Online kringlopen? 3 voordelen

online kringlopen

Online kringlopen.

Eigenlijk is het best logisch dat je online kunt kringlopen.

Steeds meer Nederlanders winkelen online, dus waarom dan niet ook online kringlopen?

Online kringlopen… Maar daar is toch niets aan?!

Nou zullen een aantal van jullie misschien zeggen: ‘Ja maar daar is toch niets aan?! Kringlopen is nou juist zo leuk omdat je een kringloopwinkel kunt binnenlopen en kijken of er iets leuks bij is. Bij online kringlopen gaat dat verloren!’

Ik moet zeggen dat ik het daar wel een beetje mee eens ben. Kringlopen is net schatzoeken. Er gaat niets boven dat moment dat je de deur van een kringloopwinkel openduwt en naar binnen stapt! Je weet nooit wat je gaat vinden. Bij online kringlopen is dat anders. Toch heeft online kringlopen wel degelijk voordelen.

3 Voordelen van online kringlopen

  1. Je hoeft er de deur niet voor uit. Dat scheelt benzine, tijd en soms een boel gedoe. En als je slecht ter been bent, is het een manier om toch te kunnen kringlopen.
  2. Online kringlopen vergroot je aanbod van kringloopwinkels en tweedehands spullen gigantisch. Bij mij in de buurt zijn ± 10 leuke kringloopwinkels te vinden. Maar online kringloopwinkels zijn er natuurlijk veel meer.
  3. Je kunt online kringlopen op heel veel verschillende plekken doen. In online kringloopwinkels natuurlijk, maar ook als je zoekt op marktplaats, eBay en Vinted. Dat is eigenlijk allemaal online kringlopen.

Online kringloopwinkels

Je kunt op twee manieren kringlopen bij online kringloopwinkels. Sommige stenen winkels hebben ook een website. Bij mij in de buurt is dat Stichting Aktief. Zij hebben ook een webshop waar ze een deel van hun assortiment op zetten. Als je iets leuks ziet kun je dat reserveren. Daarnaast zijn er ook heuse online kringloopwinkels. Zoals Onlinekringlopen en Rataplan.

Onlinekringlopen.nl

Bij Onlinekringlopen.nl pakken ze het heel efficiënt aan. Er zijn diverse kringloopwinkels bij hen aangesloten. Het assortiment van die winkels wordt aangeboden op hun website. Als je op hun website gaat zoeken naar mooie schatten, dan heb je dus een groot aanbod. Als je iets koopt kun je het afhalen bij een kringloopwinkel bij jou in de buurt of laten bezorgen.

In onderstaand filmpje leggen ze uit hoe ze werken:

Ik stel me zo voor dat kringloopwinkels die het zelf te ingewikkeld vinden om een goede webshop bij te houden dit wel handig vinden.

Ben je op zoek naar online kringloopwinkels? Je vindt ze eenvoudig door online kringloopwinkels in te typen bij Google. Daarnaast zou ik kijken of jouw plaatselijke kringloopwinkel misschien ook een webshop heeft. Dan heb je het beste van twee werelden.

Tot slot

Online kringlopen betekent dat je een veel groter aanbod hebt, dan als je bent aangewezen op je plaatselijke kringloopwinkel. Maar ik vind het toch wel een stuk minder leuk… Liever ga ik toch gewoon in het echt naar een kringloopwinkel toe.

Niettemin is het fijn dat de mogelijkheid er is.

Soms kun je in online kringloopwinkels schatten vinden die je anders nooit had gevonden!

Wat vind jij van het idee van online kringlopen?

Similar Posts

17 Comments

  1. Moet je dan zelf de pakketkosten betalen? Hier komen kringlopen niet eens altijd meubels bij je ophalen,vanwege de brandstofkosten.Wat wel goed loopt is “ik geef weg….”op facebook.

  2. Kringloop winkel kom ik niet. Ik hou niet zo van oude spulletjes. Maar het is daar wel voordelig. Vaak vind je ook niks daar. Ik heb wel eens gehoord waarde spulletjes hebben.

  3. Tja ook ik snuffel liever door zo’n tweedehands winkel zodat je ziet wat je koopt, verborgen schatten vindt en kunt afdingen :-) Maar ik koop ook wel online bij de Portugese versie van marktplaats of via locale fb groepen. Hier vind je trouwens heel veel rommelmarkten aka car boot sales & bric-a-brac stalls waar je hele leuke dingen kan vinden. Elk dorp heeft wel zo’n maandelijkse markt.

  4. Ik wist niet dat het mogelijk was. Ik zal eens kijken. Ik denk wel dat ik de charme van het snuffelen mis, aan de andere kant kan het inderdaad best handig zijn.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.