Reacties

Wassymbolen voor dummies + 2 praktijkvoorbeelden! — 43 reacties

 1. Wassymbolen zijn voor mij heel belangrijk, want zelf heb ik altijd geen idee hoe warm/koud iets gewassen mag/moet worden;). Liggend drogen doe ik niet aan. Truitjes op een kledinghanger gaan bij mij ook prima, vind ik.

 2. Ik heb me daar eens in verdiept toen ik nog niet zo heel lang geleden een trui van m'n vriend verkeerd gewassen had, met een gekrompen trui tot gevolg. Intussen ben ik een expert, denk ik! Leuk artikel wel!

  • Ja, als het een keer misgaat let je daarna meteen beter op. Voor ik iets de eerste keer was, controleer ik altijd wel even het label met de wassymbolen.

 3. Ik heb ooit ( in een ver verleden) het MDGO_VZ gedaan, met huishoudkunde dus ik ken alle symbolen :) ik controleer nieuwe kleding ( meestal voor het kopen al) op de wasvoorschriften. het zal me toch niet overkomen dat iets krimpt. Liggend kleding laten drogen doe ik -net als Naomi-ook niet

 4. Ik heb geen droger of strijkijzer, dus dat maakt het al een stuk makkelijker ;) Ik kijk eigenlijk alleen bij kleding die niet van standaardmaterialen gemaakt is even naar het waslabel. En aangezien ik meestal simpele shirts en spijkerbroeken draag, ga ik meestal gewoon voor een 30 of 40 graden-wasje. Dan zit je bijna altijd wel goed, haha.

 5. Superhandige tips! Wel vind ik dat er soms handwas staat, maar dat het materiaal makkelijk ook op een kort wasje in de wasmachine kan. Ik heb er in ieder geval nog nooit problemen mee gehad.

 6. Super handige tips! Wel vind ik soms dat er handwas staat, maar het kledingstuk prima mee kan in een klein wasje in de wasmachine. Ik heb er in ieder geval nog nooit problemen mee gehad.

 7. "Prachtig opgemerkt!
  Ook prachtig groene tint.
  Een dagelijks genieten met een bloemenweelde in opgeborgen. "

  Dit hoorde bij je vorog logje, ik slaag er echter niet in daar iets te plaatsen, ik krijg steeds een foutmelding, dus hier een nieuwe poging :-)

 8. Wat leuk! Ik ga weer even terug in de tijd toen ik nog in een winkel werkte en moest leren voor m'n Detex diploma. Eerlijk gezegd kijk ik niet vaak meer in waslabels. Ik koop gewoon kleding die makkelijk te wassen is. Wel zo handig met overvolle wasmanden!

 9. oh wat grappig dit, ik heb zo'n artikel ooit geschreven voor de grootste wasmachine website van NL. Wat een werk :) Maar oh zo leerzaam als je dat soort artikelen zelf schrijft! Maar ik gooi bijna alles of op de donkere was of de 60 / 90 graden was en heel af en toe heb ik iets wat ik apart was.

 10. Waaw, ik heb heel veel nieuwe info hier! Zelf was in alles op 30 graden of 40 graden en per kleur zodat het niet kan mislopen. Als er een vlek niet uitgaat, verhoog ik systematisch de temperatuur. Eigenlijk nog nooit een wasvoorschrift gelezen dus

 11. Ik let ook alleen de eerste keer op wat er wel/niet mag.
  Maar aan de andere kant, als je een beetje zuinig wast, niet te warm dus, en met dezelfde kleuren, kan er vrij weinig mis gaan. Heb zelfs een keer een leren motorbroek de wasmachine in d=gedaan met goed resultaat ;)

 12. Ik ken ze, een droogkast heb ik niet en aan strijken ene hekel...
  Ik durf ook dingen wassen die niet gewassen mogen worden. Liever dat, dan vuil en doorgaans geeft dat geen problemen. Dit weekend nog een jas van wol en kashmir, wel op koude temperatuur en wolwasprogramma natuurlijk. Ik vind wassen veelal gewoon logisch nadenken

 13. Goed om je hierin te verdiepen. Ik kijk er vaak wel even kort naar, maar gooi het meeste in de gewone was als ik heel eerlijk ben. Alleen bij twijfel controleer ik nog even.

 14. Yes! Altijd. Alleen knip ik het ook vaak eruit als het irriteert en dan denk ik: "Ik onthoud wel dat dit wolwas is". Euh... yeah right! :)
  Overigens viel mij bij het roze Laura Ashley-truitje op dat er volgens mij ook een streepje onder de 40 staat. En dat dat dus een 'matige cyclus' impliceert? Kan ik mij eerlijk gezegd ook wel voorstellen bij Laura Ashley. Ik denk dat ik het dan standaard op het wolwasprogramma zou doen, hahaha. Al moet je daar ook bij uitkijken, want het zou zomaar kunnen dat je dan te 'anders' wast dan volgens het wasvoorschrift en dat dan ineens iets gaat doorlopen qua kleur ofzo...

 15. Ik doe altijd maar wat en tot nu toe gaat dat eigenlijk altijd goed. Bij nieuwe kleding of een aparte stof wil ik nog wel eens een blik werpen op het waslabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder