Reacties

Hoe vaak mondkapjes wassen en op welke temperatuur? — 26 reacties

 1. Hoi hoorde er gisteren over op de radio. Het virus overleeft niet zo lang op een ( droog) mondkapje dus als je hem 2 a 3 dagen laat liggen/hangen kun je m weer op.
  Het voorbeeld was koop er 7, voot elke dag één. Ik strijk mijn stoffen kapje gloeiend het en laat het dan hangen. Dan een dag wegwerp...... dan nog een dag..... dan weer stof. Ik heb 4 stoffen de rest wegwerp en in auto en tas extra wegwerp. Gezond verstand gebruiken, karretje schoonmaken enz.
  Het ergste is dat iedereen overall aan zit in de winkels.

 2. Ha Nicole,

  gelukkig heb ik een heleboel stoffen mondkapjes: ik denk wel 14!
  Ik draag er soms wel twee per dag.
  Ze gaan gewoon de was in en als het even kan in de zon gedroogd.

  Ik heb er totaal geen bezwaar tegen om er eentje te dragen.
  Ik blij namelijk liever gezond.

  En jij ook: blijf gezond!
  groetjes, Marlou

 3. Tsjah... wassen op 60 graden, maar geen kokend water... die snap ik al niet.. ik volg mijn eigen ding wel, heb hem net, dus nog niet gewassen, nog niet gedragen. Ik denk, baking soda bij het sop namelijk.. zout dood ook... toch? biotex... bladiebla... zoveel te verzinnen, bleek? die dan weer niet, eerder azijn.

  X

 4. Nou, wat Audrey zegt: tachtig keer vind ik eigenlijk weinig. Ik zou er niet eens aan denken dat er een 'maximum' zit aan het aantal keer dat je zo'n ding kunt wassen.

 5. Ik dacht dat zeep het virus ook uitschakelde. Daarom moeten we vaker onze handen wassen. Als je dan het mondkapje gewoon op dertig graden wast en later strijkt, het mondkapje weer klaar voor gebruik is.

  Ik heb een mini campingwasmachinetje. Daar doe ik heet water uit de kraan in met wat zeep en laat ik het twee keer draaien (de tweede keer ook weer met schoon heet water en wat zeep) en dan paar keer spoelen met schoon heet water uit de kraan en dan ophangen en als ze droog zijn strijken. Dan moet het gewoon goed zijn.

 6. Na ieder gebruik gaat het mondkapje in de was, ik heb er drie, en als dat niet uitkomt heb ik ook nog mondkapjes voor eenmalig gebruik. Maar normaliter bezoek in maar twee of drie winkels in een week.

 7. Ik heb netjes een mondkapjes, maar eigenlijk hoef ik hem nooit te dragen. Mijn man doet de boodschappen en verder kom ik eigenlijk niet op plekken waar het geadviseerd wordt. Niet omdat ik bang ben ofzo hoor, maar shoppen doe ik sowieso niet veel, aan de week boodschappen heb ik een hekel en verder zijn we veel in de natuur! Mijn man draagt een mondkapje van zijn werk, dus daar hebben we ook geen omkijken naar.

 8. - Een mondkapje is pas een goed mondkapje als je door het mondkapje heen een kaars, lucifer, of
  aansteker *NIET* kan uitblazen. Het mondkapje moet uit 3 lagen bestaan.
  - Als een mondkapje in de vriezer ligt dan vermenigvuldigen de virusdeeltjes zich!
  - Je hebt veel meer dan 3 mondkapjes nodig als je regelmatig de deur uitgaat en b.v.b. van het o.v.
  gebruikt maakt.
  Ik heb er standaard 10 mee en gebruik plastic zakjes waar de schone in zitten en een zakje waar de
  vuile in verdwijnen. Nadat ik ze in de was heb gedaan was ik weer 20 seconden mijn handen.
  - Als je een mondkapje in een pan met water wilt uitkoken dan wordt het elastiek slap/gaat kapot.
  - *Als je een mondkapje afdoet moet je direct je handen grondig wassen of desinfecterende gel
  gebruiken!!!!*

 9. Ik heb geen mondkapje en gebruik het niet, want kom eigenlijk nog niet op plekken waar ik ze op moet. Voornamelijk thuis. En als ik eens weg ga is het met de auto en niet het OV.

 10. Ik heb een paar mondkapjes van Lucovitaal ,die zijn van bamboe,desinfecterend en kun je 8 uur dragen en sluiten goed aan.
  Na een keer dragen gooi ik ze in de wasmachine en was ze met de vaatdoeken,beddengoed enz op 75 graden.
  Hoewel die doekjes bijna 100% zouden beschermen staat het ‘ umag alleen een mondkapje wat niet werkt mijn een beetje tegen.
  Daarom heb ik nu een doos echte besteld..ach ze komen bij aliexpress vandaan dus de dokter zou ze sowieso niet willen dragen 😂

 11. Ik heb wegwerp en stoffen. Beiden gebruik ik maar één keer. Papieren gooi ik weg, stoffen was ik op 60 graden. Maar ik gebruik er erg weinig omdat ik momenteel nergens kom. Heerlijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder