Reacties

Een kaarsje branden: beeldverhaal — 17 reacties

  1. Ik brand een kaarsje voor een dierbare die het moeilijk heef, een zoon die een solicitatiegesprek heeft, een kleindochter die examen doet. Altijd een kaarsje om aan hen en anderen te denken. En in de herfst en winter steken we ook een kaarsje aan bij het ontbijt. Gewoon voor de gezelligheid.

  2. Ik brand een kaarsje als mijn kinderen iets moeilijks hebben zoals een examen of een sollicitatiegesprek. Ze wonen niet meer thuis maar vragen nog wel eens om een kaarsje :)

  3. Mijn ouders zijn al heel wat jaartjes geleden overleden. En mijn moeder had als katholiek de gewoonte om op speciale dagen een kaarsje te branden. Sinds mijn ouders overleden zijn brand ik op hun geboorte en sterfdagen en ook op hun trouwdag een kaarsje bij hun trouwfoto en een klein kruisje. Zelf ben ik totaal niet gelovig , maar op deze manier herdenk ik de lieve ouders die zij waren.

  4. Ik brand wel eens een kaarsje in de kerk waar ik toevallig vandaag over schreef. Maar wat jij doet bij de koffie in die heerlijke stoel... dat vind ik erg inspirerend.

  5. Voor iemand die het moeilijk heeft, voor ons als gezin, voor mijzelf bij gezondheidsproblemen. Ook wel op de verjaardag van een al jaren geleden overleden oma . Dat doe ik meestal in een kerk.

  6. Lief kaartje! Ik snap best dat je daar graag naar kijkt en dat je die zo open ophangt. Ik houd niet van kaarsjes en ben geen sfeermaker. Ik ben van het felle licht... Alleen met Kerst (en uiteraard bij stroomuitval) gaat er hier soms bij hoge uitzondering een kaarsje aan.

  7. Als ik al kind met mijn moeder naar de stad ging in Breda, gingen we altijd naar een kapelletje om een kaarsje te branden. Het werd een traditie die ik weer doorgaf aan mijn dochter. Vorige week ben ik met mijn moeder gaan winkelen (met de deeltaxi) en konden we eindelijk weer eens samen naar het kapelletje. Ik heb een kaarsje opgestoken voor mijn vader. Het was zijn verjaardag die dag. Ik vond het mooi om daar te zijn met mijn moeder, juist op die dag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder