Code geel maar fietsen gaat nog best

code geel
Hier ben ik, achter bij de Hema na 9 kilometer fietsen in wind en regen.

Het was vanochtend niet het meest aantrekkelijk weer om de 9 kilometer naar de stad te fietsen. Maar aangezien de Zweden zeggen: '

Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding,'

heb ik me in mijn ANWB regenjas gehesen en ben gewoon op de fiets gestapt.

Kun je fietsen met code geel?

Vervolgens moest ik ook nog mijn regencape omdoen om mijn bovenbenen te bedekken, waardoor ik veranderde in 1 grote windvanger. Leuk was het fietsen met code geel niet, en ik had daarna ook last van zadelpijn. Maar eenmaal in de stad wachtte mij koffie bij Bakker Bart, en voelde ik me erg flink.

Fietsen met code geel kan prima

Bovendien laat ik mijn kinderen ook fietsen in dit weer, ondanks code geel. Ik zou het hypocriet vinden, en getuigen van een dubbele moraal om dan zelf in de auto te gaan zitten.

Hoewel ik ze bij 'gevaarlijk weer' wel eens ophaal met de auto. De fiets past erin, dus ik heb geen fietsendrager nodig.

Similar Posts

26 Comments

 1. Respect hoor!
  Onze kinderen mochten vandaag wel een keertje met de bus. 22 km met zulk weer is wel een beetje veel.

 2. Agu regenjas zorgt dat de benen ook beschermd blijven koop je bij de fietsenmaker.

  Helaas lekken de naden na een paar jaar door. Verder is die behoorlijk duur. Maar een paar jaar lang blijf je droog.

 3. Je past de kleur van je jas aan, aan de kleurcode van het weer? ;)
  Wij pakten vandaag ook gewoon de fiets. Behalve de jongste, die mocht bij mij achterop. Vind het net iets te jong om de storm te trotseren met zijn fietsje. Wij fietsen 2 x een half uur. Tijd zat vandaag om te fietsen ivm de lerarenstaking.

 4. Ik heb een klein stukje gefietst vandaag, maar heb toch het grootste deel met de auto gedaan verder. De wind viel hier wel mee, maar het heeft wel geregend. Mooie regenjas heb je trouwens! Zit ie ook lekker? Dat vind ik altijd een nadeel van regenjassen, ze zitten niet lekker en 'ademen' niet.

 5. Dat vind ik heel solidair van je (met je kinderen)!
  Superleuke foto trouwens :-)
  Ik heb nog wel mazzel gehad vandaag. Heenreis (6 km) wind mee, maar wel flink regen. Terugreis was het al eind van de middag en was het droog, maar wel tegenwind.

 6. Ik heb gisteren tijdens het fietsen vrij veel geluk gehad met het weer : hevige rukwinden en beetje motregen. Pas toen ik terug thuis was, is het erg beginnen regenen. Heen- en terugreis naar de bank zijn goed voor samen 15 km.... Toen mijn man kort na de middag naar zijn werk vertrok, was het pijpenstelen aan het regenen. Hij heeft wel een goed regenpak maar toen hij ene half uur later op zijn werk toekwam, waren zijn kleren toch doorweekt. Niet leuk zo'n natte kleren vooral als hij die vochtige kleren dan 's avonds voor hij de terugweg naar huis aanvat terug moet aandoen....
  Nu ziet het er hier droog en windstil uit. Goed want ik moet nog een heleboel boodschappen doen per fiets.

 7. Goed van je dat je de regen hebt getrotseerd, ik moet altijd met de auto naar mijn werk, fietsen is ietwat ver, maar als het kon zou ik het ook zeker opperen kids in de bakfiets en off-we go

 8. Wauw wat goed dat je op de fiets bent gestapt. Ik moet bekennen dat ik misschien wel de auto had gepakt. Met een baby kan ik nu nog niet op de fiets. Maar met de 2 anderen zou ik bang zijn om van de fiets te vallen door de wind. Er is hier aardig wat door de tuin geslingerd en van de muur gevallen....

 9. Hoe slecht het weer ook is , een deel van mijn werkdag zal ik moeten fietsen, die bestemming is niet bereikbaar met het openbaar vervoer, dus gewoon er door heen, op zich geen problemen met wind en regen al word het fietsen er wel zwaarder door, maar zeker wind kan wel link zijn, zo werd ik gisteren bijna de berm in geslingerd door de wind en hoorde ik van mijn dochter dat zij moeite had om takken te ontwijken en werd belaagd door vallende eikels die behoorlijk hard kunnen aankomen voor zulke kleine dingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.