Premier Rutte en het verfrommelde wegwerp mondkapje

Nicole OrriënsIk moest glimlachen om een fragment in Zondag met Lubach over premier Rutte en zijn mondkapje. Lubach verwondert zich er eerst over dat premier Rutte nog niet had nagedacht over zijn eigen gebruik van een mondkapje.

Vervolgens laat hij een fragment zien van een dag later. Daarin vraagt een journalist premier Rutte of hij nu een mondkapje draagt. Je ziet Rutte denken: ‘Mij krijg je niet!’ en zelfverzekerd en een beetje triomfantelijk een wegwerpmond kapje uit zijn broekzak toveren.

Premier Rutte en het wegwerp mondkapje

Helaas ziet het ding er nogal verfrommeld uit, waarop de journalist hem vraagt: ‘Mag je die dan twee keer op?’

Het ding ziet er inderdaad nogal eh… gebruikt uit.

Om tijd te winnen vraagt Rutte: ‘Hè?’ een tactiek die mijn kinderen en man ook graag benutten….

De journalist herhaalt geduldig: ‘Mag u die dan twee keer op.’
‘Nou eh… dat is een goede vraag. Daar gaan we naar kijken. Volgens mij mag je ‘m, ik weet het niet precies. Dat ga ik uitzoeken.’

Politici zijn net mensen : )

P.S. Op de site van de Rijksoverheid staat: ‘Stop mondkapjes niet los in uw jaszak, broekzak of tas. Dan kunnen virussen zich makkelijk verder verspreiden.’ En op de site van Het Parool staat te lezen: ‘Afdoen betekent weggooien of wassen.’

Zie ook mijn posts Losse filters voor mondkapjes kopen, Mondkapje wassen temperatuur! en Mondkapjes Action

Similar Posts

22 Comments

 1. Zijn antwoord op de vraag die twee keer moet worden gesteld is zoals het al de hele tijd gaat met de corona.
  Geen duidelijkheid, de regering zegt ja lijkt ons beter en RIVM zegt nee, helpt niet.
  Nee Rutte dat kan beter. Hans

 2. Om die reden beperk ik toch het naar gelegenheden gaan waar het mondkapje verplicht is. Het zijn vieze ondingen en als wérkelijk zouden helpen had het virus ons nooit via China bereikt, daar droeg men immers al vóór corona meestal mondkapjes.

  1. Buiten, tegen de smog, binnen droegen ze geen mondkapjes, en daar is het juist belangrijk

 3. Afgelopen zondag een rondje hier in de buurt een rondje gelopen.
  Wij zagen maar liefst 38 wegwerp-mondkapjes op straat, in de berm, plantsoenen etc. etc. tegen die dus inderdaad waren weg geworpen!
  Te walgelijk voor woorden!
  Men is te beroerd om het in een prullenbak te doen of mee naar huis te nemen en het thuis weg te gooien!

 4. Je zou denken dat hij met dat vodje dus meer weet. Dat die dingen niet helpen bijvoorbeeld. Ik denk vooral dat de meeste mensen niet schoon kunnen doen. Lubach had weer gelijk, ik kijk vaak de BBC en daar zijn ze ook zoveel duidelijker.

 5. Doei… Aan het eind van de dag gaat het mondkapje de was in; ongeacht hoe vaak en hoe lang ik het op heb gehad. Heb er nu vier, en dat vind ik meer dan voldoenden. Als ik constant een ander (of het nu een wegwerpexemplaar is of een wasbaar) ding op moet zetten, kom ik de deur niet meer uit.

 6. als mensen ze dan maar niet overal neer gaan gooien. Ik zie mensen bij ons in de winkel komen, voor de deur mondkapje opdoen. Halverwege onder de neus doen. en dan buiten weer in de jaszak. Volgens mij heb je het dan niet begrepen.

  Love As Always
  Di mario

 7. Ik heb nu een wasbare, iemand die ze maakt en verkoopt in de snackbar, daar hou ik van :D Zit perfect met mijn bril. Meteen stapeltje mee genomen.

  X

 8. Dit laat weer zien dat het allemaal nogal onduidelijk is. En ja, als zelfs de beleidsmakers het niet meer snappen, kun je van ‘het volk’ ook niet meer verlangen dat ze het begrijpen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.