Reacties

Barbie film review — 9 reacties

 1. Ik heb de film niet gezien. Misschien komt ie wel een keer op een van de streaming sites. Maar dat het verhaal zo stereotype is.... Ik heb geleerd dat er feitelijk maat 7 soorten verhalen zijn. Dit is er dus een van.

 2. Ik heb de film niet gezien. Ik zag wel een item in Nieuwsuur (?) langskomen over het 'feministisch gehalte' van de film, maar ook dat item zag ik (nog) niet. De term die je noemt over de "reis" ken ik niet, wel de term "queeste" hiervoor - grappig om dát aspect van de film / het verhaal / verhalen te benoemen!

 3. De film heb ik gezien, direct aan het begin. Ik vond 'm erg leuk en haalde ook die 'diepere laag' er prima uit. Al keek ik 'm vooral omdat ik Barbie-fan ben én Margot Robbie-fan.

  De kritiek van Sarah Vine is vooral grappig: "als vrouwen zo werden afgeschilderd als de Kens in de Barbie film, de film sexistisch en beledigend zou worden genoemd". Precies! En daarom is aan het eind het gedrag van Barbie óók anders. Het ging twee kanten op...

  Het helpt misschien als je de film ziet zonder vooroordelen. Want dat ligt er wel dik bovenop.
  Als we bovendien analyses loslaten op hoe een standaard film eruit zou zien, dan kun je 95% van de bioscoopfilms afschrijven op 'onoriginaliteit'.

 4. Deze film lijkt mij ook echt helemaal niks aan. Ik wil hem niet zien en ben ook niet nieuwsgierig.
  Media stond er inderdaad bol van, maar hoor van meer dat het een tegenvaller is

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder