Tweedehands meubels 7 tips!

Tweedehands meubels

 

Ik zat opgekruld op onze Chesterfield, met een dampende kop thee, en bedacht: we hebben vrijwel alleen maar tweedehands meubels. De meeste mensen beginnen met tweedehands spullen, en gaan in de loop der tijd over naar nieuwe spullen.

Steeds meer tweedehands meubels en spullen

Maar wij hebben juist steeds meer tweedehands aangeschaft, waarbij in eerste instantie vooral financiële overwegingen een rol speelden. Nieuw was meestal te duur. Maar dankzij jullie blogs, en verhalen over ‘ecologische voetafdrukken’ en consuminderen, is daar ook nog een innerlijke overtuiging bijgekomen dat ik met tweedehands spullen ‘Moeder Aarde’ een dienst bewijs! Ik houd van duurzame meubels en alles wat tweedehands is.

Daar komt nog bij dat zo’n bij elkaar gesprokkeld ameublement per definitie uniek is! En kringlopen is nog eens heel leuk om te doen ook.

Onze tweedehands meubels

 • Chesterfield: Marktplaats
 • Salontafeltje: Kringloop
 • Houten bank: Kringloop
 • Mijn bureau: Kringloop
 • Keukentafel: ouderlijk huis van mijn vader, die uit een gezin met dertien kinderen komt! De tafel werd destijds speciaal in opdracht gemaakt voor mijn opa, en met paard en wagen bezorgd.
 • Twee hoge, grote boekenkasten: kantoor van mijn vader
 • cd-kastje dat eigenlijk een prachtige, oude apothekerskast is: kantoor van mijn vader
 • Bruine nepleren leunstoel: kringloop
 • Stoffen leunstoel: mijn zus

Tweedehands meubels kopen

Stel je denkt nu: ik wil tweedehands meubels kopen, maar waar kan ik dat doen? Dan zijn hieronder een aantal handige tips.

 1. Kringloopwinkels (denk aan onder andere kringloopwinkels van Stichting Dorcas en Emmaus Nederland)
 2. Koningsdag
 3. Marktplaats
 4. Catawiki (voor de wat duurdere tweedehands meubels en spullen)
 5. Markten en braderieën
 6. Online kringloopwinkels
 7. Grof vuil: op de dagen dat het grot vuil wordt opgehaald zijn er op straat vaak tweedehands meubels te vinden. Een kwestie van goed opletten en geluk hebben.

Meubels opknappen

Wie handig is, tovert tweedehands meubels om in een fonkelnieuw juweeltje. Zelf ben ik helaas helemaal niet handig, maar onze keukenkast is een mooi voorbeeld van zo’n metamorfose. Het is zo’n klassieke grenen keukenkast, en omdat hij groen is geverfd is hij ineens veel leuker. Vind ik tenminste. Zie ook mijn post keukenkast make-over

tweedehands meubels

Zie ook duurzaam consumeren en online kringlopen.

Zijn jullie meubels overwegend nieuw of tweedehands?

Similar Posts

12 Comments

 1. Onze meubels zijn een beetje half om half: sommige dingen hebben we samen gekocht, sommige dingen had mijn vriend al en sommige dingen hebben we gehad. Wij kopen eigenlijk zelden meubels via Marktplaats, omdat we tot voor kort geen mogelijkheid hadden om die dan hier te krijgen (nu wel, maar nu kopen we geen meubels tot dingen echt af zijn, zodat we later niet met een soort overschot eindigen).

 2. Het meeste is ooit nieuw aangeschaft. Maar de meubeltjes in het tuinhuis komen van de kringloopwinkel, een antieke kast is nog van de grootvader van mijn man geweest en in de kelder staan oude magazijnstellingen uit onze fotozaak, die in 1997 werd beëindigd.

 3. Van huis uit ben ik niet anders gewend. Mijn moeder heeft in haar laatste jaren nog nieuwe meubels gehad toen ze in een bejaardenwoninkje ging.
  Hier ook voornamelijk tweedehands.
  Keukentafel, stoelen, kasten uit erfenis, salontafel v.d kringloop, halkasten v.d. kringloop en de rommelmarkt. De bank was wel nieuw maar niet een dure, inmiddels gaat hij al weer 11 jaar mee. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

 4. Wij hadden destijds alles nieuw. Maar het bankstel en salontafel zijn (heel) nodig aan vervanging toe. Zelf zou ik eerst kijken voor 2e hands, maar Farmer denkt dat je dan zo weer iets anders moet…
  Onze dochters zeggen nu ook al, dat als ze op zichzelf gaan, ze voor 2e hands zullen kiezen.

 5. Ook een mix van Marktplaats, nieuw (weinig), gekregen, gevonden. Af en toe ruik ik iets in voor ietws wat handiger is, of wat ik mooier vind (bij de kringloop). Heb wel een eigen smaak, maar praktisch gebruik staat voorop.

 6. Bij ons is alles behalve de tv en de rolgorijnen in de huiskamer van de markplaats, kringloopwinkel, grofvuil of gekregen. Zelfs onze bruynzeel keuken hebben wij met inbouwapparatuur een paar jaar geleden voor 225 euro op marktplaats gekocht. Wij zijn er blij mee. Hebben teveel huisdieren om alles duur nieuw te kopen en het geld hebben wij er ook niet voor ;)

  Groetjes Isabelle

 7. Drie jaar terug kochten wij een hele set meubels via mp dresoir, salonkast, salontafel en een eet tafel met stoelen voor een prikkie het werd nog thuis gebracht ook!
  Sinds die tijd hebben wij ons voorgenomen.. als we iets kopen dat we eerst kijke of we er 2de hands aan kunnen komen.

 8. We hebben heel veel nieuw gekocht: Lundia. Plank voor plank en la voor la bij elkaar gespaard, en al 30 jaar naar de zin. Zo veelzijdig en eenvoudig!
  Sinds Lundia op MP heel betaalbaar is geworden, kopen we het daar ook wel. Maar inmiddels hebben we zo veel verschillende elementen dat we in een handomdraai een kamer kunnen herinrichten door wat kastjes uitelkaar te halen en weer anders in elkaar te zetten. Ideaal!

 9. We leven al jaren tweedehands. Ooit (35 jaar geleden) met nieuwe spullen begonnen. Maar door omstandigheden hadden we die mogelijkheid niet meer. Meteen kwamen de kinderen en ik weet nog dat het een schande was als je je kinderen in tweedehands kleding liet lopen. Ik had er geen moeite mee.
  Maar ook meubels en spullen voor in huis zijn vaak tweedehands geweest. We hebben heel wat bankjes, tafeltjes en kasten gehad. Ik heb vaak een bank bekleed ook.
  Het is ideaal. Sinds kort hebben we nu weer 2 ikea banken staan die we nieuw hebben gekocht. Daar ben ik wel blij mee, want het is onze smaak en onze keuze.
  Maar het blijft leuk; tweedehands wonen is een uitdaging.

 10. Alles is hier 2e hands t/m de pc toe…..Marktplaats, Kringloop, uit de familie…
  Vanwege ‘geen geld’ en wat mij betreft is het ook een sport!
  Ooit zijn we in/op een meubelboulevard gaan winkelen en waren het na een half uur al zat!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.