Gert en Hermien documentaire: ruim 1,1 miljoen kijkers

Gert en Hermien documentaire

De Gert en Hermien Story. Ik vind het een grappige naam voor de Gert en Hermien documentaire die werd uitgezonden op 9 juni 2021. Die twee oer -Hollandse namen, en dan dat Engelse 'Story'!

Maar liefst ruim 1,1 miljoen mensen keken naar de Gert en Hermien documentaire.

Ik was één van hen! Zij het dat ik De Gert en Hermien Story pas op donderdagavond keek. Ik loop nu eenmaal graag achter de feiten aan ; )

Gert en Hermien documentaire juni 2021

Deze Gert en Hermien documentaire duurt een uur en drie kwartier, en is dus een flinke zit. Maar dat is geen probleem, want het kijkt makkelijk weg. Bovendien zit er lekker veel muziek in.

De Gert en Hermien Story

De Gert en Hermien Story is in klassieke documentaire vorm gegoten: een voice-over en interviews met mensen die Gert en Hermien kenden. Heel anders van opzet dus dan de documentaire Het leven gaat niet altijd over tulpen, die ook deze week werd uitgezonden. Daarin zie je alleen maar beelden zonder toelichting.

De Gert en Hermien documentaire vertelt de opkomst en neergang dit succesvolle zangduo. Hoe ze populair werden, maar ook hoe diezelfde populariteit begon te tanen, en de noodsprongen die Gert en Hermien maakten om hun oude succes te hervinden.

Je hoopt toch op een goede afloop

Ik heb het vaak met documentaires over bekende sterren: je weet meestal al dat het slecht afloopt. Zoals bijvoorbeeld de Whitney Houston documentaire. Maar toch hoop je op een goede afloop als je zit te kijken. Dat had ik ook met deze Gert en Hermien documentaire.

Met lede ogen zag ik het van kwaad tot erger gaan.

TV fragment Gert & Hermien - Successen medley ( 1971 )

Hieronder een 'potpourri' van hun grootste hits!

Leugens om succes

Voordat ik de Gert en Hermien documentaire keek, had ik er al diverse artikelen over gelezen. Daardoor wist ik bijvoorbeeld al dat Gert en Hermien zeiden dat ze verslaafd waren aan pillen en drank om weer in het nieuws te komen, maar dat dit helemaal niet waar was! De geïnterviewden in de Gert en Hermien Story zeiden dat ze Gert zelfs amper dronken zagen. En bier dronk hij al helemaal niet.

Overigens best heel bijzonder om te liegen over een verslaving. Meestal proberen sterren dit soort zaken juist verborgen te houden.

Leuke muziek

Tussen alle verhalen door is er veel muziek in deze documentaire. Daarmee werden ze immers ook beroemd. Vooral hun liedje Alle duiven op de Dam komt meermaals voorbij.

Documentaire Gert en Hermien: Incest

En dan is er nog de incest verhaallijn... Net als je denkt dat het niet erger kan, wordt het pas echt vreselijk. Dochter Sandra vertelt over haar incestueuze ervaring met haar vader...

Daarna keek ik met gemengde gevoelens naar Gert Timmermans.

Documentaire Gert en Hermien conclusie

De documentaire Gert en Hermien is een mooi tijdsdocument met veel muziek. Zeker als je in die tijd opgroeide is het een feest van herkenning. Mijn moeder zei dat het was alsof ze terug ging in de tijd toen ze de documentaire keek.

Ondanks de problemen, en het verhaal over incest vond ik de documentaire niet zwaarmoedig.

Wel was ik daarna nog een paar uur een beetje onder de indruk van alles wat ik had gehoord en gezien.

Praktische informatie

Je kunt de documentaire over Gert en Hermien gratis online kijken op onder andere 2doc.nl

Gert en Hermien Timmermans documentaire uit 2012

In 2012 verscheen ook al een documentaire over het stel. Die is aanzienlijk korter: ongeveer een half uur. Het incestverhaal zit er niet in, en het verhaal over hun verslavingen wordt hierin nog geloofd.

Deze documentaire kun je gratis kijken op Youtube. En voor het gemak hieronder op Huisvlijt:

Zie ook: Bob Ross op Netflix en de documentaire Spiegelbeeld over Willeke Alberti en de Bassie en Adriaan documentaire.

Bron afbeelding van Gert en Hermien: Henk Brusse, Zeppers Film

Vergelijkbare berichten

12 reacties

  1. Ik heb ook gekeken en ik neem nooit alles voor zoete koek. Vond incestverhaal erg mager. Weet niet of ik het moet geloven. Had graag andere 2 kinderen aan het woord gezien. Zo schattig was die Hermien ook niet want die sloeg ook terug en ik blijf vinden dat succes of niet, je er voor je kinderen MOET zijn en ze uit zo een situatie moet halen, zeker als moeder zijnde als je een narcistische man hebt. (hé bekend verhaal) .
    Fijne week en veel liefs toegewenst in deze voor jou moeilijke periode.

  2. Wilde de Gert en Hermien documentaire ook wel zien, maar er kwam iets tussen.
    Zal nog wel ergens te zien zijn.
    Het zijn mensen met een historie die nu blijkbaar nog steeds leeft. Hans

  3. Ik heb de docu ook gezien. Ik kende de verhalen wel maar ik vond alles bij elkaar toch wel indrukwekkend om te zien.

  4. Ik ben Belg en kende ze dus niet. Toch gekeken. Vond (psycholoog zijnde) het incestverhaal echt wel geloofwaardig. Heb nog het meest genoten van de klassieke muziek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.