Reacties

Welke roklengte past bij welke leeftijd? Ik ben 53. — 34 reacties

 1. Wat een grappig onderwerp!
  Ik denk dat je boven de 40 ook je knie niet meer hoeft te laten zien tenzij je een 'knielift' heb gehad.

  Net als aan handen, kun je aan de knie wel altijd de leeftijd zien.

  Gr,
  Julia

 2. Ik vind leeftijd er niet veel mee te maken hebben, wél hoe je knieën er uit zien. Die kunnen op je 20e ook soms beter bedekt worden. Erg dikke vrouwen kunnen beter een langere roklengte kiezen al moeten ze dat eigenlijk zelf weten. Ikzelf draag nog wel eens tuniekjes met een legging er onder en laarzen. Ik ben 48. Maxima ziet er prima uit vind ik, tenminste niet zo stijf.

 3. Een kortere rok maakt haar benen langer, en ze kan het beslist hebben! Bovendien Liesje, is ze nog maar net 40 geworden LOL ;-)
  Helaas hebben korte(re) rokken mij nooit gestaan, anders had ik het wel geweten. Langere rokken kunnen soms sloom maken helaas.
  Maar goed we zijn niet allemaal rank als gazelles - zucht -
  Loonlijstmama

 4. Ik ben 48 en absoluut niet dik,krijg er gen onsje aan(jammer voor jullie).Maar kortere rokken staan me niet en vind het ook niet geweldig. Net boven de knie of erop in de zomer is heerlijk en 's winters een langere rok,want ik heb het snel koud om dat ik niet dikker ben.
  Groet, Wilma

 5. Ik vind rokken op de knie of er overheen het netst. Maar voor thuis draag ik gewoon tweedehandsjes af en die zijn weleens net boven de knie.
  Als je wat langer bent is het ook weleens lastig om een nette lengte te vinden.

 6. Ik vind de leeftijd niet zo belangrijk maar wel of de dame die de rok draagt mooie benen heeft.
  Zelf draag ik nooit rokjes, het staat me niet en ik vind mijn benen er niet geschikt voor :-)

 7. Het onderwerp wat je nu naar voren brengt; Onze prinsessen hebben een voorbeeldfunctie en wat je in je vrije tijd draagt, wat zou dat. Maar al jaren vind ik de roklengte veel te kort bij haar werk. Ook toen ze hun jongste kind naar school brachten waren de laarzen prachtig maar de roklengte beschamend.
  Onze toekomstige koningin ziet er prachtig uit, haar kleding kan allemaal op maat worden gemaakt, daarom denk ik vaak; net even geld te kort om ook die laatste vijftien centimeter stof te betalen???????
  En met je leeftijd rekening houden? In de horeca werken mensen die tegen elkaar zeggen; van achteren een dertiger maar van voren een mummie. En dat zegt denk ik genoeg.
  Iedereen mag het trouwens met me oneens zijn hoor. Maar ik luister graag naar wat ik om me heen hoor.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 8. Hoe leuk de lengte soms ook staat als je loopt, je moet er ook nog mee gaan zitten. En als dat op een bank is heeft degene tegenover je of zelfs naast je een mooi uitzicht, als je begrijpt wat ik bedoel. Het is maar net wat je wilt. Ik wil dat niet, helaas zijn m'n benen er ook niet helemaal naar.

  Gr. Petra (48)

 9. Wel een beetje ouderswets hoor! Roklengte voor boven de knie is toch prima als het maar kan wat been/knie betreft. Leeftijd heeft er weinig mee te maken. Tegenwoordig is alles wat korter dan vroeger, maar he we dragen toch ook geen lange onderbroeken meer? Er wordt nu net gedaan alsof het een rok is van twintig centimeter en dat is toch echt niet zo. Het ziet er gewoon keurig uit bij maxima.

 10. Ik vind de roklengte van Maxima prima, staat haar geweldig. Ze is 40, het leven begint net ;)

  Ik heb mijn hele leven al geen rokbenen dus waag me er ook niet aan.

  Groetjes Isabelle

 11. Is dit punt al niet eerder aan de orde geweest. Zelf zou het me niet erg staan omdat ik maar klein ben, dan maakt het nog korter.
  Maar als je mooie benen hebt, ach waarom niet. Maar een prinses heeft nou eenmaal een voorbeeld functie en hoort zich aan het etiquette te houden. Is zeker bijgeschaafd naar de moderne tijd.

 12. Dat ligt toch aan de persoon die het draagt. Sommige mensen hebben prachtige benen maar oerlelijke knieën. Dan trek je toch beter een dikkere panty aan en dan is het opeens wel mooi.

  Ik vind Maxima wel mooi hoor. Ze hoeft er toch niet bij te lopen als een non. Soms is iets bedekken mooier dan het vrijelijk laten wapperen maar dat geldt net zo goed voor een vadsige 18-jarige.

 13. wat is er nou mis met blote knieën? Ik geloof dat ik het hele probleem niet zie. En ik ken ook geen man die ooit iets over blote knieën heeft gezegd. Is dit niet een voorbeeld van hoe vrouwen elkaar complexen kunnen aanpraten? Ik durf mijn haar ook al bijna niet meer los te dragen...

  Groetjes Jacq.

 14. Ik ken iemand die bij de nonnen op school is geweest en daar was de regel: als je rechtop staat, mag je zoom niet hoger dan je vingertoppen komen. Zelf voel ik vooral voor de gouden regel dat als je rok kort is, je een bedekkende top draagt en als je een blotere top draagt, dan die in combinatie met een lange rok of broek (openbare gelegenheden dan, geen strand uiteraard).

  Het argument van zitten en inkijk gaat bij prinsessen in functie nauwelijks op, want je ziet ze altijd staan of lopen.

 15. Ik hoop niet dat ik nu allemaal boze mensen over me heen krijg, maar ik vind zeker dat je op je leeftijd moet letten, op hoe je knieën eruit zien EN op je bouw. En als je onder je rokje een legging aandoet, betekent dat niet automatisch dat dat rokje maar zo kort kan zijn als bv van je tienerdochter.

  Zelf draag ik niet zo vaak rokken, maar tot net op/boven mijn knie zitten het lekkerst, maar kortere staan me beter, omdat ik niet zo lang ben. En met 'kort' bedoel ik dan ongeveer tot de helft van mijn bovenbeen.

 16. In de flower powerperiode droeg ik zowel super mini, midi als lang. De knielengte staat me absoluut niet. Gezien mijn leeftijd en figuur ook niet boven de knie. Lang is niet praktisch op de fiets, dus ik verkies al jaren de midi, oftwel de driekwart lengte c.q. kuitlengte (de benamingen veranderingen ook wel eens) Ik draag liever broeken en heb daarom maar drie rokken.

 17. Ik vind dat je moet kijken naar je figuur en naar je persoonlijkheid! Ik ben 1.80 cm lang en als ik een leuke rok koop is het algauw boven de knie. Mijn vriendin is 1.65 cm en bij haar zou die zelfde rok over de knie vallen. Ik hou van vlot en sportief ,ik ben 46 jaar en ik kleed me in kleding waar ik mij prettig in voel! Mensen moeten niet zo kritisch naar elkaar kijken, heb gewoon respect voor elkaars smaak.

 18. Voor mij is het antwoord: waar jij blij van wordt :-)

  Persoonlijk draag ik mijn rokken/jurken graag exact zoals jij. Niet om mijn leeftijd (ik ben intussen 42 maar echt geen haar op mijn hoofd die eraan denkt dat iets wel of niet zou passen bij die leeftijd) maar om wat ik mooi vind staan bij mijn figuur en lengte. Maar wie ben ik om er iets van te vinden als iemand anders daar anders in staat?

 19. Ik ben 46 jaar en ik draag geen echte minirokje meer.Maar lang en net boven mijn knie wel.Ik draag veel liever een rok dan een broek.Broeken maken mij lomper en minder vrouwelijk.Als ik foto's van je zie vind ik dat je er mooi en vrouwelijk uitziet

 20. Had vroeger mooie benen maar droeg toen geen korte rokken, altijd op of onder de knie.Stond me beter. Nu helaas geen mooie benen meer, dus mijn rokken zijn langer. Ook prima.

 21. Ik (55) vind lange rokken niks, dat maakt mij (1.88 m en slank) erg lijzig. Op of net onder de knie in de zomer, maar in de winter met een dikke panty draag ik mijn rokken ook boven de knie. Stoere laarzen of schoenen erbij en een lang dik vest.

 22. ik draag het meeste jeansrokjes en meestal zijn die tot juist boven de knie
  en andere rokjes zijn meestal tot juist onder de knie als ik wat neem, lange rokken vind ik ongemakkelijk omdat ik graag veel beweeg en fiets enz
  .Ik wens je een fijn weekend @->-.

 23. Met leeftijd heeft dat niks te maken.
  Ooit werkte ik in een boutique. Klanten wisten vaak niet welke roklengte het beste bij ze paste dan paste ik het volgende toe:
  Neem een doek of voetlange rok. Til die langzaam omhoog, tot de zoom precies zo valt dat je benen er het mooiste uitzien. Dat is namelijk bij iedereen verschillend. Die lengte hou je aan voor alle rokken, behalve wanneer je echt in gala gaat. Dan draag je rokken tot op de hiel bij schoenen met een hakje.
  Een goede panty maken je benen mooier. Ook je knieën.
  Een legging kan je benen ook mooier maken.
  Een tuniek op een legging kan prima als je een goed figuur hebt. Zelfs al ben je honderd.
  Leeftijd zegt niks.

 24. Ik vind dat iedereen moet doen wat hij het liefste wil doen qua roklengte.
  Heel jammer dat er nog steeds vrouwen zijn die vinden dat roklengte met leeftijd te maken heeft of dat als er iets "lelijk" aan iemand is (ook aan jezelf) dat dat dan beter bedekt wordt. Als je lelijke knieën / benen hebt waarom zou je die moeten bedekken? Als je lelijke polsen hebt dan kan je dus in de zomer nooit zonder lange mouwen de straat op?!
  Waarom moeten we er "op ons mooist" uitzien?!
  Ik vind de reactie van Anoniem dan ook best wel pijnlijk / jammer, dat ze geen rokken draagt omdat ze "lelijke" benen zou hebben.

 25. Ik houd niet van hele korte rokken. Ik vind dat dat mij niet staat. Ik snap wat Gerd zegt, maar ik voel me gewoon niet prettig in een hele korte rok. Ik vind dan ook dat iedereen lekker moet dragen waar hij of zij zich prettig in voelt, ondanks de leeftijd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder