Reacties

Mijn zorgverzekering 2023: wat te doen? — 30 reacties

 1. Altijd weer Gedoe, zoals jij zegt. Ik zit al heel mijn leven bij dezelfde zorgverzekeraar en heb weleens van pakket gewisseld, maar ik vind overstappen zo'n gedoe dat ik er niet aan begin. Ooit heb ik het helemaal uitgezocht en dat was echt veel werk. Daar heb ik niet nog een keer zin in.

 2. Ik heb gekeken en kan elders niet voor minder een betere dekking krijgen, tenzij ik kies voor een optie waarbij ons plaatselijke ziekenhuis niet wordt gedekt. Dat is niet handig uiteraard. Gelukkig heb ik al.een maand geleden besloten het zo te laten, zodat ik nu niet met de kerst met het knagende gevoel zit dat ik eigenlijk iets moet uitzoeken.

 3. Ik heb een oude verzekering van mijn werk waar ik heel goede ervaringen mee heb. Dat vind ik niet in geld uit te drukken.... ondanks dat de collectieve korting er dit jaar afgaat, blijf ik erbij. Maar ok ben wel aan het vergelijken geweest en mijn beste vergelijking kóst meer en vergoedt minder dus ik blijf zitten waar ik zit.
  Fijne week, de eerste moeilijke Kerst heb je gehad....

 4. Wij kunnen helaas niet overstappen. Onze zoon is zwaar gehandicapt, heel diverse hulpmiddelen en als je dan wijzigt van zorgverzekeraar, zou je diverse hulpmiddelen weer moeten inleveren, dat is niet te doen. Ik vind het wel kwalijk dat de zorgverzekeraars steeds meer "macht"krijgen. Wij hebben ook een zorgvrij polis, een dure polis zodat je overal terecht kan, nou dat wordt nu toch steeds meer ingeperkt. Opeens moet je weer wisselen van leverancier van je sondevoedingsproducten, omdat zij weer geen contract hebben afgesloten met je leverancier, kortom: heel gedoe. En ze zijn ontzettend traag. Voor elke voorziening (terwijl ze weten dat je een progressieve ziekte hebt, moet je bijv. een verklaring van de huisarts, ergotherapeut en revalidatie arts, terwijl ze al een dossier van een meter hebben.....geen wonder dat alles zoveel kost.

  • Dat klinkt heel gecompliceerd en zwaar Jeannette. Wat naar dat dit zo moeizaam gaat, terwijl het toch al een moeilijke situatie is. Daar kun je dat soort gedoe eigenlijk niet bij gebruiken....

 5. Super interessant! Wij hebben toevallig net een voorstel ontvangen voor een collectieve gezinszorgverzekering. Het ziet er erg goed uit! Dus ik denk dat wij gaan switchen dit jaar.

 6. Heb je goed gekeken bij de vergoedingen van de tandzorgpakketten? 500 euro is namelijk verdwenen en ze doen nu allemaal 250. Ze hebben wat gehusseld met namen, dus ik heb het goed doorgelezen allemaal.

 7. Dit jaar ben ik wel overgestapt. Ik vond het overstappen best makkelijk gaan. Het scheelt ons 180 euro in het jaar. Ik kies altijd voor het hoogste risico, omdat ik dat gereserveerd heb staan.
  Om dezelfde reden geen tandarts verzekering. Door het hoge eigen risico krijg ik 500 euro korting ( voor 2 personen). Dat scheelt al 2000 euro in de afgelopen 4 jaar. Ook betaal ik de premie in één keer. zet daar iedere maand wel 200 euro voor opzij. Vroeger toen mijn man nog werkte was het ideaal , de werkgever droeg de premie af, geen omkijken naar, inclusief tandartsverzekering. Je moet wel de discipline hebben om niet aan het gereserveerde bedrag te komen.

 8. Wij zijn dit jaar overgestapt van IZZ van VGZ (voor zorgmedewerkers) naar DSW. Wij hadden een restitutiepolis en deze werd omgezet naar een combinatiepolis. Omdat het veel duurder werd zijn we overgestapt. Ik wilde eigenlijk een resitutiepolis afsluiten bij Stad Holland maar dit bleek een intermediair verzekering te zijn, dwz via een tussenpersoon en dat wilde ik niet. (Geen goede ervaringen met tussenpersonen, regel het liever direct zelf) DSW gekozen vanwege zeer goede reviews watbetreft klantenservice. We gaan het zien hoe het bevalt.

  • Het moet in de praktijk inderdaad altijd blijken of een zorgverzekeraar ook echt fijn is. Reviews zijn bij mij ook altijd belangrijk van te voren.

 9. Zelf ben ik een paar geleden overgestapt naar DSW omdat dat toen de beste verzekering was als je veel fysiotherapie nodig hebt. Het is een kleine verzekeraar, goede klantenservice en ze steken hun geld liever in de zorg in plaats van reclame maken. Sowieso zou ik nooit meer kiezen voor de grote verzekeraars als Achmea, CZ en VGZ. Als doktersassistente merk ik duidelijk wat een drama het is om met hen samen te werken en de patiënten zijn daar altijd de dupe van.

 10. Ik heb ook een verzekering bij Ditzo met een uitgebreide tandartsverzekering (om precies dezelfde reden als jij). Daar wil ik eigenlijk niet op bezuinigen. Ik heb nu mijn polis omgezet naar Goede Keuze omdat dat goedkoper is. Eigenlijk kom ik alleen bij de tandarts en verder nooit bij dokters of ziekenhuizen (gelukkig!).

 11. Ik ben ooit eens overgestapt van een dure zorgverzekering naar FBTO. Die werkt met modules die je aan en uit kan zetten, wat me heel handig leek. Het is ook wel handig, ik gebruik het alleen niet vaak, omdat je na een bepaalde tijd toch vastzit aan de keuzes van dat jaar. Ik vind de prijzen trouwens echt te gek voor woorden bij alle zorgverzekeraars, maar dat is weer een ander verhaal 😜 fijne jaarwisseling!

 12. Ik zit zelf bij C.Z hoewel het een grote verzekering is merk ik dat ik altijd goed contact met hun heb en hebben ze nog nooit moeilijk gedaan over een vergoeding. Mijn verzekering is vrij prijzig omdat ik cronisch ziek ben en bij deze verzekering krijg ik het meeste vergoed. Overstappen zal nu ook lastiger zijn omdat veel verzekeraars niet zitten te wachten op een cronisch zieke

 13. Ik ben totaal niet tevreden met mijn verzekering maar ik ben alsnog niet overgestapt. Het zou niet veel verschil maken helaas. Ik kijk het nog een jaar aan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder