EASY Pasta Sauce van Food Fellows geprobeerd!

EASY Pasta Sauce

Een week geleden schreef ik over de Foods Fellow pasta sauzen waaronder EASY Pasta Sauce. Deze sauzen bestaan uit minimaal 60% groenten en zijn daardoor een makkelijke manier om meer groente binnen te krijgen op een dag.

Bovendien maken ze de sauzen met groenten die niet 'instagramwaardig' zijn zullen we maar zeggen.

Ze hebben bijvoorbeeld geen perfecte vorm. Maar ze zijn wel hartstikke lekker en gezond! Door deze groenten te gebruiken wordt verspilling tegengegaan.

Handige recepten

Op hun website vind je handige recepten om hun sauzen in te verwerken en omdat ik niet bepaald een culinair wonder ben, heb ik hier gretig gebruik van gemaakt.

Vandaag mijn ervaringen met hun EASY Pasta Sauce.

Ik koos voor het recept Pasta Alla Norma

Pasta Alla Norma met EASY Pasta Sauce

Ik zal eerlijk zeggen dat ik voor het recept koos omdat het zo simpel was: het bestaat uit slechts 4 ingrediënten, en is in 15 minuten klaar. Van te voren moest ik alleen nog een aubergine en 4 takjes basilicum kopen. De aubergine ging prima, maar bij de basilicum lette ik niet op, en daardoor kwam ik thuis met bieslook.

Voorbereiding

Dankzij de vele verspakketten die ik heb geprobeerd, ben ik inmiddels wat bekwamer in recepten lezen, en een heleboel snijden en hakken van groenten. Maar bij dit recept hoefde ik maar weinig te hakken. Alleen de aubergine!

EASY Pasta Sauce

Als pasta koos ik voor penne, want dat staat ook op de foto van het recept. Zie ook mijn post over Pasta koken!

En dit is het eindresultaat:

EASY Pasta Sauce

Mijn ervaring met de EASY Pasta Sauce en Pasta Alla Norma

Wat me opviel bij de EASY Pasta Sauce is dat hij niet helemaal glad is: je ziet en proeft de groenten nog goed. Dit is duidelijk anders dan bij de AH Verse pastasaus tomaat-mascarpone die ik ooit probeerde en daarna nooit meer at. Ik vind de EASY Pasta Sauce dan ook lekkerder.

De omschrijving van het recept vond ik een beetje summier. Zo stond er niets bij over de pasta, en wanneer ik die moest koken. Ik denk dat ik wat dat betreft een beetje verwend ben door de recepten bij de verspakketten: die zijn vaak vrij uitgebreid en stap voor stap.

Een andere observatie is dat ik het het plastic dat de Foods Fellows EASY Pasta Sauce afsluit niet open kon krijgen. Ondanks het handige lipje. Uiteindelijk heb ik het plastic met een mes opengesneden.

Wat zegt mijn Lifesum app?

Tegenwoordig scan ik zoveel mogelijk van wat ik eet met mijn gratis Lifesum app. Goed nieuws, want de saus kreeg een lachend gezichtje!

Mijn conclusie over de EASY Pasta Sauce

Ik vind dit een makkelijke en laagdrempelige saus, en handig om in huis te hebben. Als je bijvoorbeeld een keer geen tijd of zin hebt om te koken, zet je met deze saus alsnog snel een gezonde maaltijd op tafel. En omdat hij vrij lang houdbaar is, kun je hem goed als voorraad in huis hebben.

Praktische informatie

Je kunt de EASY Pasta Sauce kopen bij de Plus of online in de shop van Food Fellows bestellen. Een potje kost 2,49. Leuke bijkomstigheid is dat de saus vrij lang houdbaar is: ik kocht hem op 21 september en hij is houdbaar tot 14 december aanstaande.

Als ik het zo bekijk is de EASY Pasta Sauce ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Ik heb laten controleren door mijn veganistische dochter!

Hieronder een screenshot van de ingrediënten:

Screen Shot 2020 09 23 at 13.13.43

Wat denk jij van deze saus?

Een goedkoop alternatief voor de Food Fellows sauzen zijn de Lidl Verspil me niet sauzen.

Leestip

Mac and Cheese

Hoeveel gram macaroni per persoon?

Similar Posts

42 Comments

 1. Zo, het is ook nog glutenvrij en melkvrij. Maar toch maak ik liever zelf saus. Dan heb je precies de kruiden erin die je lekker vindt. In de kant en klare sauzen zit vaak knoflook en dat vind niet iedereen lekker.

 2. Lijkt me handig om in huis te hebben als je weinig tijd hebt om te koken. Maar juist voor koken maken wij meestal extra tijd vrij. Lekker, goed en vers eten vinden we heel belangrijk en daar besteden we graag tijd aan.

 3. Knap dat je bieslook koopt als je basilicum wilt hebben ziet er toch echt heel anders uit en ruikt ook anders.

 4. Heb eigenlijk nooit (meer) dit soort kant en bijna klaar potten in huis. Wel altijd pasata en tomatenpuree en blokjes tomaat in blik. Daarmee en daarvan kan ik met verse groenten en kruiden ook alle kanten op.

 5. ha Nicole,

  nee... helaas... ik doe niks uit potjes.
  Ben geen goeie kok, maar... zo'n saus is zo snel zelf gemaakt.
  En lekkerder, want minder zout.

  nee, mylady... :-) ik doe niet mee.

  Liefs, Marlou

 6. Hier gebruik ik vaak tomato frito als basis voor de tomatensaus en voeg er zelf verschillende groenten aan toe. Aubergine is lekker bij pasta vind ik. Hoewel ik de saus niet snel zou kopen, zal ik die groente volgende keer misschien wel weer door de saus doen. Goed dat hij verder wel vega(n) is.

 7. Klinkt goed! Maar sinds ik weet hoe ik pasta saus zelf kan maken zodat ik precies weet wat erin zit, doe ik dat ook het liefst zelf. Maar aan de andere kant, zo'n potje in huis hebben is altijd wel handig voor als je weer eens niet weet wat te eten, of geen zin hebt de deur uit te gaan

 8. Het ziet er prima uit! Soms maak ik het zelf en soms uit een potje. Een absolute must is dat er veel groente in zit. Geloof het of niet, onze kleuter wil echt groente erin hebben en hij wil het ook kunnen zien.

 9. Vorige week heb ik een heerlijke lasagne (en een grote pan pastasaus) gemaakt met de tomatensaus en de pastasaus! Was echt super lekker. Echt een aanrader en fijn om duurzaam bezit te zijn.

 10. Ik maak al jaren de pastasausen zelf en vriest dan meestal een paar potjes in zodat ik altijd wel wat op voorraad heb, toch een stuk lekkerder dan zo'n kant en klare saus.

 11. Ik ga deze zeker eens proberen, want ik vind het een erg mooi concept. Fijn dat voedselverspilling zo een beetje wordt tegengegaan én ook nog eens lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.