Reacties

Online meubels kopen: is dat verstandig? — 32 reacties

 1. Dit is eigenlijk (net als kleding) iets wat ik niet vaak online zou kopen. Ik moet het zien, vasthouden... Soms is het best vertekend online qua kleuren.. Dit heb ik gemerkt met ons eerste huisje. Toen hadden we een aantal beuken meubelen bij verschillende sites besteld. Allemaal een andere kleur. Licht, donker... Nooit meer gedaan.

 2. Een bank zou ik niet online kopen want wbt zitten ben ik een prinses op de erwt 🤣🙈
  Maar we hebben wel een bed online gekocht (de ombouw, dus. Van steigerhout als bouwpakket dus dat was wel een klusje maar hij is fantastisch!) en laatst een gave salontafel/kist. Erg blij mee. Je kunt idd voor zoiets werkelijk alle opties zien en dat is erg prettig.

 3. Iets wat ik makkelijk kan retourneren koop ik wel online, maar van een bank of bed vind ik het comfort erg belangrijk. Dit koop ik pas na 'live' proberen.

 4. Toen ik mijn meubels kocht, deed ik dat allemaal in een winkel. Een kast zou ik denk ik wel online durven kopen, maar een matras, stoel of bank niet. Dan vind ik een proefzit toch wel heel belangrijk. Hoewel... als ik exact hetzelfde merk en model zou kopen als ik eerder had, zou ik het wel aandurven, want dan weet ik dat het goed zit.

  • Dat heb ik met rokken van Laura Ashley. Daarvan weet ik dat bepaalde modellen mij goed passen, en die kan ik dus behoorlijk veilig online kopen.

 5. dochterlief heeft zojuist een eettafel on line besteld. best een dure, dus het eerste waar we samen naar keken was: mag-ie terug? Daar heb ik zelfs nog over gebeld. Dat mag! Ik ben heel benieuwd

  • Leuk Felice! Ik ben beniewd hoe hij uitpakt. Zolang je maar weet dat hij zonder problemen terug kan, is het best een goede methode. Je kunt dan ook echt zien hoe de tafel bij je thuis staat.

 6. Nee meubels koop ik niet online. We hebben wel meubels uitgezocht online. (we gaan van de zomer verhuizen en in ons nieuwe huis komen nieuwe meubels). Bij de afspraak in de winkel, bleek de kleur toch behoorlijk anders waardoor we een andere lijn van hetzelfde merk kochten.
  De bank die we uitgezocht hadden was veel te "diep". Man en ik hebben niet zulke lange benen en dan moet je echt wel even proef zitten. Uiteindelijk kochten we een andere maar die lijkt wel behoorlijk op het andere model.

  • In dit geval was het inderdaad maar goed dat jullie de bank in het echt zagen en uitprobeerden lees ik wel. Sommige dingen kun je online toch niet goed beoordelen.

 7. Na de verbouwing vd kamer hadden we een tafeltje nodig. Er stonden eerst 2 ikea vierkante tafeltjes en de maat beviel ons goed we wilden graag ook laadjes erin en zwart. Paar winkels bezocht maar niks kunnen vinden.Ok Vida XL stond er een die precies wat wat we wilden, die dus besteld. De doos was kapot en in het blad zat een barst, als je naar de verf van het onderstell keek bladderde dat af. Na moeizame correspondentie met de klantenservice konden we onderdelen opnieuw bestellen.
  De tafel bestond ui blad, poten en lades en we bestelden blad en poten opnieuw, gevolg was dat we een hele nieuwe tafel kregen net zulke slechte kwaliteit. Partner heeft ze opgeknapt omdat we het model zo fijn vinden en nu hebbbne we dus 2 fijne tafeltjes

  • Wat een gedoe Lot. En wat vervelend dat de kwaliteit zo slecht was. Ik vind het knap hoe jullie er het beste van hebben gemaakt, en nu toch twee fijne tafeltjes hebben. Goed gedaan!

 8. Ik oriënteer me wel online op meubels, maar voor het kopen bezoeken we toch eerst de winkel. Het zijn meer de relatief kleine items die ik makkelijk online koop, zoals kinderkleding, spellen en boeken.

 9. Niets voor mij, maar het voordeel is wel dat je geen hijgerige verkoper in je nek hebt. Nadeel is dat je dus niet even kunt zitten.

  Love As always
  Dimario

 10. Familie heeft een nieuwe bank gekocht en de levertijd is verschillende maanden, ivm het coronavirus. Ik heb mijn bank van de IKEA en ook online gekocht. Blijkt achteraf dat heel veel studenten en 'net-uit-huis'-mensen dezelfde hebben.

 11. Ik heb mijn bankstel online gekocht bij de Otto. Ondanks dat ie heerlijk zit heb ik er toch veel spijt van gehad. De kwaliteit is niet erg goed

 12. Ik koop alles online alleen meubels zou ik niet zo snel online kopen. Je moet gewoon even zien hoe dat er uit ziet, hoe het zit etc

 13. Het enige meubel dat wij online besteld hebben tot nu toe is een tuinset. Andere meubels zou ik niet zo snel online bestellen denk ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder