Reacties

Ik ga ter kerke. Online. — 19 reacties

 1. Haha, op de houten bank gaan zitten voor het gevoel. Ik vind 'm leuk. Ik ging al heel lang niet naar de kerk en luisterde dan thuis mee. Nu kan ik ook via YouTube de diensten zien. Lijkt leuk, maar ik zit altijd zo druk te kleuren dat ik uiteindelijk nog steeds alleen maar luister en niet kijk;).

 2. mijn kerk gaat gewoon door met de diensten,alleen nodigt onze pastoor een klein groepje mensen uit van ongeveer 15 mensen,plus de mensen die in de kerk zijn, zijn dat bij elkaar ongeveer 20 mensen.
  maar we hebben ook een livestream. onze pastoor gelooft dat we de kerk zeker in deze tijden in stand moeten houden,het is heel erg belangrijk. in deze tijd kunnen veel mensen afvallen van het geloof en dat is niet goed juist nu.

 3. Ik heb een tijdje op zondag de tv uitzendingen van de Nederlandse of Vlaamse kerk gevolgd en ondanks dat ik niet kerkelijk opgevoed ben, vond ik dat wel interessant! Steeds minder mensen gaan naar de kerk en missen nu die verbondenheid. En leren ook niets over het geloof, snappen de verwijzingen niet. Fris op dat bankje denk ik.

 4. Via de livestream zijn de diensten prima te volgen, maar ik mis de mensen heel erg! We zeiden al tegen elkaar dat, als we weer naar de kerk (ter kerke) mogen, dat we dan iedereen begroeten met 'Halleluja!' En dan de eerste keer weer samen zingen, dat wordt een kippenvel moment!

 5. Haha, geweldig dat je daarvoor op een houten bankje bent gaan zitten!
  Ik kijk zelf ook regelmatig online de diensten van mozaiek0318 , mocht je een keer zin hebben in iets anders ;-)

  • Hier nog een Mozaiek0318 aanhanger! Heerlijk op de bank met mijn gezin om me heen. Samen zingen en bidden. En taart tijdens de preek!
   Ik mis het samen komen maar vind dit ook wel erg knus.

 6. Wij zijn geen gelovig. Wel leuk dat de mensen kunnen volgen via webcame of internet. Dan kunnen de mensen volgen. Veel mensen hebben wel gekeken. Ik heb klein stukje gezien op de tv hoe het gaat. Het wel goede manier om geen virus te krijgen.

 7. Ik ga al jaren niet meer naar de kerk (maar ben nog wel gelovig), mis het kerkgaan ook niet. Moet wel zeggen dat ik er onlangs wel aan gedacht heb om een online kerkdienst te kijken en luisteren. Misschien moet ik het nu weer eens proberen, kijken of de preken me pakken.

 8. ga je als enige van je gezin naar de kerk? dat lijkt me moeilijk...hier ook online diensten, fijn dat het kan, al missen we juist nu, in moeilijke tijden het "ter kerke gaan".

 9. Ik ga nooit naar de kerk. Daarom dus ook niet met Pasen of Kerst. Ik vind het wel heel belangrijk dat de diensten online of via tv te volgen zijn. Zeker in deze tijd zullen veel mensen er troost uit putten. Dat tuinbankje vind ik wel goed gevonden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder