Reacties

Hoe vaak wasmachine reinigen? Lees het nu! — 42 reacties

  • Dat heb ik weleens gedaan met theedoeken, keukenhanddoeken en vaatdoekjes. Het slijt daar erg hard van. Misschien ook omdat ik daar geen hele trommel van vol krijg.

 1. Haha, ik dacht al... oh God, ben ik nou toch echt zo'n vreselijke huisvrouw, ik doe dat nooit....
  Maar gelukkig! We draaien hier elke week een kookwas met de handdoeken, doekjes, dweiltjes enzo :)

 2. Ik was alleen op 30 en 40 graden. Ik gebruik weinig wasmiddel. Bij de witte was gaat een schepje soda. Ik gebruik geen wasverzachter maar een scheutje azijn. Donkere was, was ik ook met azijn. Anders krijg ik altijd strepen op de was.
  Een keer in de maand draai ik de wasmachine op 90 graden. Hoger kan hij niet. Ik doe dan de hoeveelheid van een kopje soda in de trommel en azijn in het bakje van de wasverzachter. Ik doe altijd het wasmiddel in de trommel zelf. Ik heb het idee dat dat effiecienter en schoner is.
  Alleen de zeef is wel een aandachtspuntje. Die vergeet ik gewoon. Toch eens naar kijken.

 3. Oh joh ik heb nog nooit een wasmachine schoongemaakt haha! Maar het zou eigenlijk wel moeten inderdaad. Het is toch een behoorlijke aankoop en niet iets dat je zo maar even vervangt

 4. Ik heb er eerder over gelezen en probeer het nu 1x per 2 maanden te doen.

  Iig de machine op een hoge temperatuur een lege keer laten draaien.
  Bakje wasmiddel goed schoonmaken en de rubber randen.

 5. Serieus, moet dat zo vaak?! Kan me niet heugen wanneer ik dat gedaan heb. Maar doe wel eens in de zoveel tijd een was met bijvoorbeeld (oude) handdoeken op 95 graden en ik heb ook geleerd om dan waspoeder in plaats van vloeibaar wasmiddel te gebruiken. De korrels van de poeder zouden achtergebleven drab van vloeibare wasmiddelen losmaken. Geen idee of het waar is hoor

 6. Schoonmaken? Alleen wat ik zie. Wel ooit het filter eruit getrokken omdat dat in de gebruiksaanwijzing staat. Veel te veel gedoe, want geen problemen. Wel ooit een geldstuk erin gehad, maar toen weigerde de machine.
  Verder gebruik ik schoonmaakazijn als wasverzachter, was vnl op 40 en 60 graden met extra water en gaat de huisdierenwas samen met de poetsdoeken op 95 graden.
  Kortom, de moderne inzichten aangaande wassen zijn aan mij niet besteed.

 7. Ik heb me er toevallig een tijd geleden in verdiept toen ik wasluis had. Ik droog de rubberen rand zo vaak mogelijk. Het zeepbakje maak ik maandelijks schoon, ik kwam er achter dat ik dit echt er helemaal uit kan halen. Het filter onderin doe ik eens in de paar maanden maar dat is eigenlijk nooit echt vies sinds ik de handdoeken en vaatdoeken op kookwas was.
  Ik gebruik azijn als verzachter, en dat haalt ook goed zeepresten weg. En ik gebruik geen vloeibaar wasmiddel meer, dat schijnt slechter te zijn voor de machine.

 8. Goed om te lezen! Afgelopen week kregen we last van stinkende was omdat de wasmachine schijnbaar toch echt schoongemaakt moest worden. We hadden alleen geen idee hoe, nu gelukkig wel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder