Reacties

'Koken is kijken.' Maar waar is de kok? — 23 reacties

 1. Hoi Nicole,

  nou... ben het met je eens: koken is saai.
  Ik heb helemaal nooit zin om te blijven kijken.
  Dat betekent wel eens, dat er iets aanbrandt. Nou ja... jammer dan.
  Eerlijk gezegd... ik houd niet van koken.
  En ook niet van kookboeken, -programma's, -rubrieken...
  Zo... dat is er uit!

  • LOL. Bij mij brandt er inderdaad ook wel eens wat aan omdat ik 'even' wat anders was gaan doen. Door er netjes bij te blijven staan, voorkom je dat natuurlijk wel : )

 2. Het ligt eraan wat je maakt. Ik blijf sowieso in de buurt tot het kookt. Soms loop ik erbij weg, maar ik zet dan de keukenwekker zodat ik niet ipv in de pan voortdurend op de klok kijk.

 3. Ook ik gebruik een keukenwekker. Heel praktisch als je wat kookt waarvan je de kooktijd weet. Zo nee dan blijf ik in de buurt. Mijn laptop staat op de keukentafel, handig ! Koken vind ik helemaal niet saai, eigenlijk is dat het enige huishoudelijke waar ik echt plezier in Heb !

 4. Grappig, ik ben het helemaal met je neef eens. Ik ben geen groot culinair wonder, maar wat ik maak doe ik met aandacht. Ik probeer tussendoor de tafel te dekken of alvast e.e.a. af te wassen.

 5. Mwah.... kijken hoe mijn piepertjes 20 minuten staan te pruttelen? Zal toch niet!!! Ik kook té simpel om er bij te moeten blijven staan, neef heeft waarschijnlijk nooit van een kookwekker gehoord;-)

 6. Koken is kijken en lezen! Ik hoor vaak mede-pensionado’s (m) zeggen: nee hoor ik kan niet koken!
  Lezen kunnen ze wel dus raad ik ze aan een eenvoudig kookboek te kopen en gewoon te beginnen!
  Wel bij het fornuis blijven is mijn volgende tip!

 7. Hmmmm, de stukjes vlees zijn wel eens ietsje te krokant inderdaad, als ik onder het pruttelen even Facebook check. Maar ik heb geen hekel aan koken. Hangt ervan af of het weer het zoveelste menu is, of eens iets anders. Maar er even bij weg kan bij veel dingen best. En anders roep ik meneer, kan die op het vlees letten ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>