Een kaarsje branden: beeldverhaal

kaarsje opsteken

Een kaarsje branden.

Doe jij het wel eens?

Een kaarsje opsteken kun je doen om allerlei redenen.

Waarom een kaarsje branden?

Een hele simpele reden is voor de gezelligheid. Maar zelf hecht ik er graag een diepere betekenis aan. Als ik ‘s ochtends mijn koffie drink steek ik bijvoorbeeld ook een kaarsje aan. Daarmee markeer ik een onderbreking van mijn werkdag, en ik zie het ook als een lichtje van inspiratie. Als ik daar zit te mijmeren krijg ik namelijk vaak allerlei ideeën en invallen.

Een kaarsje branden voor mijn vader

Daarnaast denk ik bij het aansteken van het kaarsje nu steevast ook aan mijn overleden vader. Een kaarsje branden is als het ware ook een soort groet aan mijn vader, met het idee dat zijn lichtje mijn leven nog steeds bij schijnt.

Een kaarsje opsteken voor iemand die het moeilijk heeft

Je kunt ook een kaarsje branden voor iemand die het moeilijk heeft!

Kaarsje opsteken ochtendritueel

Elke ochtend drink ik rond de klok van 10 uur mijn drie kopjes koffie. Dat doe ik in mijn Jennylund Fauteuil van Ikea. Die paste precies tussen de koelkast en de buitenmuur, en het is een fijn verstopt plekje.

Mijn koelkast hangt vol met mooie kaarten en teksten.

Op ooghoogte heb ik een kaart gehangen met een tekst van een vriendin. Eentje die ik graag opvolg:

kaarsje opsteken
Met dank aan Sandra : )

Wat zijn voor jouw redenen om een kaarsje te branden?

P.S. Op wenskaarsje.nl kun je een virtueel kaarsje branden voor iemand.

Leestip

Tunnel in kaars

Similar Posts

17 Comments

  1. Ik brand een kaarsje voor een dierbare die het moeilijk heef, een zoon die een solicitatiegesprek heeft, een kleindochter die examen doet. Altijd een kaarsje om aan hen en anderen te denken. En in de herfst en winter steken we ook een kaarsje aan bij het ontbijt. Gewoon voor de gezelligheid.

  2. Ik brand een kaarsje als mijn kinderen iets moeilijks hebben zoals een examen of een sollicitatiegesprek. Ze wonen niet meer thuis maar vragen nog wel eens om een kaarsje :)

  3. Mijn ouders zijn al heel wat jaartjes geleden overleden. En mijn moeder had als katholiek de gewoonte om op speciale dagen een kaarsje te branden. Sinds mijn ouders overleden zijn brand ik op hun geboorte en sterfdagen en ook op hun trouwdag een kaarsje bij hun trouwfoto en een klein kruisje. Zelf ben ik totaal niet gelovig , maar op deze manier herdenk ik de lieve ouders die zij waren.

  4. Ik brand wel eens een kaarsje in de kerk waar ik toevallig vandaag over schreef. Maar wat jij doet bij de koffie in die heerlijke stoel… dat vind ik erg inspirerend.

  5. Voor iemand die het moeilijk heeft, voor ons als gezin, voor mijzelf bij gezondheidsproblemen. Ook wel op de verjaardag van een al jaren geleden overleden oma . Dat doe ik meestal in een kerk.

  6. Lief kaartje! Ik snap best dat je daar graag naar kijkt en dat je die zo open ophangt. Ik houd niet van kaarsjes en ben geen sfeermaker. Ik ben van het felle licht… Alleen met Kerst (en uiteraard bij stroomuitval) gaat er hier soms bij hoge uitzondering een kaarsje aan.

  7. Zelf ben ik niet zo’n ritueel mens, of toch wel, maar met kaarsjes niet.
    Maar hoor van meerdere mensen dat ze een kaarsje branden, als troost om al bemoediging. Hans

  8. Als ik al kind met mijn moeder naar de stad ging in Breda, gingen we altijd naar een kapelletje om een kaarsje te branden. Het werd een traditie die ik weer doorgaf aan mijn dochter. Vorige week ben ik met mijn moeder gaan winkelen (met de deeltaxi) en konden we eindelijk weer eens samen naar het kapelletje. Ik heb een kaarsje opgestoken voor mijn vader. Het was zijn verjaardag die dag. Ik vond het mooi om daar te zijn met mijn moeder, juist op die dag.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.