Makkelijke stoel in de keuken om in te lezen en zo

Om onze energiekosten zo laag mogelijk te houden, leef ik door de week overdag in mijn kantoortje en keuken.

Daarom verlang ik al zo lang we hier wonen naar een makkelijke stoel in de keuken.  Zo’n fauteuil waarin je kunt wegkruipen met een boek.

Stoffen tuinstoeltjes gaan kapot

Het probleem is alleen dat er weinig ruimte  is in de keuken. Om die reden hebben we ons tot dusver met retro tuinstoeltjes beholpen. Maar die gaan echt heel snel kapot aan de voorkant. Kijk maar:

keukenstoel
Dit is al de tweede die op deze plek kapot gaat…

En zo kon het gebeuren dat ik vanochtend met mijn oudste zoon een mooie stoel kocht voor in de keuken.. Hij kostte maar 25 euro bij de kringloop. Daarom besloot ik het er op te wagen. Ik wilde ook wel eens een keer lekker doorpakken, in plaats van altijd maar aarzelen en weifelen.

Leesfauteuil in de keuken

Eenmaal thuis heb ik samen met mijn jongste dochter de rode stoel een plekje gegeven in de keuken. Even dacht ik dat het niet zou gaan lukken, en dat ik een miskoop had gedaan. Maar uiteindelijk vond ik toch een plekje. Door een lelijke bruine kast weg te doen.

Een kast die gevuld was met spullen die weg konden, of prima op een betere plek konden staan.

Marie Kondo zou trots op me zijn!

stoel
De huisdieren vinden ‘m geweldig en liggen er inmiddels al in!

Dus nu heb ik een opgeruimde keuken en eindelijk de felbegeerde leesfauteuil in de keuken : )

Lees ook mijn post over de boekenhouder!

Heb jij naast gewone keukenstoelen ook een soort relax stoel in de keuken?

Similar Posts

26 Comments

 1. Die stoel ziet er goed uit! Dat zit vast lekker.
  Die tuinstoeltjes die je eerst had vind ik vreselijk zitten. Die rand aan de voorkant doen bij mij zeer in mijn knieholtes.
  Ik heb geen keukenstoelen. Zo ruim is mijn keuken niet. Ik heb de box van de jongste daar staan. Daar hebben e zelfs in de kamer geen plek voor.

 2. Wij gebruiken de keuken alleen om te koken, meer plak is er niet. De eethoek en bank staan in de woonkamer.Ik stook dan ook alleen in de woonkamer al ik thuis ben, de keuken word van koken ook wel warmer.

 3. Ook ik breng heel veel tijd in mijn grote woonkeuken door, ik heb dan ook aan elke kant van de pelletkachel een lekkere stoel staan een rieten aan de ene kant en een fauteuiltje aan de andere kant, heerlijk om in te lezen of naar muziek te luisteren, veel leesplezier in je nieuwe stoel!
  Groet Adriana

 4. Daar ga je van genieten. Wij hebben een niet zo grote woonkeuken. Met twee rookfauteuils naast de kachel. Je kunt me daar uittekenen met een boek. En de hond ook,in die andere stoel

 5. Oh leuk zeg die retro tuinstoeltjes ondanks dat ze snel kapot gaan ;) Ik heb nu geen plek voor een stoel in de keuken maar vroeger hadden we een woonkeuken en dat vond ik wel heel gezellig.

  1. Woonkeukens hebben iets knus inderdaad. De retro tuinstoeltjes blijken helaas vooral leuk om naar te kijken. Als je ze gebruikt gaan ze binnen no time kapot helaas.

 6. Je nieuwe stoel ziet er enorm comfortabel uit. Hopelijk genieten niet alleen je huisdieren van het comfort ;-)

  Onze keuken is helaas te klein voor een stoel. Het is echter ook de meest zonnige plek op zonnige midwinterdagen. Voor de komst van zoon schoof ik mijn fauteuil dus wel eens de keuken in om heerlijk in het zonnetje te zitten soezen.

 7. Ik heb geen fauteuil in de keuken (ik zit sowieso aan een tafel) maar wel een heerlijke grote tafel met goed-zittende stoelen en daar lees ik (krant en boeken en blogs), schrijf ik kaartjes en doe ik kleine klusjes. De helft van de tafel is groot genoeg om aan te eten met 4 mensen dus zelfs als ik logees heb hoef ik niet op te ruimen.

 8. Weer een sprookjesstoel :-)
  Ik heb geen stoelen in de keuken. We hebben een open keuken, de keuken is te klein om er een eethoek in te zetten.

 9. Wat een mooi stoeltje! Wij hebben een hele grote keuken. Naast de eethoek is er ook een zithoek met 2 banken en een salontafeltje. Achter de eethoek staat een buffetkast en bij de zithoek hebben we ook een bureautje staat met de computer erop. De woonkamer gebruiken we alleen in het weekend..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.