Reacties

Mondkapjes van Bonprix: ik probeerde ze uit! — 70 reacties

 1. Ik heb ze ook besteld, na jou, maar ontving ze al eerder.
  Hoezo niet strijken? Er wordt juist geadviseerd om ze voor het eerste gebruik te wassen en daarna aan de binnenkant te strijken. Daarmee zijn ze steriel.
  Ik zou ze vooral ook niet binnenstebuiten dragen. De binnenkant van het kapje is bleek en er zit dus geen verf in. Veel succes met dragen, Esje

 2. iK heb ze ook binnen. Wasvoorschriften gelezen. Ik heb ze op gehad hoe het er staat. Gewoon rustig wassen dan 60 graden zeggen zen. Ik doe met handen. Ik ben toch bang gauw lelijk worden. Ik voel wel als hond. Pffff... Verlopig ga ik nog niet weg. Zelf maken ga ik zeker niet doen. Fijn weekend.

 3. Bedankt voor het uittesten. Ik vind het jammer dat ze niet ook een neutrale set hebben. Niet iedereen zal met vlindertjes willen lopen. Zeker mijn zoons niet😉
  Maar voor mij en mijn dochters zijn ze wel prima

 4. Ja, mondkapjes zijn echt benauwd. Dat vond ik bij de kapper ook. Echt nóg meer respect voor al die mensen die hier hele diensten mee (moeten) lopen.
  Wel een goed idee om ze eerst te wassen.

 5. Ik snap wel dat ze dat zeggen, van die zegel, want zometeen dragen mensen ze en sturen ze deze weer terug. Ik ga zelf nooit met het OV maar heb voor alle zekerheid toch een paar mondkapjes gemaakt, voor onszelf en mijn ouders. Het is goed dat bedrijven als Bonprix de mogelijkheid hebben deze te kopen.

  • Ja, die zegel is denk ik inderdaad om te voorkomen dat iedereen ze weer terugstuurt. Het is als koper ook wel een geruststellend idee dat je weet dat het pakje niet eerder geopend is in dit geval.

 6. We hebben van de gemeente wasbare mondkapjes gekregen en mijn dochter heeft bij de Aldi wegwerpmaskers gekocht. Jammer maar ik kan ze geen van beide gebruiken. Door een longziekte ben ik zo al benauwd dus met zo'n masker op helemaal. Jammer, kan dus niet naar de kapper. Naar de winkel kan ik nog wel zolang er geen verplichting komt om ze te dragen.

  • Heeft de Aldi ook wegwerpmaskers? Wat handig! Dat wist ik niet.

   Wat naar dat je het al zo benauwd hebt Bernadette. Ik kan me voorstellen dat zo'n mondmasker dan geen optie is.

 7. Valt me niet tegen.
  Zitten ze bij de neus een beetje aangesloten? Ik maak ze zelf en doe bij de neus een buigbaar stripje (van een pak koek of brood, met 2 ijzertjes) zodat het masker goed aansluit.

  • Ze zitten best redelijk bij de neus moet ik zeggen. Het gapen was vooral aan de zijkant, en dat is op te lossen door het elastiek iets strakker te maken.

 8. Ik heb nu ook allerlei mondkapjes uitgetest en ook enige zelf gemaakt maar het is bij bij ook zo dat ze allen mij benauwd maakt. Dus nu alleen als het nodig moet maar voor mijn gezondheid is er geen 1 goed.

 9. Ha Nicole,

  grappig...
  ik kreeg ze gisteren binnen, ook van Bonprix dus.
  Ik vind ze leuk en ze zitten bij mij prima.

  Ik doe ze in principe alleen om in het OV en daarna zo snel mogelijk weer af.

  Prettig weekend!
  Marlou

 10. Ha Nicole,

  grappig...
  ik kreeg ze gisteren binnen, ook van Bonprix dus.
  Ik vind ze leuk en ze zitten bij mij prima.

  Ik doe ze in principe alleen om in het OV en daarna zo snel mogelijk weer af.

  Prettig weekend!
  Marlou

 11. Ik heb ze weken lang dag in dag uit moeten dragen bij het werk. De wegwerp dan. Verschillende soorten. Speciale bij corona patiënten en gewoon chirurgische op de afdeling. Ik wende er wel aan, Nu ik niet meer werk heb ik er wel een aantal gemaakt van stof. Voorals de kinderen met het openbaar vervoer moeten gaan. Ik heb verschillende modellen gemaakt. Maar allen met filter en verstelbare neusvormer.

 12. Je hebt een streepjes shirt aan, net als de zware jongens uit de Donald Duck.
  Mis wel het nummer.
  Het lijkt me maar benauwd, maar als je al met de trein gaat, moet je verplicht dragen.
  Afstand houden in winkels of winkelcentrum lukt ook niet altijd. Hans

 13. Ik moet als student ook een mondkapje dragen tijdens mijn examens. Ik heb van de gemeente een wasbaar gekregen en de universiteit voorziet afwasbare mondkapjes maar zo'n exemplaar van Bonprix ziet er toch vel leuker uit! Veiligheid gaat boven alles en ik vind het fijn dat deze mondkapjes voldoen aan de voorschriften. Bedankt voor je uitgebreide review!

 14. Lief dat je de mondkapjes voor ons "getest" hebt. Maar waarom volg je de wasinstructies niet direct op? Op de foto's is te zien dat ze net uit de verpakking komen en nog niet gewassen zijn; voor de eerste keer dragen (voor de foto's) heb je ze dus helaas niet gewassen...

  • Nee, ik heb ze niet eerst gewassen omdat ik benieuwd was hoe ze zouden zitten. Ik ga ze wassen voor het eerste gebruik buiten de deur.

 15. Ik hoef ze echt nog nergens te dragen en ga er op voorhand zeker niet mee beginnen.
  Ga (bijna) nooit met het OV, maar nu echt helemaal niet meer.
  Dus waarvoor zou ik er mee gaan lopen?

 16. Ik heb ze bij wecarry beteld waar de opbrengst naar de vluchtelingen kinderen gaat in moria. We moeten toch maar voor de zekerheid een mondkapje aanschaffen!

 17. Tip. Haal door de tunnel een lang dun lastiek. Je kunt deze dan kruislings om je hoofd heen trekken. Haar erover. Klaar. Heb ik gedaan bij mijn zelfgemaaakte mondkapjes voor mijn dochter. Sluiten dan mooi af en je heb geen last van elastiek achter je oor.

 18. Hoi
  Je moet de mondkapjes wél op de juiste manier gebruiken
  Goed dragen op de bovenste foto zwart en roze draag je ze op de kop ,ze moeten met de plooi naar beneden!
  Niet meer aanraken voordat je ze afdoet!
  In je handschoen of plastic zakje draaien met afdoen en daarna heet uitwassen of uitkomen
  Veel succes

 19. Zr advies
  Met goed gewassen handen goed opzetten
  Met de plooien naar beneden
  NIET meer aanraken tijdens dragen!
  Met je handschoenen nog aan of plastic zakje afdoen ,
  Handen goed wassen
  heet uitwassen of uitkoken, strijken na gebruik
  En weér op de goede manier ÉÉNMALIG gebruiken
  dus.....GEBRUIK ZE OP DE JUISTE MANIER
  Want dan pas werkt het ,
  zoniet werkt het averechts en besmet je jezelf en anderen

 20. De katoenen helpen heeeeeel weinig tegen virussen
  Er is een bedrijf wat eigenlijk ziek huis filters maakt, en die goede mondkapjes maakt en niet zo benauwd zijn.. En NIET duur. Of ze mooi zijn.. Tsja... Airstring. Nl

 21. De prijs is wel gunstig maar het moet inderdaad wel goed aansluiten. Daar liep ik laatst mee te klooien toen ik met zoontje mondkapjes aan het testen was. Hij heeft natuurlijk zo'n klein hoofdje ook....

 22. Mooie foto’s/mondkapjes. Zelf Ben ik verplicht om mondkapjes te dragen met mijn werk. Erg benauwend.. ik word er gek van, hopen dat snel alles weer normaal wordt!

 23. Mooie foto’s/mondkapjes. Zelf Ben ik verplicht om mondkapjes te dragen met mijn werk. Erg benauwend.. ik word er gek van, hopen dat snel alles weer normaal word!

 24. Volgens mij hoort dat benauwde gevoel er idd wel bij. Verschrikkelijk, ik heb laatst ook dat ding van mn gezicht getrokken. Alsof je uit de sauna stapt haha. Maar goed, wat moet dat moet. Al vraag ik me oprecht af of dit soort mondkapjes nu écht effectief zijn, wat moet dat moet!

 25. Vanaf vandaag is het een feit, de niet medische mondkapjes zijn nu verplicht als je de trein, metro of bus instapt. Een goed besluit dat al veel eerder ingevoerd had kunnen worden.

 26. Ik blijf de komende tijd weg uit het openbaar vervoer. Die mondkapjes vind ik erg benauwd. Ik heb astma dus vermijd die benauwdheid liever. Deze mondkapjes zien er wel goed en degelijk uit en zijn zeker niet duur.

 27. De mondkapjes dien je én correct te gebruiken ( dus niet op z'n kop of binnenstebuiten), niet meer aan te raken zodra hij op je hoofd zit en vervolgens na het gebruik echt op 60 graden te wassen om de bacillen te doden. Deze punten zijn enorm belangrijk om te benadrukken want ik zie in de reacties al dat men ze op de handwas gaat doen, dat werkt dus niet. De prints zijn wel erg leuk trouwens.

  • Ja, zo heb ik het inderdaad ook wel begrepen: de effectiviteit van de mondkapjes staat of valt bij juist gebruik, en dat komt nog best nauw kijken.

 28. Ik blijf het toch een beetje raar vinden. Wie had gedacht dat we die dingen allemaal in huis zouden halen? Ik heb er tien bij Deen gekocht. Voor je weet maar nooit. Maar in het OV zul je mij niet snel zien nu.

  • Ja, apart hè? Gisterochtend zag ik bij het hardlopen de bus eindelijk weer rijden, en er zaten scholieren in met mondkapjes op conform de voorschriften. Het zag er heel apart uit.

 29. deze maskers drogen mijn huid vreselijk uit, daarom moet je hydrateren en ik heb hier onlangs een geweldige crème gevonden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder