Reacties

Wat heb jij liever: een email adres of een formulier? — 25 reacties

 1. Een contactformulier heeft mijn voorkeur. Ik heb geen e-mailprogramma op mijn laptop en lees e-mails via de website van mijn mailprovider. Dan moet ik dus inloggen en kan ik een e-mailtje sturen. Via smartphone of ipad kan het via een app natuurlijk, maar vind een contactformulier toch handiger.

 2. Liever een mailadres. Zelfs zo sterk dat ik vaak wegklik als het een contactformulier betreft! Waarom weet ik eigenlijk niet zo goed nu ik erover nadenk :)

  • Dat is wel interessant Anke! Nou ben ik ook wel benieuwd wat het is aan een contactformulier dat je afschrikt. Misschien dat het heel onpersoonlijk voelt?

 3. Ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht dat iemand anders misschien wel liever een e-mailadres wil. Zelf vind ik het makkelijker om direct een formulier in te kunnen vullen. Anders moet ik een andere pagina openen voor mijn e-mailprogramma, daar het mailadres in plakken en dan kan ik het bericht schrijven. Te langdradig.

 4. Ik stuur liever een e-mail omdat je die dan makkelijk terug kan vinden in de verzonden mails.
  Als je een formulier invult heb je niks om later na te kijken. Of is er een manier om van een formulier ook een "afschrift" te hebben.

  • Dat vind ik een goede aanvulling Lot. Er zijn inderdaad wel formulier die je een kopie van je bericht sturen. Anders heb je inderdaad zelf geen document meer van wat je hebt geschreven. Soms is dat echt wel een nadeel.

 5. Voorkeur voor iets waarbij je zelf een afschrift heb/ krijgt van wat ik verstuurd heb.
  Bij een email is dat het makkelijkste. Een contactformulier waarvan je gelijk een kopie toegestuurd krijgt bij verzenden vind ik om die reden ook zo oke. Contactformulieren zonder kopie-service vind ik vervelend.

 6. Het is een kleine moeite om het beide aan te bieden. Zelf bied ik alleen een mailadres aan en gebruik ik dat zelf ook het liefst, omdat ik dan bijlages als een foto kan meesturen. Sommige contactformulieren zijn een ramp met allemaal verplichte invulvelden waar een ander niets mee nodig heeft.

  Een contactformulier bied ik zelf niet aan, iedereen kan onberperkt gebruik maken van het reageervak en bij mij is daarbij geen mailadres verplicht.

 7. Liever een mailadres omdat je dan kunt zien dat je iets verstuurd hebt.
  Ik loop wel regelmatig tegen een mailaders aan wat je aan kunt klikken en dan moet ik inloggen met mijn microsoft account en dat heb ik niet. Ik krijg dan een blauw scherm waar ik helemaal niets meer mee kan, herken je dat ?
  Groet Thea

  • Ja, dat is enorm vervelend inderdaad. Dat heeft ook te maken met je instellingen heb ik begrepen. Bij mij opent nu mijn mailprogramma, en dat is wel oké.

 8. Wij hebben beide Email en een invulformulier. Zelf kom ik nog regelmatig sites tegen waar ik me een breuk zoek naar waar je contact kan opnemen of de persoon kan mailen. Heel jammer vind ik dat altijd. Vind het zelf ook altijd wat onbetrouwbaarder over komen als je niet weet wie er achter een site of blog zit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder