Reacties

Online shoppen versus In real life — 25 reacties

 1. Jammer dat de haard te klein was! Ik snap dat je deze online kocht. Ik koop vaak dingen online zodat ik zeker weet dat ik het heb, met aanbiedingen en zo. Bij winkel is dit vaak maar afwachten. Al blijf ik real life shoppen wel het leukst :-).

 2. Het thuisbezorgen vind ik superirritant, omdat ik niet weet wanneer. En maar wachten, wachten, wachten.
  Ik maak nu in gedachten een lijstje van de ding die ik wil hebben en dan alleen bij Bol.com
  Ook wel eens gelijktijdig besteld bij meerdere webwinkels, wordt het op meerdere dagen bezorgd en dan is het weer, wachten, wachten, wachten.

  Bestellen bij een winkel en zelf ophalen, is een goede oplossing.

  Schoenen bestellen via internet? Dacht het niet. Gode schoenen kosten wat en gaan jaren mee en de schoenmaker heeft ook een boterham.
  Een schoen die niet goed zit gaat irriteren en wil je niet meer.
  Hardloopschoenen bestel je toch ook niet via internet?

  En als iets niet goed is, mag je het weer terugbrengen in die winkelcentra, waar je niet kunt parkeren voor de deur.

  De spullen bekijken op internet en in geval van Blokker en andere winkels, laten bezorgen in de winkel, wel zo handig,

 3. Jammer dat het een miskoop bleek te zijn. Ik hou nooit zo van online bestellen, want dan weet ik nooit zo goed of het echt mooi is of bij kleding of het mooi staat bij mij, etc. Maar goed, aan internet-winkelen is het fijne wel dat je de deur niet uit hoeft en dat ze de spulletjes gewoon bezorgen bij je thuis!

 4. Ik vind online bestellen op z'n tijd toch wel heel erg makkelijk, vooral voor boeken, maar erg plezierig winkelen vind ik het niet. Ik struin liever langs de schappen en wil iets goed bekijken voordat ik tot een aankoop over ga. Vaak koop ik online dan ook dingen die ik in de winkel al heb bekeken of heb gepast (voor kleding) en waar ik nog even over moest nadenken of waar ze niet precies het type of de maat hadden die ik wil. Voor mij zal het nooit kunnen tippen aan het bezoeken van een winkel, maar ik snap dat het ideaal is wanneer je het druk hebt of wanneer je snel iets in huis wilt hebben.

 5. Ik heb hetzelfde vooral met boeken. In een boekwinkel rondsnuffelen vind ik heerlijk! En toch, bij bol.com weet ik redelijk zeker dat als ik een boek zoek, ze die ook hebben, ook dat ene specifieke boek. In de boekwinkel is het vaak maar afwachten, en inderdaad, als je via hen bestelt kan het zo een week duren! Eigenlijk is dat best jammer - en ergens baal ik soms een beetje van het online al zo'n enorme lijst met boeken hebben staan die ik wil lezen, dat het rondkijken voor een boek in de winkel minder wordt.

  • Er gaat niets boven rondsnuffelen in een echte boekwinkel! Dat doe ik heel graag, en daar kan bol.com niet tegenop. Toch koop ik boeken vrijwel alleen online. In de boekwinkel schrik ik meestal terug voor de prijzen.

 6. Ha, ik heb zo'n kacheltje. Ook uit is hij lief. Ik heb hem vooral voor als het gas hier uitvalt, iets wat steeds vaker in Nederland gebeurt.
  Ik bestel graag dit soort dingen online want ik heb geen auto, en achterop de fiets is het lastig vervoeren. Overigens bestel ik ook vaak bij kleine plaatselijke ondernemers, juist om te zorgen dat zij hun hoofd boven water kunnen houden. Dus geen BOLcom voor boeken maar de plaatselijke boekhandel. Geen Blokker maar de plaatselijke huishoudzaak. Ja dat duurt soms langer, maar zo draag ik wel een steentje bij aan de plaatselijke economie.

  Groet,Greet

 7. Voorheen kocht ik ook alles online. Boodschappen, kattenvoer, kleding, koffie, drogisterij-spul... Nu we hier wonen niet meer. Voor die ene keer dat we iets nodig hebben, gaan we naar de gewone winkel. Dat is hier allemaal zo rustig, en vlakbij, dat is wel te doen.

  Als je hier iets op internet bestelt, moet je het echter alsnog ophalen bij de gewone winkel in de stad. Je krijgt een brief in de bus met een kopie van het label, wil je het echt aan huis laten bezorgen kost dat 8 euro extra.

  • Nou het is wel inburgerd want ook hier bestellen ze van alles op internet, maar als de pakketbezorger alles bij de mensen aan de deur moet brengen, doet ie een paar pakjes per dag... helemaal in de minder dicht bevolkte gebieden.
   In de noordelijkste provincie wonen bijvoorbeeld 75.000 mensen, maar het gebied is 8000 km2 groter dan Nederland. Dus vandaar wordt alles op één punt gebracht, de lokale supermarkt ofzo. Anders worden het zeker prijzige pakjes ;)

 8. Omdat ik thuis werk, vind ik het bestellen ook vaak heel handig. Ik hoef er niet voor te rijden, ik grijp niet mis en ik ben meestal toch wel thuis voor bezorgen. Als ik even weg moet is het wel weer lastiger, maar de post geeft tegenwoordig aardig aan in elk tijdvlak jij aan de beurt bent. Bovendien weet ik van de meeste andere koeriers ook wel waar (als in: hoe laat) ik ongeveer op de route zit. Als het bezorgen gratis is en het me anders tijd en moeite kost die ik er niet aan wil spenderen, dan bestel ik ook mooi!

 9. Het staat me zo enorm tegen om eerst zes rondjes door de stad te moeten rijden voor ik een plekje heb gevonden om mijn auto neer te zetten, terwijl het parkeren ook nog ontzettend duur is geworden en de parkeerautomaten onbegrijpelijk zijn geworden dat ik graag online bestel.
  Vaak zijn de verzendkosten gratis dus ga ik voor gemak. Bovendien merk ik dat ik dan geen inpuls aankopen doe want in de stad wordt ik vaak toch verleid tot kopen van spullen die ik eigenlijk niet nodig heb.

  • Dat is inderdaad erg vervelend, als het zo lastig is om een parkeerplek te vinden! Waardeloos. Dat valt hier in Doetinchem wel mee. Ik parkeer altijd gratis bij een kerk, en wandel dan 10 minuten naar het centrum.

 10. Ik hou eigenlijk niet zo van winkelen, en ik ben er ook niet goed in. Vooral met kleding vind ik het lastig om vanaf een hanger te zien of ik het leuk vind. In webshops zie je steeds vaker dat er foto's van het artikel genomen zijn vanaf verschillende hoeken. Wehkamp heeft zelfs vaak filmpjes van een in rondjes lopend model. Perfect vind ik! Wehkamp heeft alleen wel hoge bezorgkosten, daarom bestel ik daar niet zo vaak. Bij voorkeur bestel ik bij een webshop zonder bezorgkosten, maar ik schrik ook niet van 3 a 4 euro. Als ik dat afzet tegen de brandstof- en parkeergelden, heb je het er zo uit. Bovendien bestel ik altijd via het online spaarsysteem van Qassa (voorheen Moneymiljonair). Dat doe ik sinds april geloof ik, en ik heb nu al € 100,- gespaard. Toch een leuk extraatje, die ik opspaar om iets leuks mee te gaan doen.

  • Ja, dat doet Wehkamp goed! Online winkels worden steeds beter in hun presentaties. Bij sommige kun je ook helemaal inzoomen op een product om het van heel dichtbij te bekijken. De verzendkosten zijn inderdaad vervelend. Ik heb ook voorkeur voor sites waar je gratis kunt bestellen.

  • Ja het nadeel van online kopen is dat je moet afgaan op foto's. Soms is het product toch net iets anders. Hopelijk is het kleed precies zoals je wenst!

 11. Jammer van de haard. Ik koop vaak kleding online, vooral voor de kinderen. Bevalt me heel goed. Ik hoef niet altijd meer de deur uit als er iets moet komen. Schoenen koop ik meestal wel in de winkel, toch beter om te zien of ze goed zitten.

 12. Ja ik vind het zeker makkelijker vooral omdat ik op ongewone tijden kan shoppen, en ook dat je prijzen kunt vergelijken. Ik zag eergisteren bijvoorbeeld dezelfde winterjas voor mijn zoontje bij 1 webshop voor 49 en bij de andere voor 79, een behoorlijk verschil. In de stad zou ik niet verschillende winkels afgaan om te vergelijken, dat is in de praktijk vaak niet eens te doen.

  Nadeel vind ik wel dat ik meer koop dan dat ik irl zou doen. Meestal ben ik wel blij met mijn aankoop maar je kunt je inderdaad soms wel goed vergissen aan de hand van foto's.

 13. Ik koop heel veel online. Dat vind ik erg makkelijk. Ik heb geen auto voor de deur. Dus op stap voor dingen kan ik niet vaak.
  Als ik verder op stap moet voor dingen moet ik ook mijn parkeerkosten rekenen. Een middagje shoppen in R'dam is leuk. Tot je weer in de parkeergarage komt. :-( 10 -12 euro parkeergeld is dan zo betaald. Daar kan ik dus 2 pakketten van Wehkamp voor thuis laten bezorgen.
  Ik kijk wel even rond voor ik echt bestel. Als ik kleding bestel is dat vaak meteen een flinke berg, dan heb ik (of mijn meiden) wat te kiezen. Het valt ook vaak tegen hoor. Op het plaatje ziet het er dan leuk uit. Maar in het echt niet.
  En als ik het zonder bezorgkosten kan laten thuis brengen, doe ik dat graag hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder