Netflix weet bij welke aflevering je verslaafd raakt

netflix

Het fenomeen bingewatching deed zijn intrede met Netflix!

Bingewatching: in 1 keer een heel seizoen van een serie kijken

Want Netflix gaf ons de mogelijkheid om in één keer hele seizoenen van een serie achter elkaar te kijken. Dus niks geen flauwekul dat je een week moet wachten op de volgende aflevering! Gewoon meteen na de cliffhanger kijken hoe het verder gaat. Zeker bij horror films en series is dat prettig!

Toch nemen veel mensen zich voor om maar één aflevering te kijken. Misschien twee. Dus wat gebeurt er dat ze ineens het hele seizoen gaan afkijken? En wanneer komt de omslag?

Het is precies bekend wanneer je verslaafd raakt aan een serie!

Netflix weet het antwoord! Ze onderzochten namelijk vanaf welke aflevering mensen bléven kijken.

Ze analyseerden de Netflix accounts van mensen in Brazilië, België, Canada, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Mexico, Nederland, Noorwegen, Zweden, Australië, Nieuw Zeeland, VS en Engeland. Het moment dat 70% van deze mensen blééf kijken, beschouwt Netflix als het moment dat ze verslaafd waren aan een serie.

Dit moment blijkt per serie verschillend te zijn, en soms ook per land. Zo raakten de Duitsers eerder dan gemiddeld verslaafd aan Arrow, en Fransen vielen sneller voor How I met your mother.

Overzicht series + aflevering waarop je blijft kijken

 • Gilmore Girls: 7 afleveringen
 • Prison break: 3 afleveringen
 • Stranger Things: 2 afleveringen
 • How I met your mother: 8 afleveringen
 • Orange is the new black: 3 afleveringen
 • Breaking Bad: 2 afleveringen
 • Suits: 2 afleveringen
 • The Walking Dead: 2 afleveringen. Dat is best snel vind ik. Lees ook mijn post over zombie series.
 • Mad men: 6 afleveringen
 • Dexter: 3 afleveringen (zie ook mijn review van Dexter New Blood!)
 • Gossip Girl: 3 afleveringen

Netflix ziet het fenomeen dat mensen blijven kijken als een bevestiging dat ze het goed doen met hun strategie om hele series in één keer compleet aan te bieden.

Nederlanders raken sneller verslaafd aan een serie zegt Netflix

Leuk feitje: volgens Netflix raken wij Nederlanders het snelst verslaafd aan een serie:

‘The Dutch tend to fall in love with series the fastest, getting hooked one episode ahead of most countries irrespective of the show.’

Hoe snel raak ik verslaafd aan een serie?

Als ik in bovenstaand lijstje kijk, dan doe ik er meestal lang over om ‘verslaafd’ te raken aan een serie. Bij The Walking Dead ben ik zelfs nog ergens in het tweede seizoen compleet afgehaakt. Pas een half jaar later keek ik weer, en toen was het ook echt raak.

Maar aan bingewatching doe ik zelden tot nooit. Hoogstens heb ik wel eens 3 afleveringen van Dexter achter elkaar gekeken. Maar ik vind dat je zo lamlendig wordt van lang voor de tv zitten.

netflix
Te veel tv gekeken!

Ik kijk daarom meestal gewoon maar één aflevering per dag of week. Zoals ik nu elke dag 1 aflevering van de Gilmore Girls kijk, en niet meer. Dat komt ook omdat ik graag boeken lees, of andere dingen doe dan tv kijken. Zoals bloggen : )

Ik vind het belangrijk om een leven te hebben. En niet alleen maar te kijken naar de (fictieve) levens van anderen.

Maar ik zie zeker de charme van bingewatching. En als ik een keer ziek wordt, lijkt het me een prima activiteit.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Zie ook mijn post over Netflix alternatieven voor alternatieven voor Netflix.

Doe jij aan bingewatching? En welke series kregen jou in hun greep en hoe snel?

Similar Posts

17 Comments

 1. Jawel, bingewatching is my middle name, meestal op zondag (vandaag een uur extra, yeah!) Justified, Sons of Anarchy, Game of Thrones en nu zijn we net aan Goliath begonnen. Dat is van Amazon.

  1. Houd je van historische drama achtige series Armande? Game of Thrones kon ik op een gegeven moment niet meer aanzien. Iedereen stak elkaar maar neer daar. Ik werd er niet goed van.

 2. Sons of Anarchy was een 1e serie waar mijn man en verslaafd aan raakten. White Collar was daarna aan de beurt.
  Soms keken we 3 afleveringen per dag.

 3. Heel herkenbaar! maar toch houd ik ervan, helemaal nu het donkerder is buiten en koud. Lekker met en dekentje op de bank en mijn favoriete serie aan

 4. Netflix ja ook wij maken er veel gebruik van. De kids van half 8 tot 8 en na half 9 zijn wij aan de beurt. We hebben al heel wat films gezien en ook een aantal series. Ellis zit nu helemaal in The Walking Dead gedoken. Een tijd terug zaten we samen elke avond aan Orange is the new black gekluisterd. Ik kan Ellis nu niet meer inhalen met die zombies ;) Eigenlijk kijken we altijd alles samen alleen nu is ze me voor. Maar verslavend is het zeker!

 5. Ik vind bingewatching helemaal niet fijn, doe ik dus nooit. Met oudste zoon kijk ik nu afleveringen van Charmed en na 1 aflevering vinden we het allebei wel goed :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.