Reacties

Boodschappen en maandagochtend besognes — 30 reacties

 1. Wij doen de boodschappen meestal op donderdag omdat het dan vaak lekker rustig is in de winkels. Eerst Lidl, soms Aldi en vervolgens Jumbo.
  Geen budget maar meer dan 50 euro zijn we niet kwijt eerder minder. We zijn met z'n tweeen. Volgens het nibud zou dat als ik het snel even bereken net over de 80 euro zijn. Daar kunnen we bijna 2 keer van boodschappen.

  • Donderdagochtend is het ook altijd rustig in de stad. Ik geloof dat dit een rustige ochtend is om dingen te doen. Maandagochtend is ook goed te doen moet ik zeggen.

 2. Ik doe ook 1 x per week boodschappen op donderdag, wij zijn met z'n drieën, en ik " mag" van mezelf niet meer dan 100 euro uitgeven. Meestal zit ik er ook ietsje onder. Ik moet daar bij zeggen dat dit echt alle boodschappen zijn incl. Waspoeder, shampoo, deo e.d..

  Ik vind het heerlijk, dat ik de rest van de week,
  niet meer hoef na te denken wat we eten.....:-)

  Groetjes, Barbara.

 3. Ik zou alleen €42,35 per week kwijt zijn, maar daar kom ik ook niet aan. Ja, als ik voorraad en alle andere dingen die ik bij de supermarkt koop meetel, maar anders niet. En met 'alle andere dingen' bedoel ik dan de wasmand, tandpasta en shampoo die ik daar ook wel eens koop. En volgens mij kom ik er dan nog niet aan, want die koop ik ook niet wekelijks.

 4. Wij zijn met z'n 3-en + 2 viervoeters en hebben 65 euro p.w. te besteden. Ik heb geen vaste boodschappendag maar woon in de stad en heb 3 supermarkten op loopafstand. Ik ga ook regelmatig op de fiets naar de Toko of Turkse supermarkt (1o minuten fietsen). De markt komt ik nooit, heb ik een hekel aan ;) Groet Ellen

 5. Wij zijn hier meestal met drie volwassenen en soms eet onze uitwonende studentenzoon mee. Voor voeding heb ik een gemiddelde van 80 euro per week.
  Het zijn hier grote eters en twee hebben een glutenvrij dieet.
  Ik zit zo'n dertig tot veertig euro lager per week dan Nibud aangeeft, maar die vind ik altijd aan de hoge kant met berekeningen.

  • Afgelopen maand zat ik trouwens op een gemiddelde van 65 euro!
   Ik heb voorraad opgemaakt maar ook weer het eea gekocht bij de aktieweken van Lidl.
   Komend halfjaar hoef ik geen rijst of pindakaas te kopen ;-)

  • Op het platteland is het wel handig om wat voorraad te hebben. Je zal ingesneeuwd raken, en die kans is in het noorden groter dan in het zuidwesten van het land.
   Verder hebben winkels geen voorraden meer. Alles wat ze hebben, ligt in de winkel. Dus mocht er eens problemen zijn met de aanvoer dan is alles zo op.

 6. Ik haal op zaterdag de weekboodschappen houdbaar en eten voor het weekend. Op maandag ben ik vrij en dan haal ik eten voor maandag en dinsdag. Op de andere dagen haal ik tussen de middag (in mijn pauze) de boodschappen. Mijn budget is EUR 175 maar meestal geef ik wat minder uit en gaan we van het overschot samen lunchen man en ik. Wij zijn met 4 personen waarvan een puber en een dochter van 9. Ik ga naar de Jumbo en AH en voor vlees en brood naar een goede slager en bakker.
  Ilse

  • Wat fijn eens te lezen over het boodschappen doen bij reguliere supermarkten ipv zo vaak bij zogenaamde "goedkopere" Aldi en Lidl.
   Want bij AH bij voorbeeld, als je heel goed kijkt en slim koopt ... Ben je eigenlijk niet echt duurder uit dan bij Aldi en Lidl.

  • Dat hoor ik ook regelmatig. Zeker als je bij de Albert Heijn uit de onderste vakken haalt. In maart wordt de C1000 bij ons vervangen door een Albert Heijn. Ik ben benieuwd!

 7. het is voor mij vaak dagelijks probleem om een maaltijd te verzinnen die lekker en betaalbaar is. Heb totaal geen inspiratie en culinair talent :(

  Niet makkelijk voor een gezin van 6 personen

  • Ken je het recept pappa di pomodoro. Dit recept staat op het blog van weg naar zelfvoorziening. Een heerlijk vullende soep, niet te duur en niet moeilijk om te maken.

 8. Mijn budget is €50 per week. We zijn met z'n tweetjes. Het budget komt eigenlijk nooit op, met €40 zou ik het nu in de winter ook prima af kunnen. In de zomer zelfs nog minder. Wat ik over hou van het boodschappen budget is aan het eind van het jaar weer een mooi extra-tje voor de spaarrekening :-)
  Ik maak zelf zoals brood, wasmiddel, koek. We hebben een fijne groentetuin, dit jaar (2e jaar) willen we proberen wat minder verse groenten te verbouwen omdat we steeds veeel te veel sla bijv hadden, maar juist wat meer dingen die we goed kunnen bewaren zoals droge bonen. En meer wintergroenten.
  We eten vaak groenten met rijst of aardappels, ca. 4x per week vlees. Dat scheelt ook erg in de kosten.
  Ik ga meestal 1x per weken naar de Lidl, en verder 1x per week naar de jumbo voor oa. melk.

 9. Hm wij werken met een weekmenu, grotendeels vooraf opgesteld en manlief die nogal van boodschappen doen houdt, doet de weekboodschappen, en is bij lidl en deen ongeveer 100 euro per week kwijt, een enkel boodschapje haal ik doordeweeks nog bij ongeveer 10-20 euro.

 10. Wat leuk, Nicole, die tabel! Ik ben blij om te zien dat wij het redden voor het "normale" budget om volledig biologisch te eten :):). En ik dacht altijd dat we zo duur waren!

  Mijn dag is goed, haha!

 11. Ik bestel mijn Odin boodschapjes op vrijdag of zaterdag en haal ze dinsdag op. De resterende boodschappen koop ik op zaterdagochtend in de Lidl en AH. Voor vier man ben ik per week zo'n 80 tot 90 euro kwijt. Ik koop grotendeels biologisch, maar wel zo min mogelijk bewerkt ,d.w.z. niet voorgesneden, geen pakjes en zakjes, etc.

 12. Ik haal boodschappen als ik tijd heb en het liefst vooral niet op donderdagmiddag en zaterdag want dan hangen de mensen met de benen uit de supermarkt. Ik haal boodschappen bij de Duitse A ldi, Duitse E deka, Duitse Re aal, Duitse bio winkel, de Nederlandse A ldi, Turkse winkel, af en toe Lidl en de J umbo. Ik haal eieren bij de (bio) boer en het vlees bij de K eur slager en scharrelkip bij de A ldi. Ik heb een bio groente abonnement die haal ik af bij de plaatselijke groentenboer. Verder koop ik in alle supermarkten zoveel mogelijk mits het te betalen is bio groente. In het seizoen eten we van eigen volkstuin en ik heb een perenboom en een appelboom in de tuin.
  We maken ongeveer 125,00 euro op per week voor 4 personen.

 13. Hoi.
  Ik haal mijn boodschappen op een zaterdag. en haal voor de volgende week zaterdag. ik koop meestal bij de lidl, en betaal voor de ene week 25 euro per week.dus maal 4 is 100 euro per maand voor 2 personen,En daar ik alles van .

 14. Man is 64 en ik ook! Ik eet geen vlees en geen kant-en-klare vleesvervangers. Vlees voor man van de goede slager. Zoveel mogelijk biologische produkten en ik maak veel zelf. 1 keer per 2 weken naar de slager en de Toko en elke week een keer naar Lidl (meestal) of Aldi (soms). Regelmatig naar Duitsland naar diverse supermarkten.
  Af en toe naar A. H bij ons in het dorp, de enige supermarkt!

 15. 100 euro per week met 2 kinderen van boven de tien en een van 4. En wij tweeën natuurlijk nog. Per dag zou ik voor 25 euro per dag boodschappen moeten doen. 7 keer 25 is 175 euries.. Daar kom ik met biologisch eten nog niet eens aan toe...

  • Volgens mij blijft iedereen ver onder het budget van het Nibud. Ik begin me nu af te vragen hoe het Nibud op hun bedragen is gekomen! Zal ik ze eens mailen om het te vragen?!

 16. Ik ga 1 keer per week naar de Deen, daar doe ik de meeste boodschappen, dan ga ik vaak ook nog 1 keer langs de Ah voor de laatste dingetjes en eventueel goede bonus aanbiedingen, wij zijn met 2 volwassen, 1 peuter en 2 katten, vorige maand was ik rond de €230,- kwijt.
  Ik koop steeds meer biologisch en maak heel veel zelf. :)

 17. Jay! Ik 'mag' van het nibud 433 euro uitgeven en in de praktijk zijn dat er 'maar' 388 per maand (90 euro per week, dus)!

  Me happy! :D

  Ik doe bijna dagelijks boodschappen in het dorp op de fiets en koop dan niet meer dan ik kan meenemen voor die dag in mijn fietstas (geen rijbewijs) bij een coop. Vlees, zuivel (zoveel mogelijk) en eieren zijn bio. Brood(jes) van de bakker.
  Een weekmenu is niet mijn ding: ik koop vaak met 35% korting dingen en verzin dan ter plekke wat ik ermee ga maken. Ik heb een aantal gerechten die regelmatig terug keren op tafel en die dan ook iedereen lust (vooral Hollandse pot).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder