|

10 Voordelen van canvas

canvas

Tegenwoordig kun je foto's en afbeeldingen op heel verschillende materialen laten afdrukken. De tijd waarin je een foto professioneel liet afdrukken op groot formaat bij de fotograaf is al lang voorbij.

Anno 2016 kun je je foto op hout, glas, plexiglas, aluminium, forex en canvas zetten. Canvas is het materiaal dat je het meest in winkels tegenkomt als het gaat om tuinschilderijen en prints voor in de woonkamer. Bij de Action koop je leuke canvas doeken voor een prikkie.

Het nadeel van zoveel keuzemogelijkheden is keuzestress! Want waar moet je nou uit kiezen? Zelf ben ik een fan van canvas. En ik zal je vertellen waarom : )

10 voordelen van canvas

 1. Canvas is licht! Een canvas schilderij of foto is een lichtgewicht. Er zijn geen zware schroeven en pluggen nodig om een canvas veilig op te hangen.
 2. Canvas is goedkoop. Dit is mijn lievelingsvoordeel: canvas is zeer vriendelijk geprijs. Zeker als je het vergelijkt met hout en glas.
 3. Een canvas foto heeft geen lijst nodig. Je kunt het zo aan de muur hangen. Dat scheelt weer in de kosten. Maar vind je een lijst juist leuk, dan kan dat ook.
 4. De mogelijkheden zijn eindeloos: je kunt elke willekeurige afbeelding op canvas zetten en zo een mooi schilderij naar eigen smaak maken.
 5. Canvas is verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en vormen.
 6. Canvas heeft geen hinderlijke glans of weerspiegeling waardoor je de foto niet goed meer kunt zien.
 7. Canvas is sterk: je wanddecoratie gaat jaren mee.
 8. Omdat een canvas diepte heeft, en niet plat tegen de muur hangt zoals een foto op papier, komt de afbeelding letterlijk en figuurlijk naar voren en trekt de aandacht.
 9. Canvas kan tegen een vochtige omgeving, en kan dus zelfs in de badkamer worden opgehangen.
 10. Je kunt een canvas doek eenvoudig schoonhouden met een vochtige doek.

Wat is canvas eigenlijk?

Canvas is een textielsoort. Het wordt gemaakt van katoen en polyester. Omdat canvas niet spiegelglad is, maar een structuur heeft, geeft het foto's en afbeeldingen extra diepte. De afbeelding wordt er op geprint, waarna het doek wordt gespannen over een houten frame.

canvas
Voorbeeld van afbeelding op canvas

Waar vind je canvas muurdecoratie?

Kant en klare canvas schilderijen vind je onder andere bij de Action! Daarnaast zijn er diverse internet aanbieders, waaronder bijvoorbeeld Reclameland en Webprint.

Conclusie

Je kunt tegenwoordig foto's op allerlei materialen laten afdrukken. Maar als je voordelig wilt uit zijn, en bovendien een onverwoestbaar schilderij wenst, dan is canvas wat mij betreft de beste optie.

Zie ook mijn post zelfgemaakte muurdecoratie.

Waarop print jij foto's? Wat is je favoriete materiaal?

Similar Posts

13 Comments

 1. Mmm, een canvas. Ik ben er een beetje op uitgekeken. Ik vond het eerst fantastisch. Ik heb nog geen goed alternatief gevonden, want een foto op hout of op aluminium is ook niet alles vind ik.

 2. Misschien ga ik dat inderdaad binnenkort eens doen. Je hebt me op een idee gebracht. Ik heb een prachtige foto gemaakt in het Vragender Veen.
  En wist nog niet wat ik er mee zou doen! Dank.

 3. Leuk idee foto op canvas.
  Toch hou ik meer van schilderijen met lijst .
  Alhoewel ik er meer op zolder heb staan.
  Is gauw te vol aan de muur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.