Boekenhouder: lezen met losse handen

Boekenhouder: lezen met de handen vrij
Lezen met losse handen! Bron: boekenpoef.eu.

Hoewel ik er zelf nooit enig probleem mee hebt om mijn boek vast te houden om het te lezen, is er een heuse boekenhouder op de markt gebracht die vasthouden overbodig maakt. Hij heet boekenpoef of bookseat.

In eerste instantie leek me dit een product voor luie mensen. Maar zoals zo vaak, zat ik er naast ; )

Lees maar mee!

Boekenhouder / boekenpoef: wat is het precies?

De boekenpoef lijkt op een zitzak voor mensen, maar dan voor boeken. Deze boekenhouder is gevuld met kleine polystyrene bolletjes. Die bolletjes maken het mogelijk om hem in elke mogelijke positie te duwen. Ook weer net zoals een zitzak dus.

Het idee achter deze boekenhouder is dat je veel relaxter kunt lezen. Je hoeft immers het boek niet meer vast te houden. Zelf lees ik vaak liggend op de bank. Een boek vasthouden is dan geen probleem. Maar stel, je zit aan de keukentafel te lezen. Dan leg je een boek vaak plat voor je op tafel. In zo’n geval is de boekenpoef misschien toch wel handig. Want dan kun je het boek als het ware voor je op de keukentafel zetten.

Voordelen boekenhouder op een rijtje

 1. Je kunt de boekenpoef in elke mogelijke positie kneden.
 2. De bookseat ontlast je schouders, nek, armen en polsen.
 3. Hij is geschikt voor elk formaat boek.
 4. Je kunt hem ook gebruiken voor tablets en eReaders!
 5. Er zit een handig opbergzakje aan de achterkant.
 6. Hij heeft lussen zodat je hem makkelijk kunt meenemen.
 7. Hij is licht van gewicht.
 8. Als je een dutje wilt doen kun je de boekenpoef ook als kussen gebruiken.
 9. Er zit een perspex houder op de boekenhouder die het boek voor je openhoudt.
 10. De bookseat is gemaakt van namaak suede, waardoor het boek niet wegglijdt.

En verder kun je gewoon van alles doen tijdens het lezen omdat je handen vrij zijn. Zoals snacken ; ) Of breien!

Bookseat zelf maken

Als je handig bent kun je een bookseat zelf maken. Mieke van het blog Just made by mie geeft op haar blog een handig tutorial. Daarin legt ze stap voor stap uit hoe je een bookseat zelf kunt maken! Klik hier om je eigen boekenhouder te maken.

Boekenpoef waar te koop?

Je kunt een boekenpoef op diverse plekken kopen.

Bij bol.com:

boekenhouder

Bij Gadgethouse:

boekenhouder

Ze zijn ook nog te koop bij kooprijk.nl maar daar kosten ze boven de veertig euro.

Boekenpoef gebruiken: zo doe je dat

In onderstaande video wordt gedemonstreerd hoe je de boekenpoef kunt gebruiken, en hoe handig hij wel niet is!

Boekenpoef is een fairtrade product

Deze boekenhouder wordt gemaakt door moeders in China. Zij hebben op deze manier werkzekerheid en krijgen een eerlijk ruil voor hun werk. Vanuit China wordt het halffabricaat naar België verscheeft. Daar wordt het vervolgens afgewerkt in sociale werkplaatsen.

Voor wie is de boekenpoef handig?

 • Mensen met MS
 • Mensen met reuma
 • Mensen met artrose
 • Mensen die het gewoon handig vinden
 • Mensen die graag hun handen vrij hebben bij het lezen

Boekenpoef kopen: wat zijn je opties?

Je kunt deze boekenhouder kopen in diverse kleuren. Maar ook in allerlei motieven. Bijvoorbeeld paisley. Net wat je zelf het mooist vindt.

Mijn conclusie over de boekenpoef boekenhouder

De boekenpoef is een handige boekenhouder, waarmee je kunt lezen terwijl je handen vrij zijn. Dat is makkelijk op onhandige locaties, maar ook als je last krijgt van zware armen of pijn in je schouders.

Daarnaast is de boekenpoef een uitkomst voor mensen met een lichamelijke beperking. Op deze manier kunnen ze toch boeken lezen!

De prijs van deze boekenhouder varieert van 29,95 tot boven de 40,-. Het is dus de moeite waard om even wat vergelijkend onderzoek te doen als je een bookseat wilt kopen.

Zie ook mijn posts gratis e-books en goedkoop boeken lezen.

Wat vind jij van deze boekenhouder? Is het iets wat je zou kopen?

Similar Posts

31 Comments

 1. Ik neig eerder naar minimaliseren dan naar spullen kopen in een categorie als deze, namelijk de categorie “niet echt nodig”. Deze gaat dus aan mij voorbij.

 2. Ik heb zo’n boekenpoef al jaren, want ik kan geen boeken meer vasthouden door artrose in mijn duimen.
  Mijn ervaring is echter, dat hij niet zo handig is als voorgesteld werd, vooral met bladzijden omslaan, dat gaat echt minder makkelijk dan getoond.
  In het filmpje heeft iedereen blijkbaar goede ogen en ik moet een boek veel dichterbij houden, wat het ook al minder makkelijk maakt.
  Ik was in ieder geval nogal teleurgesteld over het gebruiksgemak en die van mij was ook goedkoper met 25 euro, gekocht bij de Tuinen, toch niet de goedkoopste winkel…

  Groetjes Lily

 3. Dit soort dingen werken bij mij dus echt helemaal nooit. Boek pleurt er altijd uit, en ik lig/zit toch zo dat een poef niet de juiste houding aan kan nemen…

 4. Niet iets voor mij. Vroeger had ik een boekenhouder van plastic. Dat was heel handig om een kookboek in te zetten als ik iets maakte uit een kookboek. Helaas was het ding niet heel ergonomisch en moest ik steeds bukken omdat ik de tekst anders niet kon lezen. Nu leg ik een kookboek liever neer met iets zwaars erop zodat de bladzijden niet uit zichzelf omslaan,

 5. Voor mensen met een beperking vind ik dit wel een uitkomst. En erg handig. Zelf zou dit niet aanschaffen. Als ik lees doe ik dat op mijn ereader.

 6. Wat een grappig ding…Ik las eerst Boekhouder… haha. ik heb deze echter niet nodig aangezien ik net een E-reader heb gekregen. Maar als ik nog aan de papieren boeken zou gaan dan zou ik het denk ik toch prettiger vinden om mijn boek gewoon zelf vast te houden. Lijkt me ook lastig meenemen op vakantie ; )

 7. Wat een grappig dingetje. Ik had eerder al wel eens gehoord van de houten staanders voor kookboeken maar dit? Heel erg leuk! Ik probeer wel eens te lezen omdat ik voor het werk vaak lang in de auto zit maar ik denk dat de mensen op het werk nogal raar gaan kijken als ze me daarmee zien rondlopen :D

 8. Volgens mij passen daar niet alle soorten boeken op. Hele kleintjes en hele grote vallen er al af denk ik…. Plus wanneer ik mijn zoontje borstvoeding gaf leer je snel hoe je boeken kunt vasthouden. Gewoon niet en je koopt boeken op je gsm :p

 9. Ik vind het een topidee, maar ik vraag me dan toch af of je dit niet simpel kunt maken van een oude tas waar bijvoorbeeld de rits van stuk is.

 10. 2 weken geleden mijn arm uit de kom gehad, dus de afgelopen weken had deze ideaal geweest. Voor lezen op bed lijkt het me ook ideaal, dan krijg ik altijd zo’n lamme arm.

 11. Ik heb al eens zoiets zien staan in de winkel en had geen idee waarvoor het was. Nu weet ik het dus! Zelf heb ik ‘m niet nodig, maar ik vind het wel iets om te onthouden als cadeautje voor iemand die er meer baat bij heeft…

 12. Handig zeg! Het komt mij totaal niet bekend voor eigenlijk. Wel een uitkomst zeg! Idd een kostenonderzoek is wel handig als de prijzen zo varieren

 13. Ik gebruik er een om mijn kookboeken in te zetten, als ik hieruit kook. Handig en mijn favoriete kookboek staat er in ter decoratie als ik hem niet gebruik. Echt nodig niet, maar ooit gekregen in een kerstpakket en wel makkelijk.

 14. Dit lijkt me best lekker als ik in bed lig… Wel jammer dat dat ding niet ook even de bladzijden voor me omslaat… Als ik dan toch lekker lui bezig ben ;-)

 15. Best nog wel handig! Zelf krijg ik enorm vaak last van mijn nek en schouders tijdens het lezen dus dit lijkt me wel een fijne oplossing.

 16. Oh my god, wat handig! Zeker voor kookboeken! Niet dat ik zelf kook, maar ik kan me inbeelden dat andere mensen dat handig zouden vinden. Tiens, mijn vriend/privé-kok is binnenkort jarig… :D

 17. Ik heb zo’n ding al jaren en ben er echt verknocht aan. Super handig en alle maten boeken passen er in. Je hebt je handen vrij en kunt toch lezen. Een echte aanrader!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.