjes waarvan 15 min pauze om een kopje koffie te drinken.
  Altijd duidelijke afspraken gemaakt wat ze van mij verwachte en de afspraak als ze eens wat anders wilden dat ze dan een briefje klaar legde. Maar ook altijd gezegd dat ik niet in (nacht)kastjes bijvoorbeeld schoonmaakte omdat ik dat te privé vond. Elke week de basis aanpakken, stoffen ,stofzuigen, toilet, en keuken en badkamer normale schoonmaak. En elke week 1 ding extra aandacht zoals ene keer de ramen , andere keer de koelkast + oven bijvoorbeeld, weer een andere keer de badkamer een grote beurt. Mensen zijn altijd tevreden geweest.. jaren gewerkt.. kreeg op een gegeven moment steeds meer de vraag via via of ik nog meer wilde schoonmaken omdat ze hoorde dat ik het zo goed deed. Maar pff dat kan je niet bij 8 huisjes in de week doen, want het is toch zwaar werk.
  Zelf zou ik hoe ik er nu over denk ook geen vreemde in huis kunnen laten schoonmaken. En zelf vond ik het niet prettig als mensen thuis waren want dan deed ik het niet. (Wel als ze een keer vakantie hadden bijvoorbeeld, maar niet elke week dat ze op mijn lip zouden zitten)
  Als je het geld er voor over hebt (gemiddeld tussen de €12.50 – €15.00) en je kan er tegen dat iemand in je huis rond huppelt dan zou ik het doen.
  Het is toch fijn dat je weet dat je ramen, keuken, badkamer e.d. af en toe een goede beurt krijgen en je woon en slaapkamers elke week onder handen genomen worden. En dan blijft er nog genoeg tijd over voor de was.. boodschappen andere schoonmaak klusjes ????

 17. Mij lijkt het ook heel fijn om wat ondersteuning in het huishouden te hebben. Ik heb een drukke baan en drie kinderen. Ik kom dus vaak handen en tijd te kort. Goed om te weten wat de gebruikelijke tarieven zijn. Ik ga me verder verdiepen in dit onderwerp.

  1. Dat lijkt me best een pittige combinatie Marie. Ik kan me voorstellen dat het dan best fijn is als je een paar huishoudelijke taken kunt uitbesteden.

 18. Sinds ik buiten de deur werk, nu zo’n dertig jaar heb ik huishoudelijke hulpen gehad. De meeste werkten ongeveer tien jaar bij mij, daarna stopten ze (leeftijd) of werden ziek. Twee keer per week drie uur inclusief de strijkgoed en bedden verschonen. Ik heb nu twee verschillende hulpen, als er een ziek is springt de ander in.
  Inderdaad verdien ik met mijn werk meer dan de hulp. Ik zou niet zonder kunnen en willen. In het begin ruimde ik zelf het hele huis op. Nu na 30 jaar doe ik dat niet meer, zij doen dat en ik vind het heerlijk. Ik heb een drukke baan en twee kinderen opgevoed. Zij zijn nu de deur uit en zijn mijn man en ik samen in een heel groot huis.
  De hulpen mis ik nu enorm in deze coronatijd. Want mijn werk gaat wel door en flink ook. Nou ja, het is toch ook wel gezellig zo samen thuis. Ook de tuinman die elke week drie uur komt mis ik. De hulpen zien zelf het werk en ik werk niet met briefjes. Soms werk ik thuis, maar heb mijn eigen werkkamer. Wel drinken we koffie als ze komen. Daarna gaan we aan het werk. Heel fijn.

  1. Wat fijn dat je hulpen ook zo lang blijven! Dan werkt het dus duidelijk ook heel goed voor beide partijen. Ik kan me voorstellen dat je ze in deze tijden van corona dan wel mist. Zeker als je eigen werk doorgaat.

 19. De huishoudelijke hulp, dat ben ik. En soms mijn lievelingen natuurlijk. Ik probeer ze wel bij het opruimen en schoonmaken te betrekken.

  Love as alwyas
  Di Mario

 20. In normale tijden zou ik echt hulp kunnen gebruiken, ik heb dan door werk weinig tijd voor het huishouden maar ik vind het te duur. En ik wist dat niet eens van de vakantie en ziektedagen!

 21. Het klinkt altijd heel fijn, een huishoudelijke hulp. Maar ik vind het vooral een vervelend idee dat iemand anders in mijn huis en persoonlijke spullen loopt ‘te snuffelen’. Dus nee, ik ben er nooit aan begonnen.

 22. Mijn man doet alles zelf (incl. wassen, strijken en koken). Hij zegt ook altijd dat hij het graag zelf doet om feeling met de boel te houden en omdat hij het graag op zijn manier doet. Prima. 2x per jaar komt de glazenwasser en doet alle ramen aan de buitenkant incl. een waxlaag. Vooral de ramen boven, daar komt mijn man lastig bij. Ooit hadden we ook meerdere werkers/werksters. Meestal vluchtelingen uit Armenie. Werkten keihard en heel schoon. Was ook leuk voor de integratie en ontplooiing (aan beide kanten).

 23. Ik heb huishoudelijke hulp in de vorm van apparaten. De vaatwasser is mijn favoriet, ok en de wasmachine als ik dat allemaal met de hand zou moeten doen zou ik gek worden haha

 24. Wat een handig artikel. Het is maar net waar je voor kiest en hoeveel geld je er aan uit zou willen geven. Soms zou het fijn zijn als er iemand is die even een handje helpt met alle grotere karweitjes haha.

 25. Ik poets omdat ik het fijn vindnom in een schoon huis te leven maar eigrnlijk heb ik een hekel aan alles wat met poetsen en ook huishoudelijke hiilp te maken heeft.
  Heeft dan weer njets met de dames te maken maar het is gewoon niet mijn ding.
  Daardoor zit ik soms wel in een spagaat maat dat zal wel zo blijven.

 26. Zelf heb ik vier jaar particulier als huishoudelijke hulp bij een bejaarde man gewerkt. Zijn eerdere hulp was ziek geworden en kon niet meer terugkomen en via via kwam hij aan mij. Van tevoren hebben we afspraken gemaakt en ik kwam één keer in de twee weken drie uur. Ik wilde trouwens alleen maar betaald worden voor de uren die ik werkte en het eerste jaar wilde hij me ook vakantiegeld geven en dat heb ik afgeslagen. Misschien hoort het wettelijk wel zo dat dit betaald moet worden, maar het ging tegen mijn gevoel in. De jaren erna geloof ik niet dat hij er nog over begonnen is. Tot zijn dood ben ik bij hem blijven werken en de laatste keer dat we elkaar zagen en hij al ziek op bed lag, heeft hij me bedankt voor de goede zorgen. Daarna kreeg ik gelijk een paar aanbiedingen van andere mensen (in dezelfde flat) om bij hun te komen werken, maar omdat mijn eigen ouders steeds meer hulp nodig hadden, heb ik geen werk meer aangenomen.

 27. Hier komt om de twee weken een poetshulp aan huis.
  Door dat coronavirus komt ze momenteel niet.
  Dat los ik op door zelf één en ander te poesten.
  Ik zit toch thuis de hele dag.

 28. Wij hebben geen huishoudelijke hulp, maar alles gewoon verdeeld. Zoveel werk vind ik het dan niet als we alles met tweeën doen. En we zijn weinig thuis, dus er wordt weinig vies. Het budget voor een hulp geef ik liever aan iets anders uit.

 29. Het lijkt mij handig als huishoudelijke hulpje hebben vooral als je geen tijd voor om zelf te doen maar het zou liever vaste persoon zijn. Ik wist het niet dat er genoeg sites voor huishoudelijke hulpje

 30. Wij hebben wel een huishoudhulp en ik vind het ook vervelend dat ik thuis ben terwijl hier iemand aan het werk is. Ik voel me dan een vreemde in mijn eigen huis.

 31. ik heb toentertijd hulp aangeboden gekregen omdat ik niet veel mag en kan doen maar dat hebben we niet aangenomen puur om het feit dat wij gewoon geen vreemde in ons huis willen en dan liever een familie lid die ons komt helpen

 32. Ik heb er wel goede ervaringen mee, maar een vriendin van mij niet. Haar ‘werkster’ dacht dat ze een nieuwe vriendin erbij had en wilde ook dat mijn vriendin bij haar op de verjaardag kwam.

 33. Een huishoudelijke hulp is niets voor mij. Ik zou gaan poetsen voordat de hulp komt. En haar werk opnieuw doen omdat ik het zelf beter kan. Ik heb zelf een tijdje als huishoudelijke hulp gewerkt. Mijn werkgeefster was erg tevreden over mij.

 34. Vaak over nagedacht, maar nog nooit de knoop doorgehakt. Lijkt me vreemd iemand in huis te hebben rondrennen die je eigenlijk niet kent

 35. Ik heb een poetshulp die elke 2 weken 5 uur komt. Ik werk zelf full time buitenshuis en kan mijn poetshulp echt niet missen. Ben ook heel erg tevreden over haar.

 36. In Albert Heijn en Dirk plaatsten we altijd een oproep. Vaak reageerden mensen erop. Veel dames zijn wekelijks komen schoonmaken bij ons thuis. Mijn moeder kon dat een gegeven moment niet meer.

 37. Leuk om te lezen. :-) Toen ik nog studeerde, werkte ik als huishoudelijke hulp om wat bij te verdienen, vooral bij ouderen. Ik vond het altijd erg leuk!

 38. Vroeger 2x een hulp gehad. Maar niet mijn ding. Ik hecht veel waarde aan mijn privacy. Ik doe het liever zelf op mijn manier.

  1. Lijkt me heerlijk een goede en betrouwbare hh!
   Wat kan een huishoudelijke hulp in 3 uurtjes doen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.