Online meubels kopen: is dat verstandig?

online meubels kopen

Online meubels kopen.

Het is lekker makkelijk, maar is het verstandig?

Is het niet net zoals met online schoenen kopen? Daarbij komt de juiste maat en model ook nauw kijken.

Online meubels kopen: mijn ervaring

Maar ik heb twee keer online meubels gekocht! Onze Ektorp bank kocht ik online, en onze tweede Chesterfield ook. Ik herinner me dat een kennis me bezorgd vroeg:

'Ben je niet bang dat je een miskoop doet? Je weet toch helemaal niet of hij lekker zit?'

En daar had ze een goed punt. Veel mensen bezoeken eerst diverse woonwinkels, en proberen daar verschillende banken uit. Op die manier verklein je inderdaad het risico op een miskoop. Hoewel het ook dan nog mis kan gaan. Denk aan het fenomeen dat een bank in een grote winkel veel kleiner oogt, en dat hij bij jou thuis ineens een enorm bakbeest blijkt te zijn. Dit kun je overigens prima voorkomen door thuis goed te meten, en in een meubelzaak de maten te controleren.

Twee keer online een bank gekocht

Ondanks de kans op een miskoop koos ik twee keer voor online meubels kopen. Ik deed dat op basis van het plaatje en de productomschrijving. In beide gevallen is het uitstekend uitgepakt. Ik ben nog steeds erg blij met allebei de banken.

Wel moet ik toegeven dat de Chesterfield minder zacht zit dan ik had gedacht. Als ik er in een winkel op had gezeten, had ik hem om die reden waarschijnlijk afgekeurd. Maar nu had ik zoiets van:

'De bank staat mooi, en hij zit 'lekker genoeg'!'

Bovendien had ik in het geval van de Chesterfield bank haast. Onze kat had op een zondagochtend heel ernstig op onze oude, tweedehands Chesterfield geplast! Het stonk echt verschrikkelijk, en de bank was niet meer te redden. Ik wilde zo snel mogelijk een nieuwe. Omdat het zondag was, en de winkels gesloten, ging ik online op zoek. Voordeel van online meubels zoeken is dat je heel snel en efficiënt kunt shoppen. Je filter gewoon even op kleur, model, prijs etc. Ik vond dat heel comfortabel.

Online meubels kopen: hier moet je op letten

 1. Kijk goed naar de maat van een meubel en meet vervolgens uit in je woonkamer of keuken waar het meubel moet komen. Zo voorkom je onaangename verrassingen.
 2. Sommige meubelzaken zijn gespecialiseerd in online meubels kopen! Zo hebben ze bij Nancy Homestore echt het motto: Meubels koop je online bij Nancy HomeStore! Het voordeel van dergelijke meubelzaken is dat ze de logistiek voor bezorgen en retourneren vaak erg goed op orde hebben.
 3. Wat is de levertijd? Dit is echt wel een belangrijke, want soms kan het best lang duren. Weet je nog dat ik schreef dat ik haast had  met de nieuwe Chesterfield? De levertijd bleek ruim 3 weken... Tsja. Misschien was het wel sneller geweest als ik door de week een meubelzaak had bezocht, en er daar eentje had gekocht.
 4. Hoe is het retourbeleid? Kun je een meubel makkelijk terugbrengen? Dat is wel essentieel bij online meubels kopen vind ik. Mocht een meubel tegenvallen, dan wil je geen gedoe om het te laten ophalen! Wist je dat je zelfs op Etsy meubels kunt bestellen?!
 5. Hoe wordt het meubel thuisbezorgd? Onze Ektorp bank kwam als een bouwpakket bijvoorbeeld. Afhankelijk van je handigheid wil je misschien liever dat een meubel kant en klaar wordt afgeleverd. Of dat de meubelzaak het ter plekke voor je in elkaar zet.
 6. Wat zijn de garanties en voorwaarden van de winkel waar je meubels koopt?
 7. Wees je ervan bewust dat ze in meubelzaken prachtige en sfeervolle looks creëren waarin meubels goed tot hun recht komen. Wees je ervan bewust dat het er bij jou thuis wellicht anders uitziet. Soms val je voor een bepaalde look, die je zelf niet hebt...

Online meubels kopen: samenvattend

Online meubels kopen is een snelle en makkelijke manier om nieuwe meubels aan te schaffen. Je kunt in korte tijd eindeloos veel opties bekijken, en dankzij filters heel efficiënt zoeken. Daar staat tegenover dat je meubels niet eerst kunt uitproberen of voelen hoe ze zitten. Mijn twee ervaringen met online meubels kopen zijn heel positief.

Zeker gezien het feit dat mijn man en ik het zelden met elkaar eens zijn als het gaat om meubels...

Leestip: Bankhoes Jysk en tweedehands meubels.

Lees ook mijn ervaring met een wasmachine online kopen.

Wat vind jij van online meubels kopen?

Similar Posts

32 Comments

 1. Dit is eigenlijk (net als kleding) iets wat ik niet vaak online zou kopen. Ik moet het zien, vasthouden... Soms is het best vertekend online qua kleuren.. Dit heb ik gemerkt met ons eerste huisje. Toen hadden we een aantal beuken meubelen bij verschillende sites besteld. Allemaal een andere kleur. Licht, donker... Nooit meer gedaan.

 2. een klein kastje of zoiets zou ik wel doen maar de grote dingen wil ik toch echt even zien en een bank zomaar bestellen zou ik nooit doen

 3. Een bank zou ik niet online kopen want wbt zitten ben ik een prinses op de erwt 🤣🙈
  Maar we hebben wel een bed online gekocht (de ombouw, dus. Van steigerhout als bouwpakket dus dat was wel een klusje maar hij is fantastisch!) en laatst een gave salontafel/kist. Erg blij mee. Je kunt idd voor zoiets werkelijk alle opties zien en dat is erg prettig.

 4. Iets wat ik makkelijk kan retourneren koop ik wel online, maar van een bank of bed vind ik het comfort erg belangrijk. Dit koop ik pas na 'live' proberen.

 5. Toen ik mijn meubels kocht, deed ik dat allemaal in een winkel. Een kast zou ik denk ik wel online durven kopen, maar een matras, stoel of bank niet. Dan vind ik een proefzit toch wel heel belangrijk. Hoewel... als ik exact hetzelfde merk en model zou kopen als ik eerder had, zou ik het wel aandurven, want dan weet ik dat het goed zit.

  1. Dat heb ik met rokken van Laura Ashley. Daarvan weet ik dat bepaalde modellen mij goed passen, en die kan ik dus behoorlijk veilig online kopen.

 6. dochterlief heeft zojuist een eettafel on line besteld. best een dure, dus het eerste waar we samen naar keken was: mag-ie terug? Daar heb ik zelfs nog over gebeld. Dat mag! Ik ben heel benieuwd

  1. Leuk Felice! Ik ben beniewd hoe hij uitpakt. Zolang je maar weet dat hij zonder problemen terug kan, is het best een goede methode. Je kunt dan ook echt zien hoe de tafel bij je thuis staat.

 7. Nee meubels koop ik niet online. We hebben wel meubels uitgezocht online. (we gaan van de zomer verhuizen en in ons nieuwe huis komen nieuwe meubels). Bij de afspraak in de winkel, bleek de kleur toch behoorlijk anders waardoor we een andere lijn van hetzelfde merk kochten.
  De bank die we uitgezocht hadden was veel te "diep". Man en ik hebben niet zulke lange benen en dan moet je echt wel even proef zitten. Uiteindelijk kochten we een andere maar die lijkt wel behoorlijk op het andere model.

  1. In dit geval was het inderdaad maar goed dat jullie de bank in het echt zagen en uitprobeerden lees ik wel. Sommige dingen kun je online toch niet goed beoordelen.

 8. Na de verbouwing vd kamer hadden we een tafeltje nodig. Er stonden eerst 2 ikea vierkante tafeltjes en de maat beviel ons goed we wilden graag ook laadjes erin en zwart. Paar winkels bezocht maar niks kunnen vinden.Ok Vida XL stond er een die precies wat wat we wilden, die dus besteld. De doos was kapot en in het blad zat een barst, als je naar de verf van het onderstell keek bladderde dat af. Na moeizame correspondentie met de klantenservice konden we onderdelen opnieuw bestellen.
  De tafel bestond ui blad, poten en lades en we bestelden blad en poten opnieuw, gevolg was dat we een hele nieuwe tafel kregen net zulke slechte kwaliteit. Partner heeft ze opgeknapt omdat we het model zo fijn vinden en nu hebbbne we dus 2 fijne tafeltjes

  1. Wat een gedoe Lot. En wat vervelend dat de kwaliteit zo slecht was. Ik vind het knap hoe jullie er het beste van hebben gemaakt, en nu toch twee fijne tafeltjes hebben. Goed gedaan!

 9. Ik oriënteer me wel online op meubels, maar voor het kopen bezoeken we toch eerst de winkel. Het zijn meer de relatief kleine items die ik makkelijk online koop, zoals kinderkleding, spellen en boeken.

 10. Alleen tuinmeubelen heb ik wel eens online gekocht en een kast, maar een bank durf ik niet zo goed aan. Ik wil toch weten hoe deze zit.

 11. Niets voor mij, maar het voordeel is wel dat je geen hijgerige verkoper in je nek hebt. Nadeel is dat je dus niet even kunt zitten.

  Love As always
  Dimario

 12. Familie heeft een nieuwe bank gekocht en de levertijd is verschillende maanden, ivm het coronavirus. Ik heb mijn bank van de IKEA en ook online gekocht. Blijkt achteraf dat heel veel studenten en 'net-uit-huis'-mensen dezelfde hebben.

 13. Ik geloof niet dat ik dat snel zou doen. Misschien wel een tafel of een kastje. Maar een bank, bijvoorbeeld, wil ik wel eerst proberen.

 14. Ik heb mijn bankstel online gekocht bij de Otto. Ondanks dat ie heerlijk zit heb ik er toch veel spijt van gehad. De kwaliteit is niet erg goed

 15. Ik koop alles online alleen meubels zou ik niet zo snel online kopen. Je moet gewoon even zien hoe dat er uit ziet, hoe het zit etc

 16. Het enige meubel dat wij online besteld hebben tot nu toe is een tuinset. Andere meubels zou ik niet zo snel online bestellen denk ik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.