Documentaire Whitney Houston op Netflix

documentaire whitney houston

Toen mijn man een paar dagen naar Engeland was, greep ik mijn kans om eens wat anders te kijken. Ik was al een tijd benieuwd naar de Whitney Houston documentaire. En laat die nou inmiddels op Netflix staan. Het is niet eens dat ik nou zo’n fan ben van Whitney Houston. Ik ben meer van de countryliedjes.

Maar ik zag ooit een trailer van de documentaire over Whitney Houston, en die wekte mijn interesse. Hoewel ik eerlijk moet toegeven, dat dit soort documentaires mij het gevoel geven dat ik een ramptoerist ben. Ik weet immers dat het niet goed afloopt. Toch kijk ik. Met een mengeling van fascinatie en afschuw. Het is als kijken naar een treinongeluk.

Wélke Whitney Houston documentaire staat er nou op Netflix?

Er kwamen in 2018 twee Whitney Houston documentaires uit:

 • Nick Broomsfeld’s Whitney Houston documentaire: Can I be me?
 • Kevin Mcdonald’s Whitney Houston documentaire: Whitney

De tweede is de documentaire die op Netflix staat. Deze tweede werd ook een groter succes, en is de ‘authorized’ versie. Bovendien komen in de versie van Kevin Mcdonald de nabestaanden van Whitney uitgebreid aan het woord. Dat mist bij Can I be me. De documentaire over Whitney Houston uit 2018 krijgt een 7,2 op iMDb terwijl de documentaire Can I be me het moet doen met een magere 6,7.

Documentaire Whitney Houston: Whitney

Oké, de documentaire Whitney, gaat dus over Whitney Houston. Het is een combinatie van interviews met de mensen uit Whitney’s directe omgeving en beelden van Whitney. Je ziet haar opkomst als ster, en vervolgens ook haar teloorgang. Tijdens het kijken zat ik steeds te zoeken naar een antwoord op de vraag:

‘Waar ging het nou precies mis?’

Want in eerste instantie komt Whitney Houston best gelukkig over. Bovendien heeft ze een prachtig talent, dat door de wereld als zodanig herkend wordt. Hoe komt het dan dat ze aan de drugs raakte, en aan lager wal? Ik zou de volgende mogelijke oorzaken uit mijn mouw kunnen schudden op basis van de documentaire over Whitney.

Wat ging er mis in het leven van Whitney?

 1. Haar drugsgebruik. Haar broers die haar carrière begeleidden waren aan de drugs. Ik kreeg in de documentaire de indruk dat drugs gebruiken heel gewoon was voor Whitneys omgeving. Een beetje zoals iemand anders gaat puzzelen, gebruikten zij drugs.
 2. Haar huwelijk met Bobby Brown! Op basis van de documentaire krijg ik ook de indruk dat haar huwelijk met Bobby Brown voor 70% verantwoordelijk was voor haar problemen. Bobby Brown was jaloers, en ging voortdurend vreemd.
 3. Als kind werd Whitney seksueel misbruikt.
 4. De gemene reacties van haar ‘fans,’ die haar uitjouwen omdat ze volgens hen haar muziek verraadde.

Wat ik van deze documentaire vond

Ik ben slecht met namen en gezichten, waardoor ik de helft van de tijd niet wist naar wie ik zat te kijken bij de gesprekken met de nabestaanden van Whitney. Verder vond ik de documentaire wat oppervlakkig. Ik weet niet wat ik had verwacht, maar ik bleef met veel vragen zitten. Zoals waarom Whitney zo aan lager wal raakte. En hoe is ze in vredesnaam overleden? Haar vriendin/tante (???) ging maar heel even weg, en toen ze terugkwam was Whitney al verdronken in de badkuip. Terwijl het op dat moment juist beter met haar leek te gaan, volgens deze documentaire.

Voor wie is de documentaire over Whitney Houston een leuke kijktip?

Voor mensen die van haar muziek houden! Er zit uiteraard veel muziek in van Whitney. Vooral het vrolijke I wanna dance with somebody vond ik zelfs leuk. Verder is deze Whitney Houston documentaire denk ik interessant voor iedereen met interesse in de muziekindustrie. En voor ramptoeristen… ; )

Trailer Whitney Houston documentaire

Praktische informatie over Whitney

Je kunt de Whitney Houston documentaire, getiteld Whitney, kijken op Netflix.

Geen Netflix? Geen probleem!

De documentaire Whitney is op dvd te koop bij bol.com voor maar 9,99. Misschien ook leuk als cadeautip?

Whitney houston documentaire

Zie ook mijn post met Netflix tips.

Houd je van documentaires? Dan vind je misschien mijn post over de Netflix documentaire over Amanda Knox ook interessant. Of de Nederlandse Het zaad van Karbaat documentaire. Een stuk minder deprimerend is de Dolly Parton documentaire uit 2019!

Wat was de laatste documentaire die jij keek?

Similar Posts

9 Comments

 1. Niet mijn laatste documentaire, maar wel de documentaire die het meeste indruk op me maakte ooit, was de die over Alicia. Alicia groeit op in de pleegzorg. Het verhaal is zo schrijnend dat het me altijd bij zal blijven.

 2. En dat dan je vergelijking met een treinongeluk staat nadat er net reclame van de NS voorbij kwam 😂 Ik ben geen Whitney fan maar het is in triest dat een leven zo naar de sodemieter gaat. Verslavingen, (geldverslindende) drugs, geweld. En eenmaal in die wereld kom je er zomaar niet meer uit. Helemaal niet in zo’n familieverband. Toevallig zei laatst iemand tegen me dat haar dood door pijnstillers / slaapmiddel /antidepressiva zou komen. Kan maar zo.

 3. Een tijdje geleden stond Can I be me ook op Netflix. Ik hen toen beide documentaires gezien.
  Ik vond Can I be me eigenlijk beter. Minder oppervlakkig. Zeker de moeite waard om ook eens te bekijken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.