En dáárom moet je dus opletten bij het koken!

onderzetter
Pleidooi voor een onderzetter

Ik was aan het koken. Ik weet al niet eens meer wat, maar het kon mijn interesse zoals gewoonlijk niet goed vasthouden. Koken is kijken, jaja, maar ik ging toch heel  'even' mijn mail checken.

Oh ja, ik was aan het koken!

Een tijdje later schrok ik op uit mijn blogcoma, en rende naar de pan met aardappels. Eigenlijk was het al te laat, want de onderste laag was helemaal zwart, en aangekoekt aan de bodem van de pan. Snel begon ik de aardappels die bovenop lagen te redderen.

Maar in mijn paniek had ik de pan zo maar op onze tafel gezet.

Met als gevolg dat er nu een grote ronde cirkel op het tafelblad prijkt, als stil verwijt aan mij als kok.

En wat heb je nou geleerd?

Zoals ik mijn  kinderen graag voorhoud in dit soort situaties: 'En, wat heb je nou geleerd?"

Gij zult niet weglopen bij het fornuis.

Ook niet om even de mail te checken.

Similar Posts

27 Comments

 1. tegenwoordig neem ik vanuit de keuken een kookwekker mee naar de huiskamer. Zet hem op een kwartier en ga dan weer de keuken in.

 2. Je hoeft maar een keertje brand te hebben meegemaakt en je blijft voortaan echt netjes in de keuken aanwezig als je aan de kook bent. Ik check sowieso helemaal niks als ik bezig ben met andere dingen en ik neem niet eens de telefoon op. Als het heel erg dringend is moeten ze 112 bellen en niet mij zeg ik altijd, sociaalvoelend empatisch mens als ik ben :-)

 3. Het is mij ook een keer gelukt de boel zo aan te laten branden. Neem egenwoordig ook de kookwekker mee naar de kamer. Niet alleen om te herinneren maar ook om rustig even te kunnen lezen.

 4. Wat ik niet begrijp dat je zelfs tijdens het koken je mail wilt lezen dat kan toch op een ander tijdstip.
  Maar ja ik ben uit de tijd van de postkoets en de rooksignalen en die komen niet van het aanbranden. Wel jammer van de tafel. Zet die prachtige blauwe pul op de lelijke kring, valt er waarschijnlijk net onder uit het zicht.

 5. oh dit zou mij ook kunnen overkomen. Ik vind het zo saai als ik moet blijven staan in die kleine keuken. oei en krijg je dat nog weg op je tafel?

 6. In ruim 40 jaar is mij dit nog nooit overkomen.
  Pul op de kring zitten helpt niet. Pul is te klein.
  Tafelkleed wel. Anders afschuren en opnieuw lakken.
  Aangebrande pan schijn je trouwens makkelijk schoon te maken door water toe te voegen en een paar scheppen soda in het water te doen. Wel bij blijven staan!!!!!!!!!

 7. Gewoon nog ongeveer 20 keer een aangebrande pan op tafel zetten (beetje mooi verdelen), dan heb je een heel apart patroon op je tafel en lijkt het alsof het zo hoort :)
  Overkomt de beste hoor! Kookwekker zetten helpt echt, doe ik ook altijd (als ik daaraan denk).

 8. Geen last van. Ik bak het meeste roer en dan moet je dus af en toe roeren. Is ook binnen 10 minuten klaar. Maar als ik al iets op een scherm bekijk, dan kan ik vanaf m'n kantoorbed ook m'n gasstel zien. Voordeel van een klein huis met open keuken en open bedstee. Zit maar 3 meter tussen. ;-)

 9. Al, da’s wel zonde. Vroeger bleef ik ook nooit in de keuken. Man, man! Je wilt niet weten wat ik allemaal aan heb laten branden. Tegenwoordig blijf ik bij mijn pannen.

 10. Hoi Nicole,

  Ohoh...dat is mij ook regelmatig gebeurd.
  Echt balen...
  Dus inderdaad: gij zult niet weglopen bij het fornuis.
  (twaalfde gebod)

  Groetjes van Marlou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.