Reacties

Sinterklaasfeest vieren: 3 fases — 33 reacties

  • Ik geef ook altijd graag pyjama's, sokken, zakdoeken en handschoenen cadeau in de zak van Sinterklaas. Dat vult lekker op, en daarnaast natuurlijk ook cadeautjes die ze echt graag willen.

 1. Destijds heb ik fase 1 zo lang mogelijk aangehouden. Toen ik door de juf van mijn dochter gevraagd werd om een gesprek waarin ze me zei: "Je moet het nu toch echt gaan vertellen hoor, alle andere kinderen weten het allang", realiseerde ik me dat het de laatste Sinterklaas zou worden die we zo zouden vieren.

  • Toch blijf ik het jammer vinden als je ouders noodgedwongen je kind het geheim van Sinterklaas moet vertellen! Zeker als je kind er dus eigenlijk nog niet aan toe is.

   Mijn kinderen moest ik het ook altijd vertellen vanwege de klasgenootjes.

 2. Onze jongste gelooft nog vol in Sinterklaas. Wij vieren dus vooral fase 1 nog. Heerlijk hoe hij erin opgaat. En samen met zijn broers ben ik al van alles voor 5 december aan het verzamelen. Heerlijk om er zo met ze van te genieten.

  Ook leuk in november ga ik met ze naar een koopavond, ik koop dan nog de laatste dingen en zij kunnen dan nog van alles bekijken en samen wat lekker eten hoort daar dan ook bij...

  Laat die heerlijke tijd maar weer komen.

  • Ja, het is een gezellig tijd hè? Dat vind ik ook.

   Hier in huis merk ik dat de pubers er ook echt mee bezig zijn. Dat heeft me zelfs een beetje verrast. Ik had niet gedacht dat ze er nog zo in op zouden gaan.

 3. Wij doen er al jaren niks meer aan. Ik vind het sinterklaas feest ook helemaal niet zo leuk, ik ben meer een kerst mens, heeft meer sfeer vind ik. Al vond ik het als kind uiteraard wel leuk :)

 4. Fase twee duurde bij ons maar één jaar, dit jaar zijn we aangekomen in fase drie.
  Maar aangezien de kinderen nog te jong zijn om alleen cadeautjes te kopen, rust deze belangrijke taak voorlopig nog grotendeels op mijn schouders.

 5. Vroeger kregen we per persoon altijd 3 zakken (van die jute) vol met cadeautjes. Beetje veel, haha. Toen ik niet meer geloofde in Sinterklaas en mijn broertje wel, voelde ik me heel tof dat ik mee mocht doen met de grote mensen.

  Nu vieren we nog steeds Sinterklaas met cadeautjes, pakjesavond, lekkernijen. Geen lootjes, gewoon heel gezellig en alles erop en eraan.

 6. Omdat ik niet echt wil liegen tegen mijn kind duurde fase 1 zolang ik eromheen kon praten. En omdat ze een slimmerik is was dat dus relatief snel voorbij. Vorig jaar na Sinterklaas stelde ze directe vragen of hij echt bestond. Ik geloofde trouwens als kind er ook geen bal van. Haha.
  Nu zitten we dus direct in fase 3 want we hebben 1 kind ;)
  Hoewel, op school geloven ze geloof ik nog zo ongeveer allemaal dus mag ze toch onderdeel zijn van het grote geheim :-)
  Ik ben benieuwd hoe het feest dit jaar wordt. Mijn vader overleed in juni, dus het zijn de eerste feestdagen zonder hem. We doen geen surprises dit jaar. Te confronterend. Maar we maken er iets moois van, ook juist voor dochterlief.

  • Ik kan me goed voorstellen dat het even anders is, die eerste feestdagen na het verlies van je vader. Fijn dat jullie een manier zoeken die voor iedereen goed voelt.

 7. Nu ook weer met surprises, voornamelijk volwassen familie. Al is jongste zoon nog een gelover. Oudste kinderen doen overigens niet mee met surprises maken, die hebben er al een hekel aan dat het op school "moet". Zij krijgen dus 'gewoon' cadeautjes. Maar de tijd van het kloppen op de deur en mysterieze verhalen is voorbij. Eigenlijk wel jammer.

 8. Als kind (1 van de 10) zetten we 's-avonds een bord met een wortel, een appel o.i.d. op tafel en de vologwnde morgen waren die verdwenen en vond iedereen in zijn/haar bord een boek (de lezers) of een stuk speelgoed (de niet-lezers en de jongsten), een nuttig cadeau, een speculaaspop en wat strooigoed. Voor de kinderen samen was er meestal een gezelschapsspel. Met mijn eigen kinderen heb ik het net als jij gedaan.

 9. Wat een leuk artikel! Ik vind vooral dat jullie het grote geheim van Sinterklaas op een leuke manier brengen. Zo voelt een kind zich toch minder 'voor de gek gehouden'. Wij vieren Sinterklaas bij de ene kant van de familie nog met cadeautjes en gedichtjes en bij de andere kant van de familie doen we een dobbelspel.

 10. Leuk! Wij zitten in fase 1 & 2. Ik vind fase 1 wel heel leuk hoor. Mijn kleutertje geloof alles nog. De oudste (fase2) houdt wijselijk haar mond. Lijkt mij ook wel weer leuk om straks suprise tedoen in de laatste fase!

 11. Mooi verwoord Nicole. Bij het lezen van jouw blog krijg ik heimwee naar het vieren van Sinterklaas. Gewoon zoals het wad.
  Ik word zo moe maar ook verdrietig van de zwarte pieten discussie.

 12. Wij zijn weer in fase 1 aanbeland terwijl we in 3 zaten. Ik ben er nog niet uit hoe we het gaan vieren, ze zijn nog erg klein. Nuttige cadeautjes ben ik sowieso voorstander van. Hoe het vroeger bij Thea gevierd werd lijkt me ook wel wat!

 13. Wij zitten in fase 2/3, de kinderen weten al vanaf dat ze klein zijn dat Sint en zwarte piet niet echt zijn en gemaakt zijn. Wij vieren echter nog wel 'ouderwets' sinterklaas met ze, gewoon omdat het leuk is en kan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder