Welke roklengte past bij welke leeftijd?

Zoals je kunt discussiëren over de juiste haarlengte voor de juiste leeftijd, zo kun je ook discussiëren over de juiste roklengte!

Nu ik de leeftijd van 41 heb bereikt, heb ik mijn rokken graag op knielengte, of óver de knie. Dat vind ik eleganter staan. Ik was dan ook een beetje verbaasd toen ik regelmatig foto’s van prinses Maxima met rokken duidelijk bóven de knie, voorbij zag komen.

Maxima lijkt me redelijk stevig gebouwd, en gezien het feit dat ze inmiddels 40 is, en niet te vergeten een Prinses, had ik gedacht dat haar roklengte minimaal haar knie zou bedekken!

Houd jij rekening met je leeftijd bij het kiezen van een rok?
Wat is jouw voorkeurslengte?

Neem een email abonnement!

Similar Posts

20 Comments

 1. Wat een grappig onderwerp!
  Ik denk dat je boven de 40 ook je knie niet meer hoeft te laten zien tenzij je een ‘knielift’ heb gehad.

  Net als aan handen, kun je aan de knie wel altijd de leeftijd zien.

  Gr,
  Julia

 2. Ik vind leeftijd er niet veel mee te maken hebben, wél hoe je knieën er uit zien. Die kunnen op je 20e ook soms beter bedekt worden. Erg dikke vrouwen kunnen beter een langere roklengte kiezen al moeten ze dat eigenlijk zelf weten. Ikzelf draag nog wel eens tuniekjes met een legging er onder en laarzen. Ik ben 48. Maxima ziet er prima uit vind ik, tenminste niet zo stijf.

 3. Een kortere rok maakt haar benen langer, en ze kan het beslist hebben! Bovendien Liesje, is ze nog maar net 40 geworden LOL ;-)
  Helaas hebben korte(re) rokken mij nooit gestaan, anders had ik het wel geweten. Langere rokken kunnen soms sloom maken helaas.
  Maar goed we zijn niet allemaal rank als gazelles – zucht –
  Loonlijstmama

 4. Ik ben 48 en absoluut niet dik,krijg er gen onsje aan(jammer voor jullie).Maar kortere rokken staan me niet en vind het ook niet geweldig. Net boven de knie of erop in de zomer is heerlijk en ‘s winters een langere rok,want ik heb het snel koud om dat ik niet dikker ben.
  Groet, Wilma

 5. Ik vind rokken op de knie of er overheen het netst. Maar voor thuis draag ik gewoon tweedehandsjes af en die zijn weleens net boven de knie.
  Als je wat langer bent is het ook weleens lastig om een nette lengte te vinden.

 6. Ik vind de leeftijd niet zo belangrijk maar wel of de dame die de rok draagt mooie benen heeft.
  Zelf draag ik nooit rokjes, het staat me niet en ik vind mijn benen er niet geschikt voor :-)

 7. Het onderwerp wat je nu naar voren brengt; Onze prinsessen hebben een voorbeeldfunctie en wat je in je vrije tijd draagt, wat zou dat. Maar al jaren vind ik de roklengte veel te kort bij haar werk. Ook toen ze hun jongste kind naar school brachten waren de laarzen prachtig maar de roklengte beschamend.
  Onze toekomstige koningin ziet er prachtig uit, haar kleding kan allemaal op maat worden gemaakt, daarom denk ik vaak; net even geld te kort om ook die laatste vijftien centimeter stof te betalen???????
  En met je leeftijd rekening houden? In de horeca werken mensen die tegen elkaar zeggen; van achteren een dertiger maar van voren een mummie. En dat zegt denk ik genoeg.
  Iedereen mag het trouwens met me oneens zijn hoor. Maar ik luister graag naar wat ik om me heen hoor.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 8. De roklengte die je op de foto ziet, vind ik prima kunnen hoor!
  De wereld houdt niet op als je 40 bent, en als je het qua benen kunt hebben … waarom niet.

 9. Hoe leuk de lengte soms ook staat als je loopt, je moet er ook nog mee gaan zitten. En als dat op een bank is heeft degene tegenover je of zelfs naast je een mooi uitzicht, als je begrijpt wat ik bedoel. Het is maar net wat je wilt. Ik wil dat niet, helaas zijn m’n benen er ook niet helemaal naar.

  Gr. Petra (48)

 10. Wel een beetje ouderswets hoor! Roklengte voor boven de knie is toch prima als het maar kan wat been/knie betreft. Leeftijd heeft er weinig mee te maken. Tegenwoordig is alles wat korter dan vroeger, maar he we dragen toch ook geen lange onderbroeken meer? Er wordt nu net gedaan alsof het een rok is van twintig centimeter en dat is toch echt niet zo. Het ziet er gewoon keurig uit bij maxima.

 11. Ik vind de roklengte van Maxima prima, staat haar geweldig. Ze is 40, het leven begint net ;)

  Ik heb mijn hele leven al geen rokbenen dus waag me er ook niet aan.

  Groetjes Isabelle

 12. Is dit punt al niet eerder aan de orde geweest. Zelf zou het me niet erg staan omdat ik maar klein ben, dan maakt het nog korter.
  Maar als je mooie benen hebt, ach waarom niet. Maar een prinses heeft nou eenmaal een voorbeeld functie en hoort zich aan het etiquette te houden. Is zeker bijgeschaafd naar de moderne tijd.

 13. Dat ligt toch aan de persoon die het draagt. Sommige mensen hebben prachtige benen maar oerlelijke knieën. Dan trek je toch beter een dikkere panty aan en dan is het opeens wel mooi.

  Ik vind Maxima wel mooi hoor. Ze hoeft er toch niet bij te lopen als een non. Soms is iets bedekken mooier dan het vrijelijk laten wapperen maar dat geldt net zo goed voor een vadsige 18-jarige.

 14. Vind dat maxima het prima kan hebben, ze ziet er toch harstikke goed uit ook met een korte rok lengte.

  Zelf draag ik zelder rokken of jurkjes, draag liever broeken.

 15. wat is er nou mis met blote knieën? Ik geloof dat ik het hele probleem niet zie. En ik ken ook geen man die ooit iets over blote knieën heeft gezegd. Is dit niet een voorbeeld van hoe vrouwen elkaar complexen kunnen aanpraten? Ik durf mijn haar ook al bijna niet meer los te dragen…

  Groetjes Jacq.

 16. ik snap zo’n discussie niet helemaal, boeit toch niet wat iemand aan heeft
  omdat degene wat ouder is.
  draag gewoon wat je zelf leuk vindt en niet wat de buurvrouw denkt.

 17. Ik ken iemand die bij de nonnen op school is geweest en daar was de regel: als je rechtop staat, mag je zoom niet hoger dan je vingertoppen komen. Zelf voel ik vooral voor de gouden regel dat als je rok kort is, je een bedekkende top draagt en als je een blotere top draagt, dan die in combinatie met een lange rok of broek (openbare gelegenheden dan, geen strand uiteraard).

  Het argument van zitten en inkijk gaat bij prinsessen in functie nauwelijks op, want je ziet ze altijd staan of lopen.

 18. Ik hoop niet dat ik nu allemaal boze mensen over me heen krijg, maar ik vind zeker dat je op je leeftijd moet letten, op hoe je knieën eruit zien EN op je bouw. En als je onder je rokje een legging aandoet, betekent dat niet automatisch dat dat rokje maar zo kort kan zijn als bv van je tienerdochter.

  Zelf draag ik niet zo vaak rokken, maar tot net op/boven mijn knie zitten het lekkerst, maar kortere staan me beter, omdat ik niet zo lang ben. En met ‘kort’ bedoel ik dan ongeveer tot de helft van mijn bovenbeen.

 19. In de flower powerperiode droeg ik zowel super mini, midi als lang. De knielengte staat me absoluut niet. Gezien mijn leeftijd en figuur ook niet boven de knie. Lang is niet praktisch op de fiets, dus ik verkies al jaren de midi, oftwel de driekwart lengte c.q. kuitlengte (de benamingen veranderingen ook wel eens) Ik draag liever broeken en heb daarom maar drie rokken.

 20. Ik vind dat je moet kijken naar je figuur en naar je persoonlijkheid! Ik ben 1.80 cm lang en als ik een leuke rok koop is het algauw boven de knie. Mijn vriendin is 1.65 cm en bij haar zou die zelfde rok over de knie vallen. Ik hou van vlot en sportief ,ik ben 46 jaar en ik kleed me in kleding waar ik mij prettig in voel! Mensen moeten niet zo kritisch naar elkaar kijken, heb gewoon respect voor elkaars smaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.