Chesterfield bank: al sinds 2008 een favoriet!

Chesterfield bank

Eén van mijn favoriete meubels is toch wel onze Chesterfield bank. Ze stralen sfeer uit en zijn tijdloos. En mijn man legt graag zijn M&M's in de kuiltjes van de bank, dus dat is ook leuk meegenomen ; )

Chesterfield is geen merk, maar een klassieke meubelstijl die al ruim 200 jaar bestaat. Je herkent hem aan het ruitenpatroon met knopen, het gebruik van leer en de genagelde voorzijde.

Onze eerste Chesterfield bank kocht ik in 2008 voor 2 tientjes op marktplaats.

Destijds schreef ik daar onderstaande blogpost over!

Chesterfield bank via marktplaats

Ik las het in al mijn interieurboeken: een Chesterfield bank is een klassieker die je hele woonkamer dat typische 'je ne sais quoi' geven. Dus schuimde ik regelmatig marktplaats af op zoek naar Chesterfields, en schuimbekte vervolgens vanwege de exorbitante prijzen. Tot op een dag ik besloot gewoon maar eens een bod te doen. Ik tikte in: 20 euro, en verwachtte weinig anders dan het bericht: 'uw bod is verwijderd'.

chesterfield bank

Dus wie schetst mijn blijde verrassing toen de eigenaar mailde dat ik hem voor twee tientjes mocht hebben! Datzelfde weekend hebben we hem opgehaald. Hij zat onder de witte hondenharen, maar een snelle zoektocht met google leerde mij dat je die kunt verwijderen met rubberen handschoenen.

Dus nu ben ik eindelijk de trotse bezitter van zo'n oude, versleten Chesterfield. Zo'n bank die alleen maar mooier wordt naarmate je hem meer verhabbezakt.

Dus dat gaat helemaal lukken.

Binnenkort hebben wij de mooiste Chesterfield op aarde.

Pimp je bank

chesterfield marktplaats

Helaas waren de leren kussens vervangen door stoffen kussens, en dat is weer minder handig met kinderen. Dus bedek ik de kussens graag met verschillende mantels der liefde, in de vorm van grand foulards, matrashoezen en slaapzakken. Met behulp van deze seventies slaapzak, uit de kringloop, is mijn bankje helemaal klaar voor de herfst!

Chesterfield bank 2020

We hebben nog steeds een Chesterfield bank, maar helaas niet meer de bank uit bovenstaande blogpost. Dat was geen vrijwillige keuze. Ik vond de bank nog prima, maar één van onze katten had er op geplast. En niet zo'n klein beetje. Toen ik de woonkamer binnenkwam sloeg de geur me in het gezicht. Het was echt geen pretje.

In eerste instantie gingen we nog druk aan het redderen met de kussens en baking soda.

Maar alle hulp kwam te laat voor de Chesterfield bank.

Omdat ik dus heel tevreden was over de Chesterfield bank, wilde ik niet moeilijk gaan doen en gewoon weer zo'n bank kopen.

Wat kost een Chesterfield bank?

Het punt is alleen dat een 'echte' Chesterfield bank veel geld kost. Denk voor een driezitsbank gerust aan 1500 euro of meer. Een dergelijk bedrag neertellen voor een bank schrok mij erg af, en dus kozen we voor een Chesterfield lookalike die ik vond bij 4udesigned.

Een 'echte' is eigenlijk wel leuker, maar deze is ook prima.

Hoe herken je een echte Chesterfield bank?

Een echte Chesterfield bank herken je onder andere aan:

 • Het gebruik van beukenhout
 • De vulling van een 'echte' Chesterfield is beter en gaat langer mee dan van een goedkope Chesterfield bank.
 • Het leer voelt echt.
 • De kwaliteit van de 'nagels' is beter.

Op de site van Springvale Chesterfields vind je wat valt onder 'echte Chesterfields'.

7 redenen waarom ik zo dol ben op Chesterfield banken

 1. Ze zijn tijdloos.
 2. Ik vind dat ze zo'n gezellige Engelse uitstraling hebben.
 3. Ik associeer een Chesterfield bank met bibliotheken, knapperende haardvuren en boeken.
 4. Ze zitten heerlijk.
 5. Ze zijn handig voor M&M's, vraag maar aan mijn man ; )
 6. Omdat het zo'n klassieker is, kun je er eigenlijk niet fout mee gaan. Hoogstens kan hij te groot zijn voor je woonkamer.
 7. Ook weer omdat hij klassiek is, kun je hem eenvoudig aan de seizoenen aanpassen met kussens en plaids. In de zomer leg je er licht gekleurde kussentjes en plaids op, en in de winter donkere.

Tot slot

Je kunt een Chesterfield bank prima tweedehands proberen te vinden. Dan heb je vaak wel de echte, originele kwaliteit zonder het hoge prijskaartje. Maar omdat wij destijds eigenlijk per direct een nieuwe bank nodig hadden, kon ik het geduld niet opbrengen tot er een goede Chesterfield bank bij de kringloop of op marktplaats voorbij kwam.

Achteraf betreur ik mijn gevoel van haast eigenlijk wel een beetje.

Maar onze huidige bank bevalt verder prima, en ik ben er erg blij mee.

Leestip: Wennen aan een nieuwe bank.

Gebruikte bronnen: Springvale Chesterfields, Sofas by Saxon, 4udesigned, Mister Chesterfield.

Similar Posts

30 Comments

 1. uf2000 en je had je bank nog steeds gehouden. Maar daar kom ik nu vast een beetje te laat mee.
  Ik vind het wel mooie banken.

  Love As always
  Di Mario

 2. Een chesterfield bank past niet in mijn interieur en ik heb een voorkeur voor stoffen banken. Ik heb nu een moderne zachtgroene bank. Gekocht in de winkel, want een bank moet lekker zitten en lekker hangen. Iets wat ik zeker wilde checken voor aankoop. Ik zit en hang lekker.

 3. Ze zijn prachtig en ogen luxueus, de prijs valt me mee. Maar ja, om nou een goed bankstel weg te doen, daar krijg ik nooit voldoende voor om een chesterfield te kopen.

 4. een bank om in te wonen !! heerlijk is dat . Ik vind eerlijk gezegd de Chesterfield net even te klassiek, maar wij onderschrijven hier het principe woonbank.

 5. *Zwijmel* Een Chesterfield bank...
  Wij hebben nu een bank van Goosen waar we heel blij mee zijn. Maar misschien komt er hier ook ooit een chesterfield of a lookalike.

  Hoe gaat het nu met de kat, als ik vragen mag?
  Ik had een gecastreerde kater (gecastreerd als kitten) die ook tegen de bank plaste, maar dan vanwege stress. We hebben dit opgelost met citroen-geraniums en spray tegen geur. Later de bank wel weggedaan, wegens doorzitten.
  De stress werd minder doordat we de voertijd van het blikvoer van de ochtend naar de avond verschoven. Hij kwam in de ochtend steeds vroeger zeuren om eten en als hij dan niks kreeg, pieste hij tegen de bank. Hij had een heel pittig karakter en is 17 jaar geworden.

  Oeps, dit is een lang verhaal geworden..

  1. Die kat is helaas ook verdwenen. Het is hier net de Bermuda driehoek voor katten. Ik wil nu ook geen katten meer, want het is echt te akelig hoe ze steeds verdwijnen.

 6. Die zijn inderdaad tijdloos prachtig, maar ik vind wel dat je er de ruimte en de sfeer voor in huis moet hebben. Bij mij in mijn kleine nieuwbouwappartement zou het niet staan, vind ik.

 7. Wat een koopje! Mijn man wilt ook graag een Chesterfield bank, maar ze zijn zo prijzig en met 5 katten lijkt me dat geen succes.

 8. Grappig, ik dacht altijd dat Chesterfield een merknaam was! Niet mijn smaak bank voor in mijn interieur, maar als ik hem in een goed passend interieur zie dan is hij fantastisch :)

 9. Ja, die geur wanneer een kat heeft geplast krijg je bijna niet meer weg. Of laat dat 'bijna' maar weg denk ik. Een Chesterfield vind ik heel mooi! Ik weet even niet meer of ik 'm ook heel lekker vind zitten. Maar wel de fauteuil-variant volgens mij. Het past in ons interieur niet echt denk ik. Aan de andere kant houd ik van mixen en matchen.

 10. Chesterfield is altijd goed. Tijdloos en stijlvol. Nog een paar mooie stijlvolle kussens erbij van mooie kwaliteit in trendy kleuren en je hebt een ware eyecatcher in de kamer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.