Reacties

Huishouden op orde: Effectief Huishouden en logica — 49 reacties

 1. Leuk om jouw ritme te zien. Ik las ooit ergens de tip om in een ruimte van links naar rechts te werken (vanuit de deur beginnen) om zo niets te vergeten. Ik werkte onbewust al rond, beginnen bij de deur, eindigen bij de deur, maar ik vond het een handige tip voor mensen die iets minder geordend te werk gaan.

 2. We zijn hier met drie volwassenen en hebben alle taken behoorlijk goed verdeeld. Zo zorg ik o.a. voor de boodschappen, het koken, de tuin en het milieu. De anderen hebben dan weer andere taken zoals wassen en schoonhouden en zo.

 3. Ik ben wel tevreden hoe het gaat, ik doe elke dag mijn ding en zorg dat alles netjes en schoon is. Ik ben er niet heel veel tijd aan kwijt omdat het nooit heel veel is.

 4. hier word elke dag het huis gepoetst van beneden tot boven, stoffen, stofzuigen en dweilen . mijn huis moet gewoon schoon en opgeruimd zijn en ben er eigenlijk wel de hele dag mee bezig en zeker als iedereen thuis is

 5. Ik plan nooit mijn huishoudelijke taken in maar ik kies een dag uit en dan ga ik als een trein door alles heen. Behalve de was, dat doe ik bijna elke dag! Met 2 jonge kinderen heb ik zoveel was. Echt niet te doen.

  • We hebben te weinig opbergruimte dus daar meer van aanschaffen zou mijn eerste stap zijn naar een georganiseerd huishouden. Tot die tijd ben ik bang dat het chaos blijft. Heel logisch.

  • Dat hoor je niet vaak Judith. Wonen jullie nu zo groot dan? Of is er iets veranderd in jullie gezinssamenstelling waardoor je minder ruimte nodig hebt?

 6. N.a.v het aan tafel zitten om de was te vouwen, moest ik gelijk aan mijn moeder denken. Zij zat altijd te strijken op de tafel, een molton eronder. En wij rondom die grote ronde tafel om ons huiswerk te maken. Wij hadden dan meer dan een uur uit Arnhem gefietst, van school naar huis. Dus was daar zitten gezellig. En inderdaad mijn moeder luisterde naar onze verhalen van school en gaf commentaar. Een kop thee erbij en een of twee biscuitjes. Meer kreeg je niet. Brood had je al op in de pauzes op school.
  Later ging ik wel met de trein, maar dat was naar Doetinchem. Te ver om te fietsen. En later thuis.

 7. hier niet echt een structuur eigenlijk. wel zie ik dat de was gedaan is tegen dat mijn zoontje een nachtje bij mijn ouders gaat slapen (dat is wekelijks 1 nachtje). dan kan ik die avond rustig strijken, iets wat ik liever niet doe als hij in de buurt is.

 8. Als ik door de kamer kijk en ik vind dat het niet netjes genoeg is, dan ga ik aan de gang. Vaak toch wel een paar keer in de week. Volgende week vakantie: dan staan er meer huishoudelijke klussen op het programma. Haha.

 9. Ik probeerde het ook altijd te plannen, maar maar op de een of andere manier lukte dat nooit eigenlijk. Dus dat heb ik losgelaten. Ik doe het nu als ik het nodig vind. Het werkt voor ons. Alleen boodschappen die plan ik wel.

 10. Zonder planning en structuur ben je feitelijk nooit klaar met je huishouden. Dat klopt maar het blijft toch iets wat dagelijks weer terugkomt.

 11. Volgens mij heb je de boel goed onder controle. Ik ook, vind ik. Een vast schoonmaakschema, dat vind ik fijn. En ik verdeel taken over de week zodat ik niet uren aan het poetsen ben.

  • Ja, dat gevoel heb ik ook wel Nicky. En inderdaad, met een vaste taakindeling ben je tenminste ook eens een keer echt klaar. Anders kun je altijd wel huishouden.

 12. Zijn idd wel handige dingen om bij na stil te staan, structuur in je huishouden en dingen op logische momenten doen. Zelf ben ik minder huishoudelijk onderlegd helaas, al gaat het wel ok. Ruimte voor verbetering is er zeker.

 13. Interessant. Ik merk dat ik doordeweeks weinig plan. Aan de andere kant is dat niet helemaal waar. Als ik de ramen en deuren in het hele huis openzet (voordat Mila en ik gaan ontbijten) en ik doe dat op zolder, dan zet ik meteen een was en / of droger aan. Was opvouwen doe ik graag in de avond als H. en ik nog een aflevering van een Netflix-serie kijken. Momenteel doen we 'de grote schoonmaak' een keer per week samen. Hij stofzuigt en ik dweil. Beddengoed, afstoffen, toiletten en prullenbakjes doen we samen. Toiletten natuurlijk meerdere keren per week (ik)...

 14. Hey hallo Suus hier !

  wat tof ! Ik kan je vertellen dat er na de zomer een nieuwe serie start op mijn youtube kanaal en ook op mijn website. De serie gaat Huishoudkunde met Suus heten.
  Als je het leuk vind kunnen we met elkaar in contact komen.

  Groetjes Suus
  Vraag het Suus

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder